Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY

Visum til Sri Lanka

Finn alt du trenger å vite om pass- og visumregler, og lær hvordan du søker om visum til Sri Lanka.

Visum- og passbestemmelser

Planlegger du en opplevelsesrik reise til Sri Lanka? Da er det noen viktige forberedelser du må gjøre før du pakker kofferten. Et av de viktigste aspektene ved reiseplanleggingen er å sette seg inn i og overholde de spesifikke pass- og visumreglene for Sri Lanka.

Visum

Som norsk statsborger er du visumpliktig. Vi anbefaler at du søker om visum til Sri Lanka 2-4 uker før avreise. Vanligvis godkjennes visumet innen 48 timer, men det kan ta opptil en uke. Visum til Sri Lanka kalles Electronic Travel Authorisation (ETA) og kan søkes om på nettet. Du kan lese en trinnvis veiledning lenger ned i denne bloggen.

Pass

For å reise til Sri Lanka må passet ditt oppfylle følgende krav:

  • Gyldighet: Passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder utover oppholdets varighet.
  • Blanke sider: Det må være minst 2 blanke sider i passet ditt.

Vær oppmerksom på at det er ditt eget ansvar å følge gjeldende regler for reiser til Sri Lanka. Du kan lese mer om visum til Sri Lanka på det svenske utenriksdepartementets nettsider og på Sri Lankas ambassade.

Søk om visum her

Hvordan søke om visum til Sri Lanka

1. Søk på nettet eller på ambassaden: Gå til den offisielle ETA-nettsiden for Sri Lanka og fyll ut den nødvendige informasjonen.

2. Laste opp dokumenter: Du trenger et gyldig pass, som må være gyldig i minst 6 måneder etter innreisedatoen. Du må også laste opp en bekreftelse på hjemreisen.

3. Sende inn søknaden: Når du har fylt ut søknadsskjemaet og samlet alle dokumenter, må du sende inn søknaden. Dette kan gjøres elektronisk eller fysisk via ambassaden, avhengig av hvilken metode du har valgt.

4. Betaling av visumgebyr: Det vil være et gebyr knyttet til visumsøknaden. Betalingen kan ofte gjøres på nettet eller direkte på ambassaden.

5. Venter på godkjenning: Etter at du har sendt inn søknaden, vil det være en behandlingsperiode. Du får en bekreftelse når søknaden er godkjent.

Visumet er gyldig i 30 dager fra utstedelsesdatoen, så husk å sjekke at visumet er gyldig for hele reisen til Sri Lanka.

Søk om visum her

Holde deg oppdatert på pass- og visumregler

For at sikre, at du er helt opdateret på visumregler og -krav, anbefales det at du regelmessig besøger nettstedet til Sri Lankas utenriksdepartement. Her finner du den nyeste informasjonen og rådene, noe som er viktig å vite, særlig hvis det skjer endringer i visumreglene eller reiserådene.

Det er også en god idé å kontakte Sri Lankas ambassade, spesielt hvis du har spesifikke spørsmål eller spesielle omstendigheter. Ambassaden kan tilby hjelp og veiledning om visumregler, ikke bare for danske statsborgere, men også for personer av andre nasjonaliteter.

Husk at visumreglene kan endres, og det er derfor viktig å sjekke all informasjon på nytt like før avreisedato. Dette kan gjøres både via Utenriksdepartementet og Sri Lankas ambassade, slik at du unngår uforutsette problemer ved ankomst til reisemålet.

Selv om vi i Flamingo Tours jobber hardt for å holde deg oppdatert, er vi ikke ansvarlige for eventuelle unøyaktigheter eller endringer i de offisielle visumbestemmelsene eller reiseinstruksjonene. Vi oppfordrer deg til å dobbeltsjekke all relevant informasjon kort tid før avreise med både Sri Lankas ambassade og Utenriksdepartementet.

Sri Lankas ambassade

Utenriksdepartementet