Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY

Cape Town

Utforsk Sør-Afrikas hjerte gjennom historiske røtter, storslåtte landskap og multikulturelle samfunn i Mother City. Les mer i denne bloggen om Cape Towns aktiviteter, historie og kultur.

Historisk Cape Town

Cape Town, også kjent som "Mother City", er en by som fanger hjertene med sin imponerende historie, naturskjønnhet og levende kultur.

Byen er Sør-Afrikas eldste og ble grunnlagt i 1652 av nederlenderen Jan van Riebeeck, som etablerte en handelsstasjon ved foten av det majestetiske Taffelberget. Denne stasjonen fungerte som en viktig rasteplass for sjøfarende på vei til India og markerte begynnelsen på det vi i dag kjenner som Cape Town.

Cape Towns beliggenhet er uten tvil en av de mest betagende i verden, omgitt av hav og fjell som gir byen en unik estetikk.

Med rundt fire millioner innbyggere er Cape Town en smeltedigel av kulturer, noe som gjenspeiles i arkitektur, mat og tradisjoner. Byens europeiske preg er tydelig i de britiske kolonibygningene og de mange husene i kapp-nederlandsk stil som bidrar til byens sjarm.

Aktiviteter i Cape Town

Cape Town har alt du kan ønske deg av en storby, inkludert shopping, kultur, severdigheter og et pulserende uteliv. Men det er byens ro og evne til å fungere som en oase midt i en travel verden som virkelig gjør den unik.

I tillegg til det ikoniske Taffelberget, som gir en enestående utsikt over byen, er Cape Towns naturlige omgivelser fylt med sjeldent vakre steder.

Cape Point gir en følelse av å være ved verdens ende, mens nærliggende strender som Clifton og Camps Bay byr på gyllen sand og krystallklart vann.

Naturelskere kan oppleve Sør-Afrikas unike flora i et fantastisk landskap i Kirstenbosch National Botanical Garden.

Cape Town er også et paradis for vinelskere. Med en historie som går helt tilbake til 1652, har regionen over 600 vingårder der besøkende kan smake på noen av verdens beste viner. Byen er kjent for sin vinproduksjon, spesielt i områder som Stellenbosch og Franschhoek.

For de som elsker å shoppe, byr Cape Town på en rekke muligheter, fra de særegne butikkene langs Long Street til de eksklusive kjøpesentrene i Victoria & Albert Waterfront.

Maten i Cape Town er like mangfoldig som befolkningen, med innflytelse fra det malaysiske kjøkkenet blandet med nederlandske oppskrifter, noe som resulterer i unike og smakfulle retter som nasjonalretten "Bobotie".

Fakta om Sør-Afrika
  • Pretoria
  • Engelsk og afrikaans
  • Rand
  • 54,3 mio.
  • 3°C - 28°C
  • Sommertid 0 time, vintertid +1 timer

Robben Island

Robben Island er en øy av enorm historisk og kulturell betydning, ikke bare for Sør-Afrika, men for hele verden.

Øya ligger ca. 12 kilometer fra Cape Town i Sør-Afrika, og er mest kjent som stedet der Nelson Mandela satt fengslet i 18 av de 27 årene han tilbrakte bak murene før apartheidregimets fall. Mandela var imidlertid langt fra den eneste som led denne skjebnen; mange andre fremtredende antiapartheidaktivister tilbrakte også mange år på øya under tøffe forhold.

Robben Islands historie som fengselsøy går imidlertid lenger tilbake enn apartheidtiden. Øya ble først brukt som fengsel på 1600-tallet av det nederlandske ostindiske kompaniet og har siden fungert både som leprosarium og forsvarsverk.

Men det er rollen på 1900-tallet som har gjort øya berømt og til et symbol på kampen for frihet og menneskerettigheter.

Etter apartheidregimets fall ble Robben Island forvandlet til et museum og et viktig utdanningssenter som tiltrekker seg besøkende fra hele verden.

I 1999 ble øya tatt opp på UNESCOs verdensarvliste på grunn av sin store historiske betydning og som et vitnesbyrd om det ekstraordinære menneskelige og moralske offeret som ble gjort i kampen mot apartheid.

Turer til Robben Island gir besøkende et dypt gripende innblikk i livet i fengsel, ofte med tidligere fanger som guider som deler sine personlige erfaringer og historier om motstand, overlevelse og håp.

En omvisning på øya inkluderer vanligvis et besøk i Nelson Mandelas celle, et svært lite rom der han tilbrakte så mange år, samt andre deler av fengselskomplekset og øya.

Øyas historie og historiene som er knyttet til den, fortsetter å inspirere og opplyse mennesker over hele verden om viktigheten av å kjempe for og beskytte menneskerettighetene.

Bo-Kaap

I hjertet av Cape Town ligger den historiske og kulturelle bydelen Bo-Kaap, kjent for sine fargerike hus og bratte brosteinsbelagte gater som klamrer seg til Signal Hill.

Disse husene, som bader i et kaleidoskop av klare farger, fra turkis, rosa, limegrønn til koboltblå, utgjør et av de mest livlige og fotogene områdene i byen. Men Bo-Kaap er mer enn bare et Instagram-vennlig sted; det er et område rikt på historie og kulturell betydning som forteller historien om en unik del av Cape Towns mangfoldige samfunn.

Bo-Kaaps historie strekker seg tilbake til 1700-tallet, da området ble bebodd av slaver som ble brakt til Kapp av Nederlandsk Ostindia. Slavene kom fra ulike deler av Afrika, Indonesia, Malaysia og andre steder i Asia, noe som har bidratt til Bo-Kaaps rike flerkulturelle arv.

Etter at slaveriet ble avskaffet, ble Bo-Kaap et senter for muslimsk kultur i Cape Town, mye på grunn av den malaysiske innflytelsen, som fortsatt er tydelig i dag gjennom de mange moskeene og den sterke muslimske troen i lokalsamfunnet.

De fargede husene i Bo-Kaap har blitt et symbol på frihet og identitet. Det finnes flere teorier om opprinnelsen til de sterke fargene, men den vanligste er at innbyggerne begynte å male husene sine i sterke farger som en feiring av Eid og som et uttrykk for frihet og individualitet etter apartheidregimets fall.

Dette tradisjonelle uttrykket for feiring og frihet har fortsatt inn i det 21. århundre og har blitt en dyptfølt tradisjon i nabolaget.

Hvis du vil oppleve enda mer av det fantastiske Sør-Afrika, anbefaler vi at du forlenger din reise med 4 netter i vidunderlige Cape Town.

Sør-Afrikas andrestørste by byr på en haug av shoppingmuligheter, restauranter og museer, og det er en ideell base for utflukter til f.eks. Kapp Det Gode Håp, Cape Towns vinmarker og Robben Island, der Nelson Mandela satt fengslet i 28 år.

Den boblende, internasjonale storbyen er en smeltedigel av kulturer og folkeslag, hvilket blant annet sess i byens sjarmerende, gamle bygninger og det fargerike Bo-Kaap-kvarteret, som er et must-see, når du er i Cape Town.

Gå ikke glipp av en tur med kabelbanen opp på det ikoniske Table Mountain, hvorfra du kan nyte den storslåtte utsikt over Atlanterhavet.

Kontakt oss for å få mer å vite om mulighetene for å forlenge reisen med et opphold i Cape Town.

Les mer

Opplev vinlandskapet rundt Cape Town. Stellenbosch i Sør-Afrika er landets nest eldste by, med gater omkranset av eiketrær, fossefall og vakkert bevarte historiske bygninger.
 
Alt er gjort for å bevare byens atmosfære av ro og eleganse fra 1800-tallet.
 
Stellenbosch er sentrum for fylkets mest kjente vinproduserende område. På denne turen får du mulighet til å smake på vinen.

Les mer

Utforsk hvalenes verden ved å følge den berømte hvalruten langs kysten øst for Cape Town. 
 
Eventyret starter i Cape Town og går mot Hermanus. Langs ruten gjør du stopp med fantastisk utsikt over havet og buktene. Turen fortsetter til Kleinmond med et stopp i Harold Porter Botanical Gardens. Her får du oppleve den praktfulle, bortgjemte botaniske hagen, omgitt av fjell og kjent for sine fossefall og klare bassenger.
 
Når du kommer til Hermanus, går du om bord i en båt hvor du har mulighet til å se det imponerende livet i havet.
 
Den beste tiden for å se hval er mellom august og november.

Les mer

Trenger du hjelp til å finne den perfekte reisen?

Oppdag den magiske atmosfæren i Cape Town - en by full av historie, kultur og endeløse opplevelser. Fra det imponerende Taffelberget og de historiske gatene i Bo-Kaap til sjarmerende V&A Waterfront og fantastiske naturskjønne ruter som Cape Point - Cape Town byr på et kaleidoskop av opplevelser for alle besøkende.

 

Utforsk byens pulserende kunstscene, smak på viner og kulinariske mesterverk i verdensklasse, og la deg fortrylle av historien og den vakre naturen som omgir deg, der kampen for frihet og håpets lys fortsatt skinner gjennom. Cape Town er mer enn bare et reisemål, det er en reise inn i hjertet av Sør-Afrikas sjel.

 

Gå ikke glipp av sjansen til å oppleve alt dette og mer til. Registrer deg nå for å motta et eksklusivt tilbud fra en av våre salgsrepresentanter. Ta det første skrittet mot en uforglemmelig reise til Cape Town - byen som trollbinder venter på deg.

Heidi Witzell
  • Heidi Witzell
  • Reisekonsulent
  • Tlf: 21955827
  • Mail: info@flamingotours.no