Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
Massevis av buffalo løper over veien

Den store migrasjonen

Den store vandringen, også kjent som The Great Migration, er oppført som et av Afrikas syv naturlige underverk og er den største dokumenterte vandringen av landpattedyr. Les mer om den fascinerende vandringen her.

Den Store Migrasjon

Migrasjonen i Serengeti

Den store vandringen i Serengeti nasjonalpark er en av verdens mest imponerende naturbegivenheter.

Hvert år legger over 1,2 millioner gnuer ut på en episk reise sammen med hundretusener av sebraer og gaseller.

Dette fenomenet i Serengeti er en sirkelbevegelse som strekker seg rundt 800 kilometer og krysser både Tanzania og Kenya.

Ruten for migrasjon

Tidspunktet for den store migrasjonen og den nøyaktige ruten kan variere fra år til år avhengig av værforholdene. Ruten dikteres av regn og gressvekst, noe som betyr at dyrene hele tiden er på jakt etter nytt beite og vann.

Vandringen starter vanligvis på de sørlige slettene i Serengeti nasjonalpark fra desember til februar, når gnuene føder ungene sine.

Da fødes det rundt 500 000 kalver i løpet av bare 2-3 uker.

Fra mai til juni trekker flokkene nordover, da tørre forhold tvinger dem til å søke etter friskere gressletter.

Mara-elven

Denne nådeløse jakten på ressurser fører dem gjennom en rekke ulike terreng. De må blant annet krysse farlige elver som Mara-elven, der de trues av store krokodiller og andre rovdyr.

Disse elvekryssingene er blant de mest dramatiske øyeblikkene under vandringen og tiltrekker seg turister fra hele verden.

Den store migrasjonen er ikke bare et spektakulært syn for besøkende, den spiller også en avgjørende rolle for økosystemets helse. Forflytningen av disse store flokkene bidrar til å balansere gresslettene og påvirker en lang rekke andre dyrearter, inkludert rovdyr som løver, hyener og geparder, som er avhengige av gnuer og sebraer som matkilde.

Fakta om Tanzania
 • Dodoma
 • Engelsk og Swahili
 • Tanzanianske shilling (TZS)
 • 53,5 millioner
 • 20°C - 30°C
 • Sommertid +1 time, vintertid +2 timer
 • 5 netter på safari med fullpensjon
 • Serengeti Nasjonalpark
 • Lake Manyara
 • Ngorongoro-krateret
 • Tarangire Nasjonalpark
Inkludert i prisen
 • 8 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
Pris pr. pers. fra
27.995 NOK
Les mer

Dyreliv i Kenya og Tanzania

Tidspunktet på året i Serengeti og Masai Mara

Det er viktig å velge riktig tidspunkt å besøke Serengeti nasjonalpark i Tanzania eller Masai Mara nasjonalpark i Kenya for å oppleve de mest spektakulære øyeblikkene i parkene.

Nedenfor finner du en oversiktlig tabell som viser de beste tidene for dyreopplevelser og unike begivenheter i både Serengeti nasjonalpark og Masai Mara nasjonalpark måned for måned.

Måned Serengeti Masai Mara
Jan. - Mar. Drektighetstid og kalvefødsel Lav aktivitet
Apr.-Jun. Forberedelser til vandringen Gnuene ankommer
Jul. - Sep. Vandringen pågår Kryssing av elver
Okt. til Des. Gnuene vender tilbake Vandringen tilbake til Serengeti

Overlevelsesinstinkter og tilpasningsevne

Den store migrasjonen er en fenomenal naturbegivenhet som ikke bare imponerer med de enorme forflytningene av dyreliv, men som også avslører dyrenes imponerende overlevelsesinstinkter og tilpasningsevne.

Hvert år krysser millioner av gnuer, sebraer og andre dyrearter Serengeti og Masai Mara i en uendelig sirkel, drevet av behovet for mat og vann. Denne årlige vandringen er et mesterverk i naturen og viser med all tydelighet hvordan dyrene er skapt for å tilpasse seg omgivelsene.

Les mer om Nasjonalparker i Tanzania

Ofte stilte spørsmål

Den store migrasjonen er en årlig vandring av over 1,2 millioner gnuer og hundretusener av sebraer og gaseller gjennom Serengeti og inn i Masai Mara på jakt etter friske gressmarker og vann.

Dyrene vandrer først og fremst for å følge gressets vekstsyklus og for å finne mat. Gresset i Serengeti og Masai Mara gjennomgår en syklus med vekst og uttørking gjennom hele året, og dyrene følger dette mønsteret for å finne de beste beiteområdene.

For å få den beste opplevelsen anbefales det å besøke Serengeti og Masai Mara i juli til september, når vandringen er på sitt høyeste og elvene krysses.

Bruk et kamera med teleobjektiv for å fange de mest fantastiske øyeblikkene, og husk å respektere dyrenes naturlige atferd og habitat for å forstyrre minst mulig.

Forberedelsene til en safari for å oppleve den store migrasjonen krever litt omtanke. Begynn med å velge riktig tidspunkt, planlegg oppholdet på forhånd og velg en erfaren safarioperatør. Pakk passende klær og utstyr, inkludert kamerautstyr og solbeskyttelse.

De viktigste dyreartene som deltar i den store migrasjonen er gnuer, sebraer og gaseller. Disse dyrene følger vandringsmønstre på jakt etter vann og mat. I tillegg kan man også se rovdyr som løver og leoparder som utnytter tilstedeværelsen av store flokker under vandringen.

Værforhold og klima spiller en avgjørende rolle for migrasjonen. Regntiden i Serengeti om våren fører til frodige gressletter som tiltrekker seg dyrene, mens den tørre årstiden fremmer migrasjon til Masai Mara på jakt etter vann og gress. Tørkeperioder kan øke behovet for migrasjon for å finne ressurser.

Trenger du hjelp til å finne den perfekte reisen?

Er du fascinert av Den store migrasjonen og drømmer om å oppleve dette unike naturfenomenet i Tanzania? Vårt team av dedikerte reisekonsulenter er her for å veilede deg gjennom en skreddersydd safariopplevelse i verdensklasse. Med vår inngående kjennskap til Tanzanias nasjonalparker kan vi tilby deg en unik safariopplevelse.

 

Fyll ut skjemaet og la oss snakke om dine ønsker og forventninger. Teamet vårt vil gi deg personlige råd og sørge for at safarien din blir skreddersydd etter dine interesser, enten du vil se løver jakte, elefanter vandre på savannen eller oppleve parkens utallige fugle- og dyrearter på nært hold.

 

Målet vårt er å gjøre reisen til Tanzania til en uforglemmelig opplevelse, fylt med eventyr og oppdagelser. La oss hjelpe deg med å oppfylle drømmen din og forberede deg på en reise som overgår alle forventninger.

Heidi Witzell
 • Heidi Witzell
 • Reisekonsulent
 • Tlf: 21955827
 • Mail: info@flamingotours.no