Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og målrettet markedsføring. Hvis du klikker videre på siden, aksepterer du at det blir satt informasjonskapsler til disse formålene. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY

Pass og visum til Kenya

Finn alt du trenger å vite om pass- og visumkrav og hvordan du søker om elektronisk reisetillatelse (ETA).

Reiseråd for norske statsborgere

Det er viktig å starte forberedelsene i god tid før avreise ved å sjekke gjeldende pass- og visumregler.

Husk at det er ditt eget ansvar å sørge for at du overholder inn- og utreisebestemmelsene i de landene du besøker.

Disse reglene fastsettes av de lokale myndighetene i hvert enkelt land, og det er opp til dem å vurdere om du oppfyller kravene.

Kenyanske myndigheter har utarbeidet egne inn- og utreiseregler for norske statsborgere.

Det anbefales imidlertid på det sterkeste at du alltid sjekker denne informasjonen med den kenyanske ambassaden i Stockholm for å få bekreftet at den er aktuell, da den kan endres uten særlig varsel.

Du kan også lese mer og holde deg oppdatert på Utenriksdepartementets nettside.

Utenriksdepartementet

Veiledning til ETA-søknad

Som norsk statsborger kan du rejse til Kenya uden visum. Men det er vigtigt at ansøge om og modtage godkendelse for en Elektronisk Rejsetilladelse (ETA) inden din afrejse til Kenya.

1. Besøg den Officielle Hjemmeside

Start med at besøge den officielle regeringshjemmeside for Kenya: etakenya.go.ke. Det er vigtigt at bruge denne officielle side.

2. Opret en Brugerkonto

For at ansøge om ETA, skal du først oprette en brugerkonto på hjemmesiden. Dette kræver normalt basisinformation som dit navn, e-mailadresse og et password.

3. Udfyld Ansøgningsskemaet

Når du er logget ind, finder du ansøgningsskemaet til ETA. Udfyld alle de nødvendige felter præcist. Dette vil typisk inkludere personlige oplysninger, pasoplysninger, og detaljer om din planlagte rejse til Kenya.

4. Upload Nødvendige Dokumenter

Du skal muligvis uploade kopier af visse dokumenter, såsom dit pas og måske et pasfoto. Sørg for, at disse dokumenter er i det format og den kvalitet, som hjemmesiden kræver.

5. Betal Gebyret

Der vil være et gebyr forbundet med ansøgningen. Betalingsinstruktionerne vil blive givet på hjemmesiden. Det er vigtigt at følge disse instruktioner nøje for at undgå forsinkelser i din ansøgning.

6. Vent på Godkendelse

Efter indsendelse af din ansøgning og betaling, vil der være en behandlingsperiode. Du vil modtage en e-mail, når din ETA er godkendt.

7. Udskriv din ETA

Når du har modtaget godkendelsen, anbefales det at udskrive din ETA og medbringe den under din rejse.

Søk ETA her

Regler for pass

Krav til pass

Passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder utover det planlagte oppholdet i Kenya. Det betyr at hvis du planlegger å forlate Kenya 1. januar, må passet ditt være gyldig minst til 1. juli.

Spesielle krav til pass

Visse påtegninger og stempler i passet ditt kan føre til at du blir nektet innreise. Hvis du reiser med norsk flyktning- eller fremmedpass, må du kontakte den kenyanske ambassaden for å få informasjon om de spesifikke reglene.