Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY

Sør-Afrika: Vær og klima

Når er det best å reise til Sør-Afrika? Det finnes alltid en god tid å dra på safari i Sør-Afrika. Nedenfor kan du lese mer om Sør-Afrikas vær og klima, safariopplevelser og fordelene med de ulike årstidene.

Safari i Sør-Afrika

Et land med uendelige muligheder

Sør-Afrika er et land med overvældende kontraster og mangfold, noe som gjenspeiles både i det varierende klimaet og de mange opplevelsene landet byr på.

Den ville, ubeskrivelige skjønnheten i Kruger nasjonalpark med sitt subtropiske klima som skaper perfekte forhold for safari året rundt. De pulserende, kulturrike gatene i Durban, der et mildere klima og solrike strender innbyr til avslapping og strandaktiviteter. Landet byr på et bredt spekter av klimasoner, fra de tørre savannene i nord til de frodige vingårdene i Cape Town og de kjøligere fjellområdene.

Dette geografiske og klimatiske mangfoldet gjør Sør-Afrika til et reisemål med noe for enhver smak.

En reise til Sør-Afrika er mer enn bare en ferie, det er en dyptgående opplevelse av natur, kultur, historie og avslapning i et land som er like variert som det er storslått.

Opplevelser

 • Kruger nasjonalpark: Safariopplevelser med "Big Five".
 • Durban: Avslappende strandliv og kulturelle opplevelser.
 • Sommer i Sør-Afrika: Ideelt for dyreunger og frodige landskap.
 • Vinter i Sør-Afrika: Større sjanse for å se dyr i Kruger.
 • Vår og høst: Behagelige temperaturer for utflukter.
Fakta om Sør-Afrika
 • Pretoria
 • Engelsk og afrikaans
 • Rand
 • 54,3 mio.
 • 3°C - 28°C
 • Sommertid 0 time, vintertid +1 timer

Vær og klima

Den beste tiden å reise på

Sør-Afrika er et land med fire forskjellige årstider og et variert klima som gjør det mulig å besøke landet året rundt.

Sommer

Sommeren, fra desember til mars, er preget av varme og fuktighet. Sommeren er ideell for å oppleve frodige landskap og nyfødte dyreunger, noe som gjør denne tiden spesielt attraktiv for natur- og dyreentusiaster. Dette er også perioden med landets eneste regntid, som strekker seg fra november til februar.

Høsten

Høsten i Sør-Afrika, fra mars til mai, er preget av gradvis kjøligere temperaturer og mindre regn, noe som gjør det til en behagelig tid å reise på, spesielt for dem som ønsker å unngå sommervarmen.

Vinter

Vinteren, fra juni til august, er den kjøligste perioden, særlig i høyereliggende strøk. Vinteren er en ideell tid for safari, ettersom dyrene er mer aktive når det er kjøligere, og vegetasjonen er mindre tett, noe som gjør det lettere å få øye på dyrelivet.

For å øke sjansene for å få øye på de fem store dyrene og nyte behagelige temperaturer, anbefales de kjøligere vintermånedene.

Våren

Våren, fra september til november, byr på stigende temperaturer og er en tid da naturen begynner å blomstre. Dette er en fantastisk tid for å oppleve landets naturlige skjønnhet når ville blomster og trær begynner å blomstre.

Ja, Durban har et subtropisk klima med varme somre og milde vintre, noe som gjør byen til et ideelt reisemål året rundt.

Ja, Durban har et subtropisk klima med varme somre og milde vintre, noe som gjør byen til et ideelt reisemål året rundt.

For safariopplevelser i Sør-Afrika anbefales det vanligvis å besøke landet i løpet av den tørre vintersesongen, som varer fra mai til september. Da er det lettere å få øye på dyrene fordi vegetasjonen er mindre tett og de ofte samler seg rundt vannhull. Været er også mer behagelig i denne perioden, da det er kjølig om morgenen og natten, men fortsatt varmt om dagen. Kruger nasjonalpark og andre dyreparker er populære reisemål for safari i denne årstiden.

Sommeren (desember-mars) i Sør-Afrika er varm og fuktig, særlig i Kruger nasjonalpark og andre lavtliggende områder.

Ekstra Turer

Nyt opplevelsen for livet og den ultimate følelsen av frihet mens du svever lydløst over himmelen i en luftballong.
 
Du drar tidlig for å få mest mulig ut av ballongsafarien og nyte den vakre soloppgangen med utsikt over de fantastiske Drakensberg-fjellene.
 
Sikkerhet er alltid vår høyeste prioritet hos Flamingo Tours. Derfor vet vi vanligvis ikke før kvelden før om været vil tillate ballongturen å finne sted. Det er ballongskipperen alene som vurderer om turen kan gjennomføres. Hvis været ikke er egnet, får du selvfølgelig pengene tilbake.

Les mer

Her er den perfekte utflukten for barnefamilier – og for alle andre dyreelskere som drømmer om å komme tett på Afrikas dyreliv.
 
Først kan du besøke den tamme flodhesten Jessica, som ble funnet forlatt etter en flom og "oppdratt" av et sørafrikansk par. Den store flodhesten er helt tam, så du kan håndmate, kysse og klappe den.
 
Deretter besøker du en reptilpark, som arbeider for å bevare truede arter i Sør-Afrika og kan kontaktes hvis du ser skadde reptiler eller reptiler i naturen. Her kan du se alle slags reptiler, krokodiller, frittgående aper og papegøyer.

Les mer

Utforsk hvalenes verden ved å følge den anerkjente hvalruten langs kysten. Ruten går forbi vakre steder som Gordon's Bay, Pringle Bay og Betty's Bay før du når Hermanus.

Eventyret begynner i Cape Town og går gjennom Gordon's Bay og Pringle Bay på vei til Betty's Bay. Underveis får du oppleve fantastisk havutsikt og bukter. Turen går videre til Kleinmond, der dere stopper ved Harold Porter Botanical Gardens. Her får du oppleve den praktfulle, bortgjemte hagen, som er omgitt av fjell og kjent for sine fossefall og klare bassenger.

Når du ankommer Hermanus, har du mulighet til å se på hval fra kysten, og du kan kjøpe en båttur for å få et nærmere møte med de imponerende sjødyrene. Avslutt dagen med å utforske byen før du returnerer til Cape Town og ankommer hotellet rundt kl. 17.30 etter en dag i naturskjønne omgivelser.

Les mer

Safariopplevelser i Kruger nasjonalpark

Vær og klima i Kruger nasjonalpark

Kruger nasjonalpark, en naturperle i Sør-Afrika, byr på en unik safariopplevelse preget av det varierende været og klimaet. Klimaet i parken er hovedsakelig subtropisk, noe som betyr varme somre og mildere vintre.

I sommermånedene (november-februar) kan dagtemperaturene stige betraktelig, noe som forvandler landskapet til et frodig, grønt paradis - perfekt for morgenturer, der ferske dyrespor og dyrelivets aktivitet er på topp.

Om vinteren (juni-august) er været kjøligere, noe som er ideelt for dyreobservasjoner ettersom dyrene ofte søker mot vannhull og vegetasjonen er mindre tett.

Uansett årstid byr Kruger nasjonalpark på spektakulære opplevelser, med piknik ved Oliphant-elven og solnedganger over de afrikanske fjellene som minneverdige øyeblikk.

Kruger nasjonalpark er hjertet av Sør-Afrikas dyreliv.

Kruger Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des
Døgntemperatur 32 31 32 28 24 23 22 24 26 27 29 31
Naturligt temperatur 18 19 18 18 14 13 12 12 16 18 18 19
Nedbør i mm 109 110 79 37 14 8 8 7 19 38 75 105
UV-indeks 5 11 11 9 7 11 9 7 9 9 11 11

Trenger du hjelp til å finne den perfekte reisen?

Drømmer du om en uforglemmelig reise til Sør-Afrika, der du kan oppleve landets unike vær, klima og fantastiske natur? Våre erfarne reisekonsulenter står klare til å guide deg gjennom Sør-Afrikas mangfoldige landskap. Sør-Afrikas klima varierer fra region til region, slik at du kan oppleve alt fra ville safariopplevelser til avslappende stranddager.

 

Fyll ut skjemaet og la en av våre reisekonsulenter kontakte deg for å skreddersy drømmereisen din. Vi lytter til ønskene dine, setter sammen en reiserute som passer perfekt til vær og klima for aktivitetene dine, og sørger for at reisen til Sør-Afrika blir en uforglemmelig opplevelse.

 

Ta det første skrittet mot eventyret ditt i dag, og skap minner for livet i Sør-Afrikas fantastiske natur. Med vår ekspertise og lidenskap for Sør-Afrika sørger vi for at reisen din ikke bare blir en ferie, men en opplevelse som forandrer livet ditt.

Heidi Witzell
 • Heidi Witzell
 • Reisekonsulent
 • Tlf: 21955827
 • Mail: info@flamingotours.no