Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY

Amazon

Oppdag Perus skjulte skatter og Amazonas' underverker. Les mer om dyreliv, geografi og aktiviteter i Amazonas her.

Amazon

Amazonas-regnskogen strekker seg over 6 millioner kvadratkilometer og er et overflødighetshorn av liv. Den utgjør mer enn halvparten av klodens gjenværende regnskoger og er hjemsted for et utrolig mangfold av flora og fauna.

Regnskogen er avgjørende for det biologiske mangfoldet på jorden og huser millioner av insektarter, tusenvis av fuglearter og utallige unike planter og dyr, hvorav mange ennå ikke er vitenskapelig beskrevet. Amazonas' komplekse økosystemer spiller en viktig rolle i reguleringen av det globale klimaet og fungerer som et stort karbonlager som absorberer millioner av tonn CO2 hvert år.

Amazonas, kjent som verdens mest vannrike elv, har sitt utspring i Andesfjellene og krysser det søramerikanske kontinentet før den renner ut i Atlanterhavet. Med over 500 sideelver dekker Amazonas' nedbørsfelt et enormt område som dreneres og får næring fra elven.

Denne enorme elven renner gjennom ni land: Bolivia, Brasil, Colombia, Ecuador, Fransk Guyana, Guyana, Peru, Surinam og Venezuela, noe som gjør den til en av de mest markante naturlige grensene i verden.

Elven er livsnerven i verdens mest omfattende regnskog, og dens vannføring er over fire ganger større enn Kongoelven, som er den nest største i volum. Amazonaselven er en sentral akse for transport, økologi og kultur i regionen, noe som understreker elvens betydning på tvers av geografisk skala.

Fakta om Peru
  • Lima
  • Spansk, quechua og aymara
  • Nuevo Sol (PEN)
  • 30 millioner
  • 13°C - 27°C
  • Sommertid -7 timer, vintertid -6 timer

Bevaring av Amazonas

Amazonas er også hjemsted for over 300 urfolk hvis eksistens og kultur er uløselig knyttet til regnskogen. Disse lokalsamfunnene lever i harmoni med naturen, og deres tradisjonelle kunnskap om flora, fauna og bærekraftig levevis er uvurderlig for bevaringsarbeidet.

Disse kulturene trues imidlertid også av inntrenging utenfra, ressursutvinning og kulturell assimilering, noe som gjør beskyttelsen av deres rettigheter og landområder til en avgjørende del av kampen for å bevare Amazonas.

Bevaring av Amazonas er en global prioritet. Internasjonale avtaler og samarbeid mellom landene i Amazonas er avgjørende for å iverksette effektive beskyttelsestiltak.

Bærekraftig utvikling som respekterer regnskogens økologiske grenser og støtter urfolkssamfunnenes livsgrunnlag, er veien å gå.

Innovative løsninger som betaling for økosystemtjenester, bærekraftig skogbruk og regenerativt landbruk kan skape levedyktige alternativer til ødeleggelse. Utdanning og bevisstgjøring spiller også en nøkkelrolle når det gjelder å skape en global forståelse for Amazonas' uerstattelige verdi.

Aktiviteter i Amazonas

Er du nysgjerrig på hvilke aktiviteter du kan prøve i Amazonas? Her kan du lese om programmet vårt i Amazonas:

Amazonas-eventyret starter med avreise tidlig om morgenen fra Iquitos, der du reiser nedover Amazonas-elven til en lodge midt i regnskogen.

Den første dagen i Amazonas utforsker du den frodige regnskogen som omgir lodgen, der du får muligheten til å oppleve det rike dyre- og plantelivet. Når mørket faller på, drar dere ut på en spennende tur for å se kaimaner og nyte synet og lyden av regnskogens nattdyr.

Neste dag venter flere eventyr med en båttur som kan by på delfinobservasjoner, før du besøker en lokal Yagua-indianerlandsby.

Her får du lære om den lokale kulturen, se kunsthåndverk og oppleve en demonstrasjon av blåserør, en tradisjonell jaktmetode.

Deretter utforsker du Indiana, et elvesamfunn med røtter i en fransiskanermisjon, der du kan oppleve det lokale livet, markedet og utdanningsinstitusjonene.

Den siste dagen i Amazonas kan du velge mellom en spasertur i regnskogen eller en båttur på elven for å få med deg de siste inntrykkene av dette magiske stedet før du reiser tilbake til Iquitos og videre til Lima.

Dette programmet gir deg en autentisk og dyptgående opplevelse av Amazonas' unike natur og kultur, fra du ankommer til du forlater dette fantastiske stedet.