Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY

Topp 5: Attraksjoner i Costa Rica

Utforsk Costa Ricas skjønnhet fra pulserende San José til majestetiske Arenal og idylliske Manuel Antonio i denne bloggen. Her finner du inspirasjon til eventyr og avslapning i fantastiske Costa Rica. Les mer nå og planlegg ditt livs reise!

Opplevelser i Costa Rica

Costa Rica, det lille, men utrolig mangfoldige landet i Mellom-Amerika, er en sann perle for reisende på jakt etter en blanding av kultur, natur og eventyr. Fra kyst til kyst og fra fjell til regnskog - Costa Rica er fylt med en overflod av opplevelser som vil trollbinde enhver besøkende.

I denne guiden til de fem mest betagende severdighetene i Costa Rica tar vi for oss et vell av kulturskatter, naturskjønne underverk og spennende opplevelser som vil få deg til å beundre dette vakre landet. Utforsk og les mer om de mest uforglemmelige stedene Costa Rica har å by på.

1. Historie og kultur i San José

San Josés arkitektur vitner om en tid da Costa Rica var under spansk kolonialisme. Et eksempel på dette er nasjonalmuseet, der de skuddskadde veggene forteller om fortidens hendelser. Jademuseet, som huser verdens største samling av precolumbianske jadesmykker, er også en viktig del av byens kulturarv.

Nasjonalteateret, med sin overdådige arkitektur, byr ikke bare på en visuell fest, men også på kulturelle forestillinger som bidrar til byens europeiske sjarm og latinamerikanske vitalitet.

Byens offentlige bygninger og torg, spesielt rundt Plaza de la Cultura, er preget av europeisk inspirert arkitektur, som for eksempel det nyklassisistiske Teatro Nacional. Ved å besøke museene i nærheten av torget kan du fordype deg i Costa Ricas rike kulturelle og vitenskapelige arv. Her kan du beundre antropologiske gjenstander og lære om landets imponerende biologiske mangfold.

Fakta om Thailand
 • Bangkok
 • Thai
 • Thai bath (THB)
 • 69,8 millioner
 • 13-36°C
 • Sommertid: +5 timer, vintertid: +6 timer

2. Naturskjønne vulkaner

Vulkanen Arenal er bemerkelsesverdig på mange måter. I tillegg til at den er aktiv og nesten perfekt formet som en kjegle, tiltrekker Arenal seg eventyrere fra fjern og nær. Det er ikke bare et fascinerende naturfenomen, men også et område som byr på varme kilder, flotte fotturer og et bredt spekter av utendørsaktiviteter.

Bare en kort kjøretur unna ligger vulkanene Poas og Irazu, som innbyr til utforsking av kratersjøene som skifter farge etter været, og fotturer i landskap som spenner fra frodige skoger til ørkenlignende områder.

Disse vulkanene symboliserer Costa Ricas ville og uforutsigbare natur og byr på uforglemmelige opplevelser like i nærheten av San José.

3. Fotturer og aktiviteter i Arenal

Arenal-området byr på et bredt spekter av aktiviteter som lover spenning og unike naturopplevelser. Vandring i vulkanens skråninger gir mulighet til å oppleve det rike dyrelivet og den frodige vegetasjonen på nært hold. De naturlige varme kildene, som varmes opp av vulkanens geotermiske aktivitet, er et must og gir en unik mulighet til å slappe av i mineralrikt vann mens du nyter utsikten over den imponerende Arenal.

Rideturer til La Fortuna-fossen, der du rir gjennom vakre landskap og til slutt blir møtt av det fantastiske synet av vann som fosser ned i en krystallklar innsjø. For de eventyrlystne er ziplining over tretoppene i regnskogen en uforglemmelig opplevelse som kombinerer høytflyvende spenning med uovertruffen utsikt over det frodige landskapet.

Elverafting byr på moro og fart over elvens strømmende vann, omgitt av den imponerende regnskogen - en perfekt aktivitet for både spenningssøkere og naturelskere. En ATV-tur i Arenal-området byr på adrenalinfylt utforskning av utfordrende terreng, fra gjørmebassenger til steinete stier, og fremhever den ville skjønnheten i regionen.

Ofte stilte spørsmål

Manuel Antonio byr på en unik kombinasjon av frodig regnskog, rikt dyreliv, fantastiske strender og korallrev, noe som gjør den til en av Costa Ricas mest populære nasjonalparker.

Monteverde er kjent for sin tåkeskog, hengebroer og utrolige flora og fauna, og tiltrekker seg natur- og dyreentusiaster fra hele verden.

Ja, Costa Rica er et paradis for opplevelsessport, inkludert ziplining, elverafting og ATV-turer, som alle tilbyr unike måter å oppleve landets naturlige skjønnhet på.

I Arenal kan du oppleve guidede fotturer, varme kilder, ziplining, ridning, ATV-turer og elverafting i områdets storslåtte natur.

4. Monteverdes hengebroer

Monteverde byr på en fortryllende opplevelse med sine berømte hengebroer. De gir besøkende en unik mulighet til å utforske og beundre den frodige tåkeskogen fra et helt nytt perspektiv. Broene, som spenner over 300 meter og forbinder de ruvende trærne, åpner en verden av sjeldne dyrearter og et overdådig biologisk mangfold. Dette gjør Monteverde til et paradis for natur- og dyreentusiaster.

For de som er ute etter ekstra spenning, tilbyr Monteverde også muligheten til å kombinere fotturer med ziplining. Denne aktiviteten tar deg gjennom tretoppene på en heseblesende ferd langs metallvaiere som spenner over hundrevis av meter, noe som gir et adrenalinfylt element til eventyret.

Kombinasjonen av storslått utsikt og inngående kjennskap til livet i tåkeskogen gjør et besøk i Monteverde til en uforglemmelig del av en reise til Costa Rica.

Ekstra turer

Legg ut på et naturskjønt ATV-eventyr og opplev den vakre naturen i Arenal på en helt ny måte.
 
Du starter med å få instruksjoner, kjøreregler og sikkerhetsutstyr på ATV Tours La Pradera. Deretter styrer du ATV-en inn på en privat eiendom der du følger stier, krysser bekker og utforsker fjellområder. Halvveis kan du ta en pause ved bredden av den majestetiske Arenal-elven, der du kan slukke tørsten eller ta en forfriskende dukkert i elven. Deretter kjører dere tilbake til ATV Tours La Pradera og leverer tilbake utstyret.
 
For å få den beste opplevelsen anbefaler vi at du tar med langbukser, kamera, lukkede sko, solkrem, badedrakt og ekstra klær.
 
Denne uforglemmelige turen tar ca. 2 timer, og barn under 16 år kan delta i følge med en voksen. Den fysiske vanskelighetsgraden er lett, og det er derfor mulig for både nybegynnere og erfarne førere å oppleve vakre Arenal på ATV.

Les mer

Ta en fantastisk og naturskjønn fottur til La Fortuna-fossen.
 
Her får du muligheten til å se den fantastiske fossen fra bunnen, og du kan ta en pause med den fantastiske utsikten eller ta en forfriskende svømmetur. La Fortuna-fossen ligger ved foten av den sovende Chato-vulkanen og i nærheten av Arenal-vulkanen.
 
På vei tilbake kan du ta turen innom Vida Campesina Farm og spise en deilig lunsj laget av produkter fra gården. 
 
For å få den beste opplevelsen anbefaler vi at du tar med langbukser, kamera, tursko, badetøy, håndkle, insektmiddel, regnjakke og kikkert.
 
Turen varer i ca. 4 timer. Minimumsalder for å delta er 4 år.

Les mer

Er du klar for eventyr? Bli med på denne fantastiske heldagsturen i rafting. Guider vil lære deg å navigere på denne spennende elveopplevelsen.
 
Du begynner med å flyte sakte nedover Costa Ricas berømte elv, Savegre. Du starter inne i Costa Ricas tropiske jungel i et avsidesliggende område av Savegre. Deretter begir du deg inn i de svingete fjellene for å starte raftingdelen av reisen. 
 
Hvis du ønsker å ta en pause underveis, stopper guidene ved fossefall der du også får muligheten til å nyte det rike dyrelivet langs elven. Det er muligheter for å se hegre, fiskeørn, papegøyer, makrell og mange andre arter som lever i det beskyttede området i den tropiske regnskogen.
 
Det er lurt å ta med behagelige klær, vannsko, badetøy, solkrem, insektmiddel, insektspray, håndkle og skiftetøy.
 
Turen varer i ca. 6 timer.

Les mer

5. Manuel Antonio Nasjonalpark

Manuel Antonio nasjonalpark er et paradis som vakkert illustrerer Costa Ricas overdådige natur med idylliske strender, frodige regnskoger og et rikt dyreliv. Til tross for sin beskjedne størrelse er parken en av landets mest elskede skatter, kjent for sin imponerende blanding av biologisk mangfold og naturskjønnhet.

Besøkende fascineres av de pittoreske kystlinjene med krystallklart vann og korallrev, og de gylne sandstrendene som innbyr til avslapping og soling. Inne i parken kan du utforske den frodige regnskogen og kanskje være så heldig å få øye på aper, dovendyr og et kaleidoskop av fargerike fugler.

Manuel Antonio nasjonalpark byr på et vell av aktiviteter:

 • Fotturer i hjertet av nasjonalparken
 • Kajakkpadling langs den pittoreske kystlinjen
 • Utforske den spektakulære Nauyaca-fossen.
 • Elverafting i de utfordrende elvene

Trenger du hjelp til å finne den perfekte reisen?

Drømmer du om å fordype deg i Costa Ricas fantastiske natur og oppleve pulsen i den pulserende hovedstaden San José? Våre kunnskapsrike reisekonsulenter står klare til å hjelpe deg med å planlegge drømmereisen til dette paradiset. Fra frodige skoger og majestetiske vulkaner til idylliske kystlinjer og et rikt dyreliv - Costa Rica byr på en verden av opplevelser som bare venter på å bli utforsket.

 

Fyll ut skjemaet og la oss snakke om dine ønsker og forventninger. Teamet vårt vil jobbe tett sammen med deg for å lage en skreddersydd reiserute som ikke bare inkluderer besøk i det kulturelle hjertet av San José, men også eventyrlige utflukter til Arenal-vulkanen, de mystiske tåkeskogene i Monteverde og de paradisiske strendene i Manuel Antonio. Enten hjertet banker for spennende aktiviteter som ziplining og elverafting, eller du drømmer om å slappe av på en strand med utsikt over Stillehavet, sørger vi for at reisen til Costa Rica blir en uforglemmelig opplevelse.

 

Ta det første skrittet mot Costa Rica-eventyret ditt i dag, og la oss hjelpe deg med å skape uforglemmelige minner i dette landet fylt med naturens underverk og kulturelle skatter.

Heidi Witzell
 • Heidi Witzell
 • Reisekonsulent
 • Tlf: 21955827
 • Mail: info@flamingotours.no