Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY

Ekstra Turer

Du blir kjørt til Fumba Village, der den koselige seilbåten - en tradisjonell Dhow med motor - ligger klar for dagens cruise.
 
Cruiset foregår hovedsakelig i Menai Bay, der du har mulighet til å møte både knølhvaler og delfiner.
 
I løpet av turen stopper vi ved ulike stasjoner der du kan snorkle, utforske en skjult lagune på Kwale Island omringet av mangrover, klatre opp i et gammelt baobabtre og slappe av under solen med brus og frukt på en vakker sandbanke. Til slutt ankrer båten opp på Kwale Island for lunsj, der du kan nyte grillet sjømat, ris, kylling, pommes frites, brus, lokal øl og en herlig kaffe. 

Les mer

Zanzibars første og eneste nasjonalpark ligger midt i Jozani Forest. Parken har et godt dyreliv, og har sjeldne og truede dyrearter.
 
Du finner bl.a. ca. 40 ulike typer sommerfugler, og 50 ulike typer fugler. Det sies at den røde Colobus-apen kun finnes på Zanzibar.

Jazani Forest er et levende apotek – hver plante eller tre kurerer et eller annet. De høye trærne og palmene gir en vakker og unik opplevelse.

Turen tar 1-3 timer. Av hensyn til dyr og planter er det ikke lov å gå utenfor stiene uten en guide. 

Les mer

Vi seiler ut på det turkise havet fra Stone Town sist på ettermiddagen. Musikantene om bord tar instrumentene frem, og spiller sanger om kjærlighet og tap, imens mannskapet serverer kanapeer og drikke etter eget ønske.

Nyt solnedgangen og utsikten til Stone Town fra vannet, hør historier fra mannskapet, og slapp av imens vi driver stille rundt i de vakre fargene fra himmelen og havet.

Turen tar 1-2 timer

Les mer

Du blir hentet på hotellet og kjørt til øyas hovedstad Stone Town. Her blir du invitert om bord i en dhow og seiler til Prison Island.
 
Her får du muligheten til å oppleve fengselet som huset opprørske slaver på 1860-tallet og senere ble omgjort til karantenestasjon for folk som ville i land på Zanzibar.
 
Du kan også oppleve de store skilpaddene, dik dik dik-antilopene og påfuglene på øya. Etterpå kan du snorkle med guiden som viser deg hvordan du får øye på de fargerike korallene og tropiske fiskene. Dhowen seiler videre til en sandbanke der utallige fugler flyr og spøkelseskrabber kryper over sanden.
 
Etter lunsj på sandbanken får du mer tid til å snorkle, slappe av og lytte til guidens historier om å seile på de syv hav.

Les mer

På sørspissen av øya ligger fiskelandsbyen Kizimkazi. Herfra kan du ta en liten båttur ut og se både øresvin, delfiner og pukkelhvaldelfiner, som det ofte er mange av i området.

Hvis du er heldig kan du få lov å svømme helt tett på delfinene, hvilket er en helt unik opplevelse!

Turen tar ca. 3 timer, og er lagt på ettermiddagen pga. de mange turistene som ofte er der om formiddagen.

Les mer

Det tar i underkant av en halvtime med motordrevet dhow å komme til denne fantastiske, historiske øya i vest. Den het opprinnelig Changuu og var eid av en rik arabisk kjøpmann som brukte den som et sted å oppbevare ulydige slaver under slaveriet.
 
Under ledelse av den tredje sultanen av Zanzibar, like etter at slavehandelen ble avskaffet i 1873, ble det bygget et fengsel på øya, noe som ga den navnet Prison Island, som har holdt seg siden.  
 
Senere ble øya brukt som karantenestasjon for alle de østafrikanske landene etter utbruddet av kolerasykdommen langs Afrikas østkyst, der ofrene ble samlet i ulike deler av landet før de ble sendt til øya for videre behandling.
 
I dag er øyas hovedattraksjon reservatet for kjempeskilpadder. Disse skilpaddene ble først hentet fra Seychellene som en gave til den omanske sultanen. I tillegg har øya en hvit sandstrand, en spektakulær naturskog som vrimler av forskjellige fuglearter og smådyr, og et godt sted å snorkle i nærheten. 
 
Prisen inkluderer:
• Transfer hotell/øy/hotell.
• Engelsktalende guide.
• Snorkelutstyr
• Inngangsavgift til verneområdet for kjempeskilpadder. 
 
Varighet: 3 timer

Les mer

Tropiske frukter, krydderier, og mange sjeldne plantearter er blant mye av det du ser på denne guidede turen som gir forklaring på hvorfor Zanzibar blir kalt «Spice Island».

I Kizimbani Village besøker vi en krydderfarm for å lukte og teste de ulike tropiske fruktene og krydderiene. Zanzibar har mange friske krydderier som bl.a. kardemomme, kanel, nellik, svart pepper, ingefær, vaniljestang, sitrongress og muskatnøtt, samt friske frukter som ananas, banan, kokosnøtt, mango, eple og mange flere!

Du kan også oppleve sjeldne planter som henna busk, Ylang lang (parfymetre) og Anator (leppestift tre).
 
Turen tar ca. 3 timer, og starter og slutter på hotellet.
 

Les mer

På denne turen besøker du Stone Town, og turen tar ca. 3 timer. Du blir kjørt til markedet der du virkelig kan føle byens puls. Herfra går turen videre til Angelican Church of Christ, som ble bygget på det gamle slavemarkedet av biskop Steers i 1874.
 
Du blir med på en guidet tur som inkluderer nasjonalmuseet, Forodhani Gardens med det gamle konsulatet der Dr. Livingstones tørkede lik ble tatt med før det ble sendt til England, The Arab Fort, The House of Wonders, høyesterettsbygningen, Tippu Tips hus, Kelele Square, det gamle britiske konsulatet, barnehjemmet, den gamle havnen og mye mer. I gamlebyen er de fleste bygningene over 200 år gamle, og du finner mange små eksotiske basarer og butikker.
 
Prisen inkluderer:
  • Transport til/fra hotel
  • Engelskspråklig guide.
  • Inngangsavgift til det gamle slavemarkedet.

Les mer