Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og målrettet markedsføring. Hvis du klikker videre på siden, aksepterer du at det blir satt informasjonskapsler til disse formålene. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
Massevis av flamingoer sett i nærheten

Lake Nakuru Nasjonalpark

05.02.2019

I Lake Nakuru samler det seg i høysesongen millioner av rosa flamingoer – et helt spektakulært syn. Men Lake Nakuru Nationalpark byr også på mye annet enn flamingoer. Opplev bl.a. svarte og hvite neshorn, leoparder, hyener, sebraer, pelikaner og den sjeldne Rothschild-giraffen.

Lake Nakuru Nasjonalpark ligger ca. 150 km nordvest for Nairobi og er med sine knapp 200 kvadratkilometer en av de mindre nasjonalparker i Kenya. Omtrent en tredjedel av parkens relativt lille areal er dekket av saltsjøen Lake Nakuru og det gir mulighet for å oppleve hele den vakre nasjonalpark på bare én dag.

Sjøen er en av de beste lokationer, hvis du ønsker å oppleve ville flamingoer på din safari i Kenya. I løpet av høysesongen samler det seg millioner av flamingoer på Lake Nakuru for å parre seg. De spiser av de store mengder alger og krepsdyr, som er i innsjøen. Disse inneholder karotenoider, som gir flamingoene sine fjær den karakteristiske rosa fargen. Det er et imponerende syn og en unik opplevelse, som det er verdt å reise etter – spesielt hvis du reiser til Kenya med barn eller hvis du drar på fotosafari i Kenya.

Fuglelivet ved Lake Nakuru er i det hele tatt ganske spektakulært med hundrevis av fuglearter og et stort utvalg av vannfugler, herunder også en stor bestand av pelikaner. 

Lake Nakuru Nasjonalpark er dessuten hjem for hele 56 forskjellige arter av planteetere, blant annet en større bestand av bøfler, sebraer, vannbukker og tre ape-arter. Den mest fremtredende av planteeterne er den sjeldne Rothschild-giraffen, som skiller seg ut genetisk fra de øvrige giraffer i Kenya og som på grunn av sitt spesielle mønster er lett å kjenne igjen.

Dessuten byr Lake Nakuru Nasjonalpark på en av Kenyas største populasjoner av neshorn og det er nesten garanti for å se det hvite neshorn. Hvis du er skikkelig heldig, kan du også oppleve det sjeldne svarte neshorn eller kanskje tilmed en leopard, som det er forholdsvist mange av i parken. Det elegante kattedyr kan oftest sees oppe i akasietrærne langs bredden rundt sjøen, der den ligger og slapper av.

Leopardene er ikke de eneste kjøttetere i nasjonalparken og må derfor dele de mange byttedyr med blant andre stribet hyener og en majestetisk løveflokk.

Les mer om safari i Kenya og finn din neste drømmereise her.

Hjort ved innsjøen Nakuru, Kenya
Lake Nakuru sett fra himmelen, fylt med flamingoer
Mange flamingoer på øynivå
Sebra drink av Lake Nakuru
Zebras ved vannkanten
Nebula ved Lake Nakuru