Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
Mange forskjellige dyr som slapper av på vannhullet

Safari i Lake Manyara Nasjonalpark

Lake Manyara nasjonalpark er et utrolig vakkert område i det nordlige Tanzania. Parken er spesielt kjent for sin imponerende varierte natur og et utrolig rikt dyre- og fugleliv. Den er ideell for naturelskere, fuglekikkere og eventyrlystne reisende.

Lake Manyara Nasjonal Park

Det unike landskapet

Lake Manyara Nasjonalpark, som ligger nord i Tanzania, er en sann juvel av naturskjønnhet og økologisk mangfold. Parken er mest kjent for den imponerende Lake Manyara, en stor ferskvannssjø som gir liv til et mangfoldig økosystem.

Omgitt av frodige skoger, åpne gressletter og de dramatiske skråningene i Rift Valley, byr parken på et enestående biologisk mangfold. Det unike landskapet i Lake Manyara er en oase for utallige arter av både flora og fauna, noe som gjør den til et viktig habitat i regionen.

Et rikt dyreliv

Det rike dyrelivet i Lake Manyara nasjonalpark omfatter ikke bare de berømte løvene som klatrer i trærne, men også store bestander av elefanter, sjiraffer og bavianer, samt et vell av fuglearter som tiltrekker seg fuglekikkere fra hele verden.

Parkens skoger er hjemsted for sjeldne og eksotiske arter, mens gressmarkene og våtmarkene byr på perfekte forhold for et rikt fugleliv med flamingoer, pelikaner og mange andre arter. Besøkende i Lake Manyara nasjonalpark kan forvente seg en opplevelse fylt med naturskjønnhet og eventyr.

Parken tilbyr et bredt spekter av aktiviteter, fra safari og fuglekikking til fotturer og fototurer, noe som gjør den til et ideelt reisemål for alle typer naturelskere.

Med sin utrolige naturskjønnhet, sitt rike dyreliv og sin viktige økologiske rolle er Lake Manyara nasjonalpark en viktig del av Tanzanias naturarv og en uvurderlig skatt som fremtidige generasjoner kan nyte og bevare.

Fakta om Tanzania
 • Dodoma
 • Engelsk og Swahili
 • Tanzanianske shilling (TZS)
 • 53,5 millioner
 • 20°C - 30°C
 • Sommertid +1 time, vintertid +2 timer
 • 4 netters opplevelsesrik safari
 • 5 netters badeferie på Zanzibar
 • Lake Manyara
 • Tarangire
 • Ngorongoro-krateret
 • Mange safariopplevelser på kort tid
 • Eksotisk badeferie på Zanzibar
Inkludert i prisen
 • 12 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
Pris pr. pers. fra
27.995 NOK
Les mer
 • 5 netter på safari med fullpensjon
 • Serengeti Nasjonalpark
 • Lake Manyara
 • Ngorongoro-krateret
 • Tarangire Nasjonalpark
Inkludert i prisen
 • 8 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
Pris pr. pers. fra
29.995 NOK
Les mer

Geografisk oversikt

Landskapet i parken

Utenom selve Lake Manyara er parkens landskap en enestående blanding av ulike økosystemer. De tette, grunnvannsforsynte skogene i den nordlige delen av parken er hjemsted for et rikt dyre- og planteliv, inkludert en rekke arter av primater og fugler.

Disse frodige skogene går gradvis over i åpne savanner og akasietrær i sør, der man kan observere store beitedyr som sebraer og antiloper, samt rovdyr som lurer i det høye gresset.

Gregory Rift-fjellene, som danner et dramatisk bakteppe, er ikke bare et fantastisk syn, de spiller også en viktig rolle i økosystemet ved å påvirke klimaet og nedbørsmønstrene i området.

Parkens biologiske mangfold

Det geografiske mangfoldet er avgjørende for parkens rike biologiske mangfold. Det gjør det mulig for et bredt spekter av dyre- og plantearter å trives, noe som gjør parken til et yndet studieområde for forskere og et paradis for natur- og dyreentusiaster.

Det varierte terrenget gjør også hvert hjørne av parken unikt, fra fuktige skoger til tørre savanner, noe som gir besøkende en rik og variert safariopplevelse.

Parkens landskap er dermed ikke bare vakkert å se på, men også viktig for opprettholdelsen av det økologiske mangfoldet og en viktig ressurs i bevaringsarbeidet.

Dyreliv og safari

Variasjoner av dyr

Lake Manyara nasjonalpark, med sitt imponerende biologiske mangfold, er et ideelt sted for å observere dyreliv. I tillegg til de ikoniske løvene som klatrer i trærne, har nasjonalparken en av verdens største konsentrasjoner av bavianer, hvis sosiale atferd og samspill er et fascinerende syn.

Parken huser også en betydelig bestand av elefanter, som ofte vandrer i familiegrupper gjennom de frodige skogene. I tillegg er sjiraffer, sebraer og ulike antilopearter, som impala og vannbukk, vanlige syn på Lake Manyaras åpne savanner og ved innsjøens bredder.

Rikt fugleliv

For fugleentusiaster er Lake Manyara et sant paradis. Med over 400 registrerte fuglearter, deriblant mange trekkfugler, er parken et populært sted for fuglekikking. Lake Manyara nasjonalpark er særlig kjent for sine store flokker med flamingoer som setter farge på innsjøens bredder, samt et mangfold av hegre, storker, pelikaner og mange andre fuglearter.

Økosystem

Lake Manyara byr ikke bare på muligheten til å se disse dyrene i deres naturlige habitat, men gir også et innblikk i de dynamiske økosystemene som opprettholder et så mangfoldig dyreliv. Parkens varierte terreng, med alt fra våtmarker til skogsområder, skaper ideelle forhold for dette overflødighetshornet av dyreliv, noe som gjør et besøk til en uforglemmelig opplevelse for alle naturelskere.

Det rike dyrelivet, kombinert med parkens naturskjønne landskap, gjør Lake Manyara nasjonalpark til en uforglemmelig opplevelse for alle natur- og dyreentusiaster.

Les om fotosafari i Tanzania her

Bestill en av våre reiser

Ofte stilte spørsmål

Parken er kjent for sine treklatrende løver, store bavianflokker og har også en stor bestand av elefanter, sjiraffer, sebraer og ulike antilopearter.

Parken byr på en blanding av frodige skoger, åpne gressletter, akasietrær, våtmarker og dramatiske skråninger i Gregory Rift-fjellene.

Ja, parken er et paradis for fuglekikkere med over 400 registrerte fuglearter, deriblant flamingoer, pelikaner, hegrer og storker.

Ja, parken er hjemsted for store flokker med flamingoer, spesielt ved innsjøen.

Den beste tiden å besøke parken er fra juni til september i tørketiden, men parken er spennende å besøke hele året.

Besøkende kan dra på safari, fugletitting, fotturer, kanopadling, sykling, ridning og nattsafari.

Alternative utflukter

Ting å gjøre

I tillegg til tradisjonelle safariturer skiller Lake Manyara seg ut med nattsafari, der besøkende kan oppleve parkens natteliv, inkludert sjeldne arter som leoparder og nattaktive fugler. Kano- og båtsafari på innsjøen gir et unikt perspektiv og mulighet til å observere parkens mange vannfugler og flodhester.

Innkvarteringsmulighetene spenner fra luksuscamper med alle moderne bekvemmeligheter til mer rustikke, men sjarmerende campingplasser, noe som gjør parken tilgjengelig for et bredt spekter av reisende.

Tidspunkter for besøk

Den beste tiden å besøke Lake Manyara nasjonalpark er fra juni til september i tørketiden, når dyrene samler seg rundt vannkildene. En annen god periode er fra januar til midten av mars. Men uansett årstid byr parken på unike opplevelser takket være den varierte naturen og dyrelivet.

Les mer om nasjonalparker i Tanzania

Trenger du hjelp til å finne den perfekte reisen?

Drømmer du om et uforglemmelig eventyr i Lake Manyara nasjonalpark, der naturens skjønnhet og dyrelivets mangfold vekkes til live? Hos Flamingo Tours har vi dedikerte reisespesialister som er eksperter på å utforme skreddersydde safarier som oppfyller drømmene dine.

 

Fyll ut skjemaet, så tar en av våre erfarne konsulenter kontakt med deg for å kartlegge dine ønsker og sette sammen den perfekte reiseruten. Tenk deg å oppleve den imponerende Lake Manyara, med et rikt dyreliv og fantastisk utsikt, alt nøye planlagt av Flamingo Tours.

Heidi Witzell
 • Heidi Witzell
 • Reisekonsulent
 • Tlf: 21955827
 • Mail: info@flamingotours.no