Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY

Lovina

Les denne bloggen for å utforske en rekke aktiviteter og unike opplevelser som Lovina på Bali har å by på. Fra delfinturer i soloppgangen til avslappende dager på de svarte vulkanstrendene - her finner du inspirasjon til din neste reise.

Svarte strender i Lovina

Lovina, som ligger i den nordøstlige delen av Bali, skiller seg ut fra de sørlige delene av øya med sine karakteristiske svarte strender skapt av vulkansk sand.

Området er kjent for sin fredelige atmosfære og mindre turistmengder, noe som gir besøkende en følelse av ro og mulighet til å utforske de naturskjønne omgivelsene i eget tempo.

Lovina strekker seg flere kilometer langs Balis nordkyst og består av en rekke mindre byer der besøkende kan nyte lokalbrygget sterk kaffe og smake på både lokale spesialiteter og internasjonal mat på områdets restauranter.

Aktiviteter i Lovina

En av de mest populære aktivitetene i Lovina er delfinsafari tidlig om morgenen, der besøkende i små båter kan se akrobatiske delfiner i det rolige havet. For de eventyrlystne byr området også på utmerkede muligheter for snorkling og dykking ved beskyttede korallrev, der man kan oppleve et mylder av fargerike fisk og koraller. Tulamben, i nærheten av Lovina, er et must for dykkere og snorklere. Her kan du utforske det sunkne amerikanske fraktskipet Liberty, som nå huser et imponerende marint liv.

For de kulturinteresserte er Lovina og omgivelsene rike på historie og tradisjoner. Små, overdådig dekorerte templer ligger spredt rundt i landsbyene rundt Lovina, og Pura Beji og Pura Dalem er kjent for sine unike steinutskjæringer og åndelige betydning.

Lovina har, i likhet med resten av Bali, et tropisk klima, noe som betyr at det vanligvis er varmt og fuktig hele året. Det er to hovedsesonger: regntiden, som varer fra rundt november til mars, og tørketiden fra april til oktober. Selv om det kan regne i regntiden, er det fortsatt mange solskinstimer, og regnet faller vanligvis i korte, kraftige byger.

I tillegg til strendene byr Lovina på en rekke spennende aktiviteter og attraksjoner. Du kan blant annet dra på delfintur, besøke de varme kildene i Banjar, vandre i fjellene i nærheten og utforske lokale templer som Brahma Vihara Arama, Balis største buddhisttempel.

For de som er interessert i dykking og snorkling, byr området rundt Lovina også på noen fantastiske steder, spesielt i nærheten av øya Menjangan. I tillegg kan du nyte deilige måltider på de lokale restaurantene og kafeene, der du kan smake på både lokale og internasjonale retter.

Lovina er særlig kjent for sine unike svarte sandstrender som står i kontrast til de hvitere sandstrendene på Sør-Bali. Området er også kjent for sine delfinturer, der besøkende kan dra ut på havet tidlig om morgenen for å se delfiner i deres naturlige habitat. Lovina byr på en roligere og mer avslappet atmosfære enn de mer turistifiserte områdene på Bali.

Ja, Lovina er et flott sted for familier. De rolige strendene med lav bølgeaktivitet gjør det trygt for barn å bade og leke i sanden. I tillegg tilbyr området en rekke familievennlige aktiviteter, som delfinturer og besøk til lokale attraksjoner som varme kilder og fossefall. Den avslappede atmosfæren er også ideell for familier som ønsker å unngå de mer hektiske turistområdene.

Naturopplevelser

Lovinas landskap er preget av grønne risterrasser, skjulte fossefall og fjell, og tilbyr besøkende en rekke aktiviteter fra fotturer til avslappende dager ved de varme kildene i Banjar, som er kjent for sine helbredende egenskaper. Brahma Vihara Arama-klosteret byr på en unik mulighet for kontemplasjon og meditasjon for dem som søker sjelefred.

De rolige og innbydende omgivelsene i Lovina gjør stedet til et ideelt sted for dem som ønsker å oppleve Balis skjønnhet langt unna de mest turistede områdene. Det behagelige klimaet og det store utvalget av aktiviteter både til lands og til vanns gjør Lovina til et perfekt reisemål for alle som ønsker en avslappet ferie med inngående kulturelle og naturskjønne opplevelser.

Trenger du hjelp til å finne den perfekte reisen?

  • Reisekonsulent
  • Tlf: 21955827
  • Mail: info@flamingotours.no