>
Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og målrettet markedsføring. Hvis du klikker videre på siden, aksepterer du at det blir satt informasjonskapsler til disse formålene. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
Massevis av flamingoer sett i nærheten

Safari i Lake Manyara Nasjonalpark

05.02.2019

I det nordlige Tanzania, ca. 120 km vest for Arusha, ligger Lake Manyara Nasjonalpark, som er spesielt kjent for en imponerende variert natur og et fantastisk rikt dyre- og fugleliv.

Lake Manyara Nasjonalpark har fått navnet sitt fra den 200 kvadratkilometer store ferskvandsinnsjø, som ligger i parkens østlige del. Innsjøen er utrolig vakker og dekker det meste av parkens areal på 330 kvadratkilometer og selveste Ernest Hemingway har faktisk kalt den ”den nydeligste sjøen i Afrika”.

Parken er en drøm for fugleentusiaster, for den store sjøen tiltrekker mange ulike, fasinerende fugler, blant annet et stort antall pelikaner, hegrer, storker og migrerende ørner og isfugler. I nasjonalparkens sørlige del kan du dessuten oppleve de flotte flamingoer, som holder til ved de varme kilder, mens den tette, tropiske grunnvanns-skog mot nord blant annet er hjem for mange store neshornsfugler. Alt i alt er det blitt registrert mer enn 400 ulike fuglearter i parken og det gir mulighet for å se masse fugler hele året rundt. Besøkende kan forvente å se helt opp imot 100 ulike arter på en dag, så en fotosafari i Tanzania med stopp ved Lake Manyara er bestemt en fantastisk opplevelse.

Grunnvanns-skogen er generelt veldig rik på dyreliv og her sees det især mange aper, grønne marekatter, diadem-marekatter, bavianer og elefanter.

Den vestlige grense i Lake Manyara Nasjonalpark dannes av Gregory Rift-fjellene, der det finns en stor bestand av flodhester, som det er mulig å betrakte på sikker afstand fra en liten utsiktsplatform med en glimrende utsikt.

Lake Manyara Nasjonalpark har - akkurat som de fleste andre nasjonalparker i Tanzania - et fasinerende og rikt dyreliv med mulighet for å oppleve klassisk safaridyr som bøfler, leoparder, giraffer, sebraer, vortesvin og flere antilope-arter.

Utover det rike dyrelivet byr Lake Manyara også på spennende aktiviteter som trekking og vandring i fjellene, mountainbike-turer, picnic og massevis av kulturelle opplevelser. Kanosafari på sjøen og nattsafari er det også mulighet for og dermed får du dekket alle vinkler på safarien.  

Å velge en safari i Tanzania og besøke Lake Manyara er derfor opplagt for deg, som går etter enestående og uforglemmelige opplevelser.

Vakker innsjø og lake manyara
Mange flamingoer på vannkanten av Lake Manyara
Giraffer som slapper av ved Lake Manyara
En av de mange vakre fuglene ved Lake Manyara