Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY

Topp 5: Attraksjoner i Nairobi

I Kenyas hovedstad Nairobi er det alltid noe å gjøre. Byen, de omkringliggende forstedene og Nairobi nasjonalpark byr på mange kulturelle opplevelser for hele familien. Les mer om de 5 attraksjonene du ikke må gå glipp av i Nairobi.

1. Karen Blixen-museet

Karen Blixen-museet i Nairobi er en fascinerende kulturel attraksjon som gir et innblikk i den berømte danske forfatteren Karen Blixens liv og virke.

Museet var en gang Blixens afrikanske hjem og sentrum for kaffeplantasjen hennes.

Det var her hun tilbrakte mange år av sitt liv og ble inspirert til å skrive den verdensberømte boken "Out of Africa", en erindringsbok som beskriver livet hennes i Kenya mellom 1917 og 1931.

Selve huset, som ble bygget i 1912 av den svenske ingeniøren Åke Sjögren, er bevart i sin opprinnelige form og gir de besøkende en følelse av hvordan livet var på en kaffeplantasje tidlig på 1900-tallet.

Museet er innredet med originale møbler fra Blixens tid i Kenya og gjenstander fra filmen "Out of Africa", som er basert på boken hennes og vant flere Oscar-priser.

Besøkende på Karen Blixen-museet får en guidet omvisning i huset og den vakre hagen. Disse omvisningene gir en dypere forståelse av Blixens liv og virke, samt hvilken innflytelse tiden i Afrika hadde på forfatterskapet hennes.

Den lille forstaden som omgir museet, ca. 10 kilometer fra Nairobi, kalles også "Karen" som en hyllest til Blixen. Området er kjent for sin ro og skjønnhet og er et populært sted for både lokalbefolkningen og turister.

Ekstra turer

Hvis man ønsker kan man dra på båttur på sjøen. Lake Naivasha er mest kjent for den store bestanden av flodhester, men har også mange spennende fugler som f.eks. pelikaner, krontraner og ørner. Ved bredden av sjøen kan man nyte synet av antiloper, og andre dyr som slukker tørsten.

Vi kommer også forbi Crescent Island. Her lever er flere planteetende dyr som sebra, gnu og antilope. Hvis vannivået tillater det, kan vi gå på land på øya, og gå en tur for å oppleve dyrene helt tett på.

Les mer

Forleng reisen din med en ekstra dag i Nairobi, og opplev noen av byens høydepunkter. Også egnet til barn!

Høydepunkter
Elefantbarnehjemmet. De fleste elefanter- og nesehornunger du møter her, har mistet moren sin til snikskyttere, og har vært dømt til en sikker død i villmarken. Her får dyrene en ekstra sjans, og målet er et fritt liv i en av nasjonalparkene i Kenya – Et samarbeid som strekker seg over flere år!

Lunsj på Carnivore. Restauranten er verdenskjent for grillspydene sine, og har både struts og krokodille på menyen. Det er også vegetariske alternativer.

Karen Blixen Museum. Her bodde den danske forfatteren i sine år i Kenya, og du kan få en guidet rundvisning inne i huset, eller bare gå rundt på egen hånd i hagen. Innredningen og tingene er fortsatt som det var som kaffeprodusent.

Sjiraffsenteret. Møt det store dyret med de vakre øynene. Fra en terrasse på anlegget kan du mate en sjiraff, klappe den, og kanskje til og med gi den en klem og få dit livs eneste sjiraffkyss.

Inkludert:
Tamarind Tree Hotel
Helpensjon

Les mer

Å ha tilgang til egen safaribil med guide gir stor fleksibilitet på turen.
 
Guiden har stor erfaring, og vet hvor det er gode sjanser for å finne ulike dyr. Han vet hvor lang tid det tar å kjøre til neste overnattingssted, men du kan selv bestemme hvor lenge du ønsker å bli de ulike stedene og se på dyrene. Samtidig blir det mulig å ta et ekstra stopp på veien hvis det blir nødvendig.. 

Les mer

2. Giraffsenteret i Nairobi

Giraffe Centre, som ligger i forstaden Lang'ata ca. 20 km fra Nairobi, er en unik attraksjon etablert av African Fund for Endangered Wildlife (AFEW Kenya).

Hovedformålet med senteret er å lære lokale skolebarn om Kenyas dyreliv og miljø.

Men senteret tar også imot lokale og internasjonale besøkende for nærkontakt med sjiraffer, det høyeste levende dyret på jorden.

En av de mest minneverdige opplevelsene her er muligheten til å mate sjiraffer fra en plattform der du ikke bare kan klappe dem, men også potensielt få et "kyss" fra disse majestetiske skapningene.

I tillegg til sjiraffer huser Giraffe Centre også flere vortesvin som går fritt rundt på området, noe som bidrar til den autentiske og naturlige opplevelsen.

For dem som ønsker å se de sjeldne Rothschild-sjiraffene i sitt naturlige miljø, anbefales et besøk i Lake Nakuru nasjonalpark.

Her får du muligheten til å oppleve de sjeldne sjiraffene i deres naturlige habitat, et unikt tillegg til enhver safariopplevelse i Kenya.

Fakta om Kenya
 • Nairobi
 • Engelsk og Swahili
 • Kenya Shilling (KES)
 • 34.7 millioner
 • 20°C - 30°C
 • Sommertid +1 time, vintertid +2 timer
 • 7 netter på safari med fullpensjon
 • Aberdare Nasjonalpark
 • Samburu Viltreservat
 • Solio Conservancy
 • Lake Naivasha
 • Masai Mara-reservatet
Inkludert i prisen
 • 10 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
Pris pr. pers. fra
28.495 NOK
Les mer
 • 4 netter på safari med fullpensjon
 • 7 netter på 4-stjernet hotell i Mombasa
 • Lake Nakuru
 • Masai Mara
 • Mye safari på få dager
Inkludert i prisen
 • 14 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
Pris pr. pers. fra
31.495 NOK
Les mer

3. Carnivore restaurant i Nairobi

Nairobi, Kenyas pulserende hovedstad, er en by full av kontraster og overraskelser, der pulserende byliv møter unike naturopplevelser rett utenfor døren.

Midt i denne dynamiske metropolen ligger Carnivore Restaurant, et kulinarisk paradis for kjøttelskere.

Restauranten er kjent for sin ekstraordinære tilnærming til kjøttretter og serverer en rekke ulike typer kjøtt. Kjøttet tilberedes på imponerende masai-sverd over en åpen grill midt i lokalet. Rettene serveres deretter på støpejernstallerkener, noe som gir opplevelsen en rustikk sjarm.

Carnivore, som tidligere var kjent for sitt viltkjøtt, inkludert unike retter som sjiraff, gnu, struts og krokodille, endret menyen i 2004 i tråd med nye regler. Menyen omfatter nå et bredt utvalg av kjøtt som storfekjøtt, svinekjøtt, lammekjøtt, kylling samt oppdrettsstruts og krokodille, noe som fortsatt tiltrekker seg både lokalbefolkningen og turister.

Restaurantens "all-you-can-eat"-konsept tiltrekker seg gjester som kan nyte et uendelig utvalg av nygrillet kjøtt.

I tillegg til kjøttretter tilbyr Carnivore også et utvalg av vegetarretter og et bredt utvalg av salater.

Carnivore Restaurant er dermed ikke bare et spisested, men en ekte gastronomisk institusjon i Nairobi som lover en minneverdig og annerledes matopplevelse.

Ofte stilte spørsmål

Ja, steder som Karura Forest og Nairobi nasjonalpark byr på fantastiske muligheter for naturfotografering med sitt rike dyreliv og naturskjønne landskap.

Karen Blixen-museet gir et innblikk i den berømte danske forfatterens liv og virke, med omvisninger i hennes tidligere hjem og vakre hager.

Giraffe Manor er et unikt boutiquehotell der du kan oppleve sjiraffer som bokstavelig talt stikker hodet inn gjennom vinduene mens du spiser frokost.

David Sheldrick Wildlife Trust er kjent for sitt arbeid med å redde og rehabilitere foreldreløse elefanter, og gir besøkende muligheten til å lære om og støtte dette arbeidet.

4. David Sheldrick Wildlife Trust

Et av høydepunktene i Nairobi er David Sheldrick Wildlife Trust, som ligger innenfor grensene til Nairobi nasjonalpark.

Foreldreløse elefantunger

Dette senteret ble etablert i 1977 av Dr. Dame Daphne Sheldrick til minne om sin avdøde ektemann David, og er dedikert til å ta vare på foreldreløse elefantunger. De unge elefantungene blir tatt vare på og rehabilitert til de er sterke nok til å vende tilbake til naturen.

I tillegg til elefanter kan besøkende også se neshorn, sebraer, antiloper og andre ville dyr i deres naturlige habitat.

Engasjerte medarbeidere

Det er ikke bare dyrelivet som gjør David Sheldrick Wildlife Trust til noe helt spesielt, men også den utrolige innsatsen til de dedikerte ansatte og frivillige. De jobber utrettelig for å beskytte det kenyanske økosystemet, blant annet ved å lære opp rangere til å bekjempe krypskyting. De patruljerer savanner og buskområder for å fjerne dyrefeller og redde skadde dyr, noe som er en viktig del av arbeidet med å bevare Kenyas naturskatter.

Elefanter i naturen

I 2018 hadde flokken hos David Sheldrick Wildlife Trust vokst til over 150 elefanter, og ytterligere 85 er fortsatt avhengig av støtte i naturen. For dem som drømmer om å oppleve ville elefanter i større skala, er vår Safari Kenya og Zanzibar-reise, der du besøker Amboseli Nasjonalpark, et ideelt valg.

Denne parken er kjent for sin store bestand på rundt 900 elefanter, og tilbyr en mer omfattende safariopplevelse som utfyller det du ser i Nairobi nasjonalpark og hos David Sheldrick Wildlife Trust.

5. Karuna Forest

I Nairobi, en by som er kjent for sin energi og dynamikk, finnes det fredelige oaser som tilbyr en flukt fra byens kjas og mas.

Karura Forest er en slik perle, en imponerende urban skog som strekker seg over 1 000 hektar nord i Nairobi.

Mangfoldig dyreliv

Denne skogen er ikke bare en av verdens største urbane skoger, men også hjemsted for et bemerkelsesverdig mangfold av dyreliv, inkludert mer enn 605 arter. Besøkende kan forvente å se et fascinerende utvalg av dyreliv, blant annet tre ulike antilopearter, mange reptilarter, over 200 fuglearter og en rekke fargerike sommerfugler.

Karura Forest er en unik blanding av natur og rekreasjon midt i hjertet av Nairobi.

Skogen gir et sårt tiltrengt pusterom og er et ideelt sted for både naturfotografering og avslapning.

I tillegg til et rikt dyreliv byr Karura Forest på en overflod av naturskjønnhet. Skogen er fylt med fargerike, aromatiske blomster og trær, dekker totalt 632 hektar og er krydret med pittoreske fossefall og elver. Disse naturskjønne områdene innbyr til avslappende spaserturer og sykkelturer, der besøkende kan ta flotte naturbilder og nyte en pause fra det hektiske bylivet.

Trenger du hjelp til å finne den perfekte reisen?

Drømmer du om å oppleve Nairobis fascinerende severdigheter og fordype deg i Kenyas rike kulturarv? Våre dyktige reisekonsulenter står klare til å hjelpe deg med å planlegge en uforglemmelig reise til hjertet av Kenya. Nairobi, en by med pulserende liv og enestående naturopplevelser, byr på alt fra møter med elefanter og sjiraffer til kulturelle dypdykk i Karen Blixen-museet.

 

Fyll ut skjemaet, så kontakter en av våre reisekonsulenter deg for å skreddersy reisen din. Enten du vil utforske den rolige skjønnheten i Karura Forest, nyte en frokost blant sjiraffer på Giraffe Manor eller la deg berike av historiene på Karen Blixen-museet, skreddersyr vi reisen slik at den passer til drømmene dine.

 

Ta det første skrittet mot ditt Nairobi-eventyr i dag, og gjør deg klar til å skape minner for livet i denne dynamiske og mangfoldige byen. La oss hjelpe deg med å oppdage det beste Nairobi har å by på, fra de skjulte perlene i hjertet av byen til de fantastiske naturopplevelsene som Kenya er så kjent for.

Heidi Witzell
 • Heidi Witzell
 • Reisekonsulent
 • Tlf: 21955827
 • Mail: info@flamingotours.no