>
Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og målrettet markedsføring. Hvis du klikker videre på siden, aksepterer du at det blir satt informasjonskapsler til disse formålene. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
Fra 38.995 NOK
15 dager
Inkl. flyreiser
FÅ TILBUD Gratis og uforpliktende

Historiske Peru med Inca Trail

Føl Peru på kropp og sjel på denne reisen, der du får oppleve byene og landet gjennom tidene. Det hele avsluttes med en vandring i inkaenes fotspor, som ender ved Machu Picchu - et av verdens syv underverker.

 

Fra hovedstaden, «Kongenes By», Lima, til «Den Hvite Byen», Arequipa, går reisen videre opp til Andesfjellene, der du opplever Colca Canyon med de flyvende kondorer. Du besøker Titicaca-innsjøen, som ligger 4000 meter over havet og lærer litt om de fargerike indianerstammene i området.

 

Herfra går turen videre til hjertet av det gamle inkariket, byen Cusco, og Den Hellige Dalen.

 

Deretter tar du på vandrestøvlene og går langs stien, som inkaene selv bygde for flere hundre år siden. Målet er det sagnomsuste og imponerende Machu Picchu.

 

Vær oppmerksom på at Inca Trail ikke kan gjennomføres i februar, for det er stengt hele februar måned pga vedlikehold. Hvis du reiser i denne perioden, kan du derfor i stedet velge å gå Salkantay trekket - til samme pris og med samme antall netter.

 

Turen anbefales ikke til barn under 12 år.

 

Høydepunkter

 • 10 netters rundreise i Peru
 • 3 netter på Inkastien
 • Lima – opplev byen på kanten av Stillehavet, blant annet Miraflores, San Fransisco-klosteret og det historiske sentrum
 • Arequipa – «Den Hvite Byen» med Santa Catalina-klosteret, vakker arkitektur fra kolonitiden, og det sjarmerende bysentrum
 • Colca Canyon – Sør-Amerikas dypeste kløft, svevende kondorer og fantastisk landskap
 • Titicaca-sjøen – fargerike indianerstammer på Uros og Taquile og inkaruinene
 • Cusco – inkaenes hovedstad, Santo Domingo-kirken og Saksaywaman-ruinene
 • Den Hellige Dalen – landsbyen Pisac og det imponerende ruinområde Ollantaytambo
 • Inkastien – og «Dead Woman's Pass», 4200 meter over havet
 • Machu Picchu – det mystiske og mektige inkaområde høyt oppe i Andesfjellene
   

Inca Trail: Det er begrenset antall plasser hver dag, og det blir derfor fort utsolgt. Her tilbyr vi i stedet Salkantay-trekket til samme pris og samme antall netter. Send en forespørsel på ønsket dato og skriv "Salkantay" i kommentarfeltet.

 

Hvis du har andre ønsker for reisen, f.eks. flere/færre netter eller annen innkvartering, kan du kontakte oss på tlf. 21 95 58 27 eller på info@flamingotours.no. Vi hjelper deg gjerne med å sette sammen et skreddersydd program som oppfyller dine drømmer og ønsker.

Peru

Dagsprogram for turen

Dag 1:

Avreise til Peru fra Norge

Du flyr fra Norge om morgenen og lander på kvelden, lokal tid, på Jorge Châvez internasjonale flyplass. Den lokale samarbeidspartneren vår transporterer deg til hotellet; Tierra Viva, som ligger i den sjarmerende bydelen Miraflores. Kjøretiden fra flyplassen er beregnet til ca. 40 minutter.

Inkludert
Tierra Viva 3
Dag 2:

Lima

Etter frokost drar du til den sentrale delen av Lima, der du starter dagen med å oppleve den historiske delen av byen og de imponerende bygningene fra den spanske kolonitiden. 

Plaza Mayor, som er et av byens vakreste steder, er omgitt av regjeringspalasset og katedralen. 

Disse er viktige hovedeksempler på arkitektur fra kolonitiden i Peru. 

Det samme gjelder det vakre San Fransisco-klosteret, som er fredet av UNESCO som en del av verdens kulturarv. Klosteret inneholder en av de viktigste kunstsamlingene fra kolonitiden. 

De dystre katakombene under klosteret må også oppleves.

Du besøker også den moderne delen av Lima: bydelen El Olivar de San Isidro, Miraflores og Larcomar. I Miraflores vil det bli mulighet for en spasertur langs «Malecon», som er betegnelsen på de sammenhengende, frodige parkene som du kan rusle gjennom, mens du nyter den fantastiske utsikten over Stillehavet.

Inkludert
Tierra Viva 3
Frokost
Dag 3:

Fly til Arequipa og utforskning av byen

Morgenflyet tar deg til Arequipa, som er Perus neststørste by. Den ligger vakkert plassert, omgitt av tre store vulkaner.

Etter innsjekking på hotellet i sentrum har du litt tid til avslapping eller en gåtur rundt å utforske byen på egen hånd. På ettermiddagen går du en tur rundt i Arequipa, som også blir kalt «Den Hvite Byen», siden nærmest alle husene er bygget av hvite vulkansteiner. 

Til fots opplever du de sjarmerende smale gatene i det historiske bysentrum, Plaza de Armas, der den vakre jesuitt-kirken, La Compaña, er plassert, og den vakre bygningen, La Casona Tristàn del Pozo, som viser det aller beste av arkitektur fra kolonitiden. 

Et av høydepunktene er når du besøker Santa Catalina-klosteret, som fortsatt er delvis aktivt, og som er en del av UNESCOs verdenskulturarv. Klosteret ble bygget bare 40 år etter byen ble grunnlagt og først åpnet for offentligheten i 1970 – du føler at du er på en tidsreise, når du stille spaserer rundt mellom små kapeller, åpne områder og fontener. 

Turen stopper i sentrum, der du får mulighet for å utforske mer av byen på egen hånd.

Inkludert
Casa Andina Select 3
Frokost
Dag 4:

Colca Canyon

Du blir hentet tidlig på morgenen og kjører mot Colca Canyon gjennom et fantastisk flott landskap.

Underveis passerer du vakre innsjøer, imponerende vulkaner og flere fantastiske utsiktspunkter, der det er mulig å ta en pause og bare nyte utsikten.

Du stopper blant annet ved Pampa Cañahuas, som er hjem for en lang rekke eksotiske dyr – blant annet lamaer, flamingoer, Andes-ørnen og ikke minst de elegante og sjeldne vikunjaer, som er en type kameldyr.

Fra det høyeste punktet på reisen, som ligger 4.800 m over havet, får du et vakkert utsyn over den peruanske del av Andes-fjellene. Herfra kjører du ned i kløften til den lille, maleriske landsbyen Chivay. Her sjekker du inn på hotellet og har resten av dagen fri til hva du har lyst til. Her kan du blant annet gå på oppdagelse i byen, bli bortskjemt med en tur i de varme kildene, «La Calera», eller slapp av på hotellet og bare nyt utsikten til de unike omgivelser.

Inkludert
Casa Andina Standard Colca 3
Halvpensjon
Dag 5:

Cruz del Condor (Kondorkrysset) og tur til Titicaca-innsjøen

Etter frokost blir du hentet og starter rundturen, der du skal oppleve de mest fantastiske steder i Colca Canyon.

Underveis på turen stopper du i små bygder, der det ser ut som tiden står stille, og der den koloniale arkitekturen er imponerende velbevart.

Du vandrer videre til Colca Canyons absolutt beste utsiktspunkt, «Mirador Cruz del Condor», Kondorkrysset. Her har du en fantastisk utsikt ut over den 1.200 m dype kløften. Her får du også en sjelden mulighet for å oppleve de majestetiske kondorer, som svever gjennom kløften med et imponerende vingefang på opp til 3 meter, som gjør den til verdens største flyvende fugl.

Du kjører tilbake til Chivay, der det er tid til lunsj, innen turen går mot Puno, som ligger ca. 6 timer borte. Du stopper på utvalgte utsiktspunkter på turen.

I Puno er det sjekk-inn på hotellet, som ligger nesten 4.000 m over havets overflate, tett på Titicaca-innsjøen.

Inkludert
Casa Andina Standard Puno 3
Frokost
Dag 6:

Uros og Titicaca-innsjøen

I dag skal du til verdens høyest beliggende innsjø, Titicaca-innsjøen, som ligger på grensen mellom Peru og Bolivia. Du blir hentet på morgenen og seiler fra Puno ut på innsjøen mot de flytende øyene, Uros, som er små øyer skapt av siv og røtter. 

Urosstammen lever fremdeles slik de har gjort i mange hundre år, og det er fasinerende å få lov å få et innblikk i deres hverdag. 

Du fortsetter turen mot den lange klippeøyen Taquile. Innbyggerne på øya er kjent for sitt håndverk, som anses for være av ypperste klasse, ikke bare i Sør-Amerika, men hele verden, av UNESCO. 

På denne øya er det menn som strikker, mens kvinnene karrer ull og vever. Du får et detaljert innblikk i kulturen deres og spiser lunsj på en lokal restaurant. 

Etter lunsj er det mulig å utforske øya en stund, før båten tar deg tilbake til Puno.

Inkludert
Casa Andina Standard Puno 3
Halvpensjon
Dag 7:

Tur gjennom Andes-fjellene til Cusco

Dagen brukes på å reise mot Cusco, som en gang var sentrum for inkariket. Du blir hentet på hotellet og kjørt til bussterminalen, der guiden hjelper deg med å finne den riktige bussen. Den behagelige turistbussen kjører langs «Solruten», og på veien skal du blant annet besøke byen Pucara og stoppe ved «La Raya»-passet i 4.300 meters høyde.

Du spiser en lekker, tradisjonell lunsj i byen Sicuani og fortsetter mot inkaruinene og Wiracocha-tempelet i Raqchi – et av de største arkeologiske områder med relasjon til inkariket.

Siste stopp innen ankomst til Cusco er landsbyen Andahuaylillas, der du skal besøke kirken, som på grunn av sine imponerende malerier også er kjent som Perus sixtinske kapell.

Ved ankomst til Cusco blir du hentet på busstasjonen og kjørt til hotellet.

Det er nå tid til å gå en tur i Cusco by og oppleve den gode stemningen.

Inkludert
Casa Andina Standard Cusco Plaza 3
Halvpensjon
Dag 8:

Cusco – Inkaenes hovedstad

Den første del av dagen kan brukes som du selv ønsker – du kan utforske den spennende byen, som er på UNESCOs verdensarvsliste.

Cusco blir i det hele tatt ansett for å være en av Sør-Amerikas mest spennende byer. Opplev livet på Plaza de Armas, der også den store, vakre katedralen ligger – her er det også restauranter og caféer, der du kan sette deg og nyte en kopp kaffe eller en drink og nyte de mange inntrykkene.

De smale gater med brostein har mange små markeder, som helt klart er verdt et besøk, og byen har spennende museer, som forteller levende om byens historie og inkariket.

Om ettermiddagen drar du på en guidet tur til noen av de viktigste inkaruinene i Peru. Opplev blant annet soltempelet Qoricancha, offerplassen Qenqo, Puca Pucara-ruinene, vanntempelet Tambomachay og festningen Sacsayhuaman med de karakteristiske vegger av store stein, satt sammen helt tett uten bruk av sement.

Deretter blir du kjørt tilbake til hotellet.

Inkludert
Casa Andina Standard Cusco Plaza 3
Frokost
Dag 9:

Den Hellige Dalen

Du blir hentet etter frokost og kjører mot Den Hellige Dalen, som ligger mellom Cusco og Machu Picchu. Første stopp på veien er landsbyen Pisac, der du kan oppleve det store fargerike indianermarkedet. Dersom du vil ha med en autentisk souvenir hjem, er det her du skal gjøre en god handel med de lokale indianere, som forventer at du pruter med prisen.

Du spiser lunsj på en lokal restaurant, innen du reiser videre mot inkafestningen Ollantaytambo, som under inkariket var det kongelige residens for Keiser Pachacuti. Selve byen er i den grad fortsatt levende og sjarmerende, og du kommer til ruinområdet fra byen ved å gå ned en trapp med 200 trin. Heldigvis er utsikten så vakker at det lett kan være en unnskyldning for å ta en liten pause på veien ned.

Når du har nytt utsikten og den fasinerende festningen går turen tilbake til hotellet i Cusco.

Inkludert
Casa Andina Standard Cusco Plaza 3
Halvpensjon
Dag 10:

Cusco og Wayllabamba

Nå er det tid til å begynne reisen til inkastien mot Machu Picchu.

Du reiser fra Cusco tidlig om morgenen og kjører gjennom Den Hellige Dalen til den lille by Ollantaytambo, der du tar en liten pause og eventuelt får tatt noen bilder. Heretter fortsetter du mot startpunktet for gåturen, der du gjør deg klar til å begynne vandringen.

På turens første dag besøker du landsbyen Miskay i 2.800 meters høyde, der du får mulighet for å treffe de lokale og prøve den populære drikken «chicha». Du får også opplevd det fantastiske landskapet, Cusichaca River og det vakre arkeologiske område Patallacta – kanskje du tilmed er så heldig å få oppleve den flotte kjempekolibri, som området er kjent for.

Underveis på turen stopper du ved et vakkert utsiktspunkt for å spise lunsj, og etter litt hviletid fortsetter du mot den første camp i Wayllabamba i 3.000 meters høyde.

Inkludert
Halvpensjon
Dag 11:

Wayllabamba – Warmiwañusca – Pacaymayo

Du starter dagen tidlig og fortsetter etter frokost turen i skyggen av fjellene.

Dette kan bli en hard og helt spesiell dag, for du skal opp på det høyeste punktet på ruten: Warmiwañusca, 4.200 meter over havets overflate. Det er god mulighet for å ta en pause underveis og vi anbefaler at du tar deg god tid og tar de pausene som du har behov for.

Underveis på turen oppover kan du nyte utsikten til de fantastisk vakre omgivelser og Dead Woman’s Pass, som passet blir kalt. Det er en helt spesiell opplevelse å gå gjennom dette skiftende landskapet, der det eneste, som er konstant og fast, er den stein-stien, som du går på og som inkaene selv la ned for mange hundre år siden.

Når du kommer til toppen, vil du bli belønnet med en helt spektakulær utsikt ut over Andes-fjellene og har mulighet for å ta karakteristiske bilder av inkastien.

Dagen avsluttes i Pacaymayo Camp, der du spiser middag og sikkert sover godt etter en god, men innholdsrik dag.

Inkludert
Fullpensjon
Dag 12:

Pacaymayo - Wiñay Wayna

Etter en god frokost begynner dagens vandring, som byr på flere arkeologiske steder, blant annet Runcuracay, Sayacmarca og Phuyuptamarca med sine imponerende fontener og vannkanaler. Underveis kan du nyte de vakre landskaper og det rike fugleliv – og kanskje du tilmed kan være så heldig å få øye på Andes-gåsen.

Etter lunsj fortsetter turen til Wiñay Wayna, som er en av de vakreste inkaruiner i området. Her tilbringer du også den siste natt på Inkastien.

Inkludert
Fullpensjon
Dag 13:

Soloppgang over Machu Picchu

Dagen starter grytidlig, så du rekker å se solen stå opp over Machu Picchu – dette er en helt unik opplevelse.

Du går det siste stykke mot den mytiske byen og når frem til området via Inti Punku (Puerta del Sol). Derfra har du har den mest fantastiske utsikt ut over hele Machu Picchu.

I ca. 2 timer blir du vist rundt av en guide, som viser deg de mest imponerende steder i området, som er kjent som et av verdens syv vidundere. Heretter kan du selv gå på oppdagelse i det mest ikoniske ruinområde fra inkariket.

Når du er ferdig med å utforske Machu Picchu og er godt fylt opp med inntrykk, tar du bussen til Aguas Calientes, der du kan spise lunsj og slappe av, innen toget går mot Ollantaytambo. Ved ankomst blir du hentet og kjørt tilbake til Cusco.

Inkludert
Casa Andina Standard Cusco Plaza 3
Frokost
Dag 14:

Hjemreise til Norge

Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen, der hjemturen starter.

Inkludert
Frokost
Dag 15:

Velkommen hjem

Hjertelig velkommen hjem fra en fantastisk reise!

Hva er inkludert i reisen?

Inkludert i reisen

 • 10 netters rundreise
 • 3 netter på Inkastien
 • Fly og innkvartering som beskrevet i programmet
 • Avhenting på flyplassen og transfer til og fra hotellene
 • Bussturer nevnt i programmet
 • Alle måltider på turen som beskrevet i programmet
 • Alle turer som beskrevet i programmet
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • Gebyr til reisegarantifonden
 • Dobbeltrom ved 2 personer, trippelrom ved 3 personer
 • Avreisegaranti – reisen organiseres med minst 2 deltakere

Ikke inkludert i reisen

 • Personlige utgifter, drikkevarer og tips
 • Kjøp av ekstra turer
 • Måltider i tillegg til de nevnte i programmet
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Visum
 • Vaksinasjoner
 • Enkeltromstillegg
M
T
O
T
F
L
S
 • Oslo
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Sandefjord
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Stavanger
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Trondheim
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Bergen
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
Gratis, uforpliktende og raskt!

Andre reiser til Peru

 • 11 netters rundreise
 • Lima
 • Arequipa
 • Colca Canyon
 • Titicaca-innsjøen
 • Cusco
 • Den Hellige Dalen
 • Machu Picchu
Inkludert i prisen
 • 13 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
Pris pr. pers. fra
30.495 NOK
Les mer
 • 12 netters rundreise
 • 2 netter i Amazonas
 • Lima
 • Arequipa
 • Colca Canyon
 • Titicaca-innsjøen
 • Cusco
 • Den Hellige Dalen
 • Machu Picchu
 • Amazonas
Inkludert i prisen
 • 16 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
Pris pr. pers. fra
49.495 NOK
Les mer