Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY

Ubud Monkey Forest

Les mer om de vakre templene og de livlige makakapene i Ubud Monkey Forest. Utforsk alle de spennende opplevelsene dette hellige stedet byr på.

Informasjon om Ubud Monkey Forest

Ubud Monkey Forest, også kjent som The Sacred Monkey Forest Sanctuary, ligger i landsbyen Padangtegal i Ubud på Bali. Dette naturområdet er ca. 12,5 hektar stort og er hjem til over 1200 langhalede balinesiske makakaper (Macaca fascicularis). Skogen er ikke bare en populær turistattraksjon, men også et viktig område for åndelig praksis og miljøforskning.

Ubud Monkey Forest, som kan dateres tilbake til 1300-tallet, regnes som et hellig sted i den balinesiske kulturen, og er hjemsted for både åndelige krefter og skytsånder. Apene, som anses som hellige dyr, symboliserer både beskyttelse og ondskap, noe som skaper en unik forbindelse mellom mennesker og dyreliv. Området har tre gamle templer: Pura Dalem Agung Padangtegal, Pura Prajapati og Pura Beji, der det jevnlig holdes tempelfestivaler som er viktige for å opprettholde harmonien mellom mennesker, natur og kosmos.

Templene i Ubud Monkey Forest

Ubud Monkey Forest er ikke bare kjent for sine langhalede aper, men også for de hellige templene som finnes innenfor reservatets grenser. Disse templene er dypt forankret i den lokale kulturen og spiller en viktig rolle i både det åndelige livet og samfunnet i Padangtegal. Her er en oversikt over de tre viktigste templene i Ubud Monkey Forest:

Pura Dalem Agung Padangtegal

Dette tempelet er et av de mest fremtredende og betydningsfulle templene i skogen. Det er viet til Durga, den hinduistiske gudinnen for død og beskyttelse. Pura Dalem Agung ligger i den sørvestlige delen av skogen og er ofte sentrum for religiøse seremonier, spesielt de som handler om overgangen fra liv til død. Tempelstrukturen er preget av majestetisk arkitektur og er ofte åsted for dype åndelige ritualer.

Pura Beji

Pura Beji ligger i den nordvestlige delen av skogen og er kjent som et badetempel. Dette tempelet er viet til gudinnen Gangga og er spesielt viktig for renselsesritualer som vanligvis involverer vann. Det er et populært sted for lokalbefolkningen å utføre renselsesseremonier, som er en viktig del av mange hinduistiske tradisjoner. Arkitekturen her er også kjent for sin utstrakte bruk av vannelementer som symboliserer renselse og fornyelse.

Pura Prajapati

Dette tempelet ligger også sentralt i skogen, og er viet til Prajapati, som er forbundet med begravelsesritualer. Pura Prajapati ligger i nærheten av kremasjonsstedet og spiller en viktig rolle i seremoniene som ledsager den avdødes siste reise. Tempelet bidrar til den generelle forståelsen av livssyklusen og betydningen av rituell praksis i balinesisk kultur.

Kulturell betydning og bruk

Disse templene er ikke bare arkitektoniske underverker, men er også viktige for lokalsamfunnets daglige og åndelige praksis. De regelmessige festivalene og seremoniene som avholdes i disse templene, styrker fellesskapet og forbindelsen mellom den levende og den åndelige verden. Templene fremmer en dyp respekt for naturen og dens elementer, noe som er tydelig i det omhyggelige vedlikeholdet og de rituelle aktivitetene som finner sted innenfor templenes vegger.

Regler i Ubud Monkey Forest

Når du besøker Ubud Monkey Forest, er det viktig å følge en rekke regler for å ivareta både din egen sikkerhet og velferden til apene og deres naturlige habitat. Her er noen av de viktigste retningslinjene:

Respekter dyrene: Apene i Ubud Monkey Forest er ville dyr og bør behandles som sådan. Det er viktig at du ikke mater dem eller forsøker å ta på dem. Å mate apene kan påvirke deres naturlige atferd og helse på en negativ måte.

Hold deg rolig: Aper kan være nysgjerrige og lekne, men det er viktig å holde seg rolig og unngå plutselige bevegelser som kan skremme eller provosere dem. Hvis en ape nærmer seg, er det best å holde seg på trygg avstand og unngå direkte øyekontakt.

Beskytt eiendelene dine: Aper er kjent for å være raske og utspekulerte når det gjelder å ta ting fra besøkende, for eksempel smykker, solbriller eller små gjenstander som kan fange deres interesse. Det anbefales å legge igjen verdisaker hjemme eller sikre dem godt under besøket.

Riktig bekledning: Når du besøker områder med religiøs betydning, for eksempel templer i skogen, bør du være passende kledd. Dette inkluderer tildekking av skuldre og knær, og det kan være nødvendig å bruke sarong, som ofte kan leies ved inngangen.

Følg stiene: For å beskytte skogens økosystem og sikre at apene kan leve i sitt naturlige miljø, er det viktig å holde seg til de oppmerkede stiene og ikke prøve å utforske utenfor de merkede områdene.

Ingen søppel: Alt søppel må bæres ut av skogen eller kastes i søppelkassene som er utplassert. Dette er viktig for å holde skogen ren og sunn for både dyreliv og planteliv.

Fotografering uten blits: Bruk av blits kan skremme apene og andre dyr i skogen, så det er viktig å slå av blitsen når du tar bilder.

Den beste tiden på dagen å besøke Ubud Monkey Forest er tidlig om morgenen eller sent på ettermiddagen. Da er det mindre folksomt og apene er mer aktive, noe som gir en bedre opplevelse.

De viktigste reglene i Ubud Monkey Forest er at du ikke må mate apene, ikke ta på apene, ikke røyke og unngå å ta med plastposer og andre ikke-biologisk nedbrytbare materialer. Det er også viktig å følge stiene og respektere skiltingen og instruksjonene fra parkpersonalet.

For å sikre en trygg interaksjon med apene bør du unngå å mate dem, ikke ta på dem og alltid holde trygg avstand. Det er også viktig å holde på dine personlige eiendeler, da apene kan prøve å ta ting som fanger deres interesse.

Det anbefales å bruke lukkede sko og behagelige klær som dekker armer og ben for å beskytte mot mygg og sol. Hvis du planlegger å besøke de hellige templene inne i skogen, bør du ha på deg en sarong og dekke til skuldre og knær.

Ja, det er en inngangsbillett til Ubud Monkey Forest. Pengene fra inngangsbilletten går til å vedlikeholde skogen og beskytte apene. Prisene kan variere, så det anbefales å sjekke gjeldende pris på Ubud Monkey Forest offisielle nettside eller ved inngangen.

Ja, du kan ta bilder i Ubud Monkey Forest, men det er viktig at du gjør det på en respektfull måte uten å forstyrre dyrene. Ikke bruk blits, da det kan skremme eller irritere apene.

Trenger du hjelp til å finne den perfekte reisen?

Er du fascineret af Balis naturskønne vidundere? Ubud Monkey Forest tilbyder en unik kombination af kulturel rigdom og naturlig skønhed, hvilket gør det til et must for alle, der rejser til øen. Vores team er her for at hjælpe dig med at planlægge dit besøg, fra de bedste tidspunkter for at observere aberne i deres naturlige habitat til at forstå de åndelige traditioner, der er forbundet med skovens gamle templer.

 

Udfyld vores kontaktformular, og lad os sammen skræddersy din rejse til Ubud Monkey Forest, så du får en uforglemmelig oplevelse i Balis hjerte.

 

Uanset om det er de rolige vandringer gennem den frodige skov eller de lærerige møder med lokale guider, vil dit besøg være fyldt med eventyr og indsigt. Planlæg din tur til Ubud Monkey Forest med os i dag, og gør dig klar til at dykke ned i en verden af undring og ærefrygt.

Heidi Witzell
  • Heidi Witzell
  • Reisekonsulent
  • Tlf: 21955827
  • Mail: info@flamingotours.no