Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
zebras drikke av elven

Naivasha-sjøen

Dyk ned i attraksjonene ved Naivashasjøen. Oppdag alt fra spennende båtturer på innsjøen, der du kan se flodhester og et mangfoldig fugleliv, til frodige fotturer på Crescent Island. Utforsk også nærliggende naturperler som den utslukte vulkanen Longonot og den eventyrlige nasjonalparken Hells Gate.

Lake Naivasha

Lake Naivasha er en ferskvannssjø som ligger i Rift Valley i Kenya, nøyaktig 85 kilometer nordvest for Nairobi i Nakuru County. Innsjøen, som dekker et område på ca. 198 kvadratkilometer, ligger 1884 meter over havet, noe som gjør den til den høyestliggende innsjøen i Rift Valley. Navnet "Naivasha" kommer fra det lokale masai-språket, der "ɛnaɨpɔ́sha" betyr "det som bølger", med henvisning til innsjøens bølgeaktivitet når det blåser.

Lake Naivasha er omgitt av frodige akasieskoger og store sumpområder, som varierer i størrelse avhengig av nedbøren. Innsjøen har ikke noe synlig utløp, men siden vannet er relativt ferskt, antar man at det finnes et underjordisk utløp. Innsjøen har et rikt dyre- og planteliv med over 400 forskjellige fuglearter og en stor flodhestbestand. Innsjøen er også kjent for sin imponerende fiskebestand, selv om den ikke huser krokodiller, sannsynligvis på grunn av det kjølige klimaet i høyden.

Aktiviteter

Båtturer og vannsport

En av de mest populære aktivitetene er båtturer på innsjøen, der besøkende kan komme tett på det rike dyrelivet. Båtturene gir en unik mulighet til å observere flodhester i deres naturlige habitat og nyte det rike fuglelivet, som inkluderer arter som pelikaner, hegrer og afrikanske elveørner. I tillegg til båtturer kan besøkende også padle kajakk eller fiske, noe som gir en mer personlig interaksjon med innsjøens naturlige skjønnhet.

Fotturer og sykkelturer

For de eventyrlystne byr området rundt Naivasha-sjøen på muligheter for både fotturer og sykling. Et populært utfluktsmål er Hell's Gate nasjonalpark, der du kan vandre gjennom dramatiske landskap med juv og varme kilder, eller ta en sykkeltur blant sebraer, sjiraffer og antiloper. Hell's Gate er også kjent for sine klatremuligheter og er en av de få nasjonalparkene i Kenya der du kan vandre eller sykle fritt uten guide.

Guidede turer i naturen

På Crescent Island, en privat halvøy i innsjøen, kan du dra på guidet naturvandring. Øya er hjemsted for et stort antall dyr og er spesielt kjent for sitt fravær av rovdyr, noe som gjør det trygt å ferdes blant dyrene. Besøkende kan komme tett på sjiraffer, sebraer, ulike antilopearter og vannbukker.

Fotografering og fuglekikking

For fotografer og fuglekikkere er Naivasha-sjøen et sant paradis med sine mange fuglearter. Det er mulig å organisere spesialiserte turer med fokus på fuglekikking, der du kan se og fotografere noen av de mer sjeldne og spektakulære fugleartene.

Besøk i nærliggende naturreservater

I tillegg til aktivitetene ved selve innsjøen ligger Lake Naivasha i nærheten av flere andre naturreservater, blant annet Longonot nasjonalpark og Crater Lake Game Sanctuary. Disse parkene byr på flere muligheter til å oppleve Kenyas dyreliv, fra safari i åpne kjøretøy til fotturer opp Longonot-fjellet, en utdødd vulkan med fantastisk utsikt over Rift Valley.

Trenger du hjelp til å finne den perfekte reisen?

  • Reisekonsulent
  • Tlf: 21955827
  • Mail: info@flamingotours.no