>
Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og målrettet markedsføring. Hvis du klikker videre på siden, aksepterer du at det blir satt informasjonskapsler til disse formålene. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
Gutter på fotturer

The Great Migration i Tanzania

11.04.2019

The Great Migration eller den store migrasjon, som det kalles på norsk, er listet som et av Afrikas syv naturlige vidundere og er den største dokumenterte vandring av pattedyr på land. Les mye mer om den fasinerende vandringen her.

The Great Migration er en årlig vandring med millioner av gnuer, sebraer og gaseller. I en syklus med klokken og med en strekning på ca. 3000 km, vandrer de store flokkene av gnuer, sebraer og gaseller frem og tilbake mellom Serengeti Nasjonalpark og Masai Mara National Reserve for å finne grønne gressganger og frisk vann. Vandringen foregår ofte i flokker på flere tusen dyr, men det er ikke uvanlig at noen få grupper av dyr avviker fra den vanlige ruten.

Selve migrasjonen er en vedvarende prosess, siden gnuene konstant er i bevegelse, og det er et fenomen, som du kan oppleve året rundt, men på ulike steder i takt med dyrenes bevegelse. Siden The Great Migration er en naturlig prosess, kan det være vanskelig å fastlegge den nøyaktige rute og vite presis når dyrene er på et bestemt sted. Guiden her kan være en god hjelp til deg for å forstå denne syklus, men guiden er kun veiledende.

Herunder kan du lese mer om når du kan oppleve The Great Migration på din safari i Tanzania.

 

Januar-mars: Kalvesesong

I denne periode befinner størstedelen av dyreflokkene seg i Tanzania på de sørlige sletter i Serengeti Nasjonalpark og i Ngorongoro-krateret. Her bliver det over en periode på to-tre uker født knapt en halv million gnukalver, som fort kommer på beina og blir en del av flokken. Dette er hvis ikke de blir offer for de mange rovdyr, som ligger på lur.

Når vi kommer inn i slutten av mars måned, er mesteparten av det friske gresset spist opp og mange av de nyfødte kalvene har blitt en del av flokken. Derfor er det på tide å bevege seg videre i søkingen etter fersk føde.

April-juli: Vandring mot nord

Fra april måned beveger flokken seg nordover gjennom Serengeti Nasjonalpark, men siden april-mai er den store regntiden for området, går det litt sagtere for flokken. Millioner av gnuer, sebraer og gaseller vandrer i denne tiden gjennom de sentrale områder av Serengeti, som også blir kalt Grumeti og Seronera. Her slår dyrene seg midlertidig ned og gresser i en kort periode, innen de igjen beveger seg videre til Masai Mara i Kenya.

Juli-oktoner: Kryssing av Mara-elven

Denne perioden er en av de mest kjente og er et av høydepunktene ved den store migrasjonen.

Flokken har nå kommet frem til Mara-elven, som de er nødt til å krysse for å komme over til det frodige grønne gresset i Masai Mara National Reserve. Dette foregår ikke uten dramatiske hendelser, for krokodiller ligger på lur etter sitt neste bytte og det store antall av gnuer, som krysser elven på en gang gir anledning til brekket bein og drukneulykker.

De, som overlever, blir for en tid på de grønne sletter i Masai Mara National Reserve i Kenya og gresser her, innen turen igjen går over elven tilbake mot Tanzania.

Juli-august måned er tidspunktet der sjansen for å oppleve den dramatiske kryssing er størst, men ettersom vandringen ikke kun skjer over én gang, kan det oppleves helt inntil oktober måned.

November-desember: Sørlig vandring

De mange gnuer, sebraer og gaseller vender tilbake til Tanzania og The Great Migration fortsetter nå igjen sørover gjennom Serengeti-slettene, og når vi kommer til slutten av desember og starten av januar er flokken tilbake til der de startet og kalve-sesongen begynner igjen.

 

Finn din drømmereise til Tanzania her.