Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
Strand ved Sri Lanka ved solnedgang

Topp 5: Aktiviteter i Sri Lanka

Sri Lanka byr på et vell av aktiviteter for besøkende, inkludert vakre strender, fotturer i fjell og regnskog og kulturelle opplevelser i gamle byer. Sri Lanka kan også skilte med en rekke imponerende severdigheter, blant annet Løveklippen, Kandy og Galle Fort.

1. Sigiriya: Løveklippen

Lion Rock

Sigiriya, eller Lion Rock, Løveklippen er et fengslende kapittel i Sri Lankas rike historie, og er en imponerende geologisk formasjon som dominerer landskapet og fanger fantasien til besøkende.

Den 200 meter høye klippen, som står på UNESCOs verdensarvliste, reiser seg stolt i det sentrale Sri Lanka. Den var en gang sentrum for kong Kasyapas ambisiøse palass som ble bygget på 500-tallet e.Kr.

Lion Gate

Det mest iøynefallende ved Sigiriya er Lion Gate, Løveporten, et imponerende inngangsparti dekorert med enorme uthugde løvepoter som fører opp til palasset. Porten er et arkitektonisk underverk og en stående påminnelse om klippens kongelige fortid. Selv om det bare er potene som står igjen i dag, vitner de om klippens fordums storhet og kreativiteten som preget den tiden.

Kong Kasyapas palass

På toppen av klippen ligger ruinene av kong Kasyapas palass, et område som en gang var et vitnesbyrd om overdådig kongelig makt og prakt. Med sin avanserte arkitektur og sine hydrauliske systemer var palasset et underverk for sin tid.

Fra toppen av Sigiriya kan besøkende nyte en fantastisk 360-graders utsikt over den omkringliggende jungelen og landsbyene, en utsikt som en gang var forbeholdt en konge.

Sri Lankas rike historie

Sigiriya er ikke bare et monument over tidligere tiders kongelige prestasjoner, men også et vitnesbyrd om Sri Lankas rike historie og kulturarv.

En tur opp de mer enn 1000 trinnene til toppen er en reise tilbake i tid.

Det er en mulighet til å gå i kongenes fotspor og oppleve en epoke med storhet og intriger. Med sine arkeologiske skatter, inkludert de berømte freskene og den historiske vannhagen, er Sigiriya en uvurderlig skatt for både Sri Lanka og verden.

Finn en reise til Sri Lanka

Fakta om Sri Lanka
  • Colombo
  • Singalesisk og tamilsk
  • Sri Lankansk Rupee (LKR)
  • 20,3 millioner
  • 22°C - 32°C
  • Sommertid +5,5 timer, vintertid +4,5 timer

2. Galle Fort og byrundtur

En annen flott aktivitet er Galle Fort, som ligger på Sri Lankas sørvestlige spiss og er et levende vitnesbyrd om landets fargerike kolonihistorie. Dette imponerende fortet, som nå står på UNESCOs verdensarvliste, ble opprinnelig bygget av portugiserne på 1500-tallet og senere utvidet av nederlenderne. Det står som et symbol på europeisk arkitektonisk stil blandet med sørasiatiske tradisjoner.

Å gå innenfor fortets murer er som å tre inn i en annen tid.

Det nederlandske fortet er som en by i byen. De brosteinsbelagte gatene er omkranset av gamle hus, kirker og administrative bygninger som er preget av nederlandsk koloniarkitektur.

Et av høydepunktene er det gamle nederlandske sykehuset, som nå er forvandlet til et trendy shopping- og serveringsområde der du kan nyte lokale og internasjonale retter.

Galle Fort er også kjent for sin pittoreske utsikt over Det indiske hav. En spasertur gjennom Galle Fort er en reise gjennom historien, et sted der fortid og nåtid møtes.

Du får også oppleve det ikoniske Galle Lighthouse, Sri Lankas eldste fyrtårn og en av de mest populære attraksjonene i området. Fyret er som tatt ut av et postkort, med grønne palmer, gyllen sand og det asurblå havet i bakgrunnen.

Byens bevarte historie og levende samtidskultur gjør den til et must for alle som besøker Sri Lanka.

3. Yala nasjonalpark

Sri Lanka er en veritabel skattekiste av biologisk mangfold, og Yala nasjonalpark er et lysende eksempel på landets rike natur og dyreliv.

Yala nasjonalpark er anerkendt som en af Sri Lankas mest berømte nasjonalparker.

Den byr på enestående muligheter til at opleve et mangfoldigt dyreliv i et spektakulært naturmiljø.

Parken er kendt for sin imponerende koncentration af leoparder, noe som gør den til et af de bedste steder i verden til at observere disse elegante rovdyr i deres naturlige habitat. Ud over leoparder er Yala hjemsted for en række andre dyr, herunder asiatiske elefanter, hjorte, krokodiller og en række fuglearter. Dette mangfold gør parken til et paradis for dyreentusiaster og naturfotografer.

Yalas landskab spænder fra åbne græsarealer og buskede skove til vådområder, hvilket skaber et varieret habitat med et rigt dyreliv. Parken er også kendt for sine maleriske klippeformationer og smukke kystlinje, hvilket bidrager til naturskønheden og gør oplevelsen endnu mere mindeværdig.

Safari

En safari i Yala nasjonalpark giver ikke blot muligheden for at observere dyrelivet, men også til at opleve urørt natur. Hver tur i Yala er unik og uforglemmelig, fra det dramatiske syn af en leopard på jagt til elefanters majestætiske vandring gennem parken. Besøgende kan også glæde sig over de mange fuglearter, som tilfører parkens atmosfære en symfoni af lyde.

Ud over Yala tilbyder Sri Lanka også Udawalawe nasjonalpark, kendt for sin store bestand på over 500 elefanter, hvilket gør den til et af de bedste steder i verden til elefantobservationer. Parken er også et paradis for fuglekiggere, takket være den rige bestand af vandfugle.

Ofte stilte spørsmål

Ja, Sri Lanka er et familievennlig reisemål med mange aktiviteter for alle aldre. Landet har noe å by på for alle, fra strandferier og natursafari til kulturelle attraksjoner og rolige fotturer.

Eventyrlystne reisende på Sri Lanka kan blant annet vandre til Ella Rock, dra på safari i Yala nasjonalpark for å observere leoparder og elefanter, surfe på sørkystens strender og fly i ballong over det sentrale høylandet.

Noen av de mest populære turene er Adam's Peak, Ella Rock og Knuckles Mountain Range. Disse rutene byr på spektakulær utsikt over Sri Lankas vakre natur.

Sri Lanka har mange unike attraksjoner, blant annet Sigiriya (løveklippen) på UNESCOs verdensarvliste, den historiske byen Galle med sitt imponerende fort og kulturhovedstaden Kandy med det berømte Tanntempelet. Landet byr også på vakre strender, frodige teplantasjer og spennende dyreliv i nasjonalparker som Yala og Udawalawe.

4. Kandy og tanntempelet

En annen destinasjon du ikke må gå glipp av på Sri Lanka er Kandy. Denne kulturelle hovedstaden er fylt med historie og tradisjoner, og ligger omkranset av majestetiske fjell og frodige teplantasjer.

Temple of Tooth

I hjertet av denne historiske byen ligger Temple of Tooth (Dalada Maligawa), en helligdom som huser Buddhas hjørnetann, en av buddhismens helligste relikvier. Tempelet er kjent for sin storslåtte arkitektur og sine daglige ritualer, og er et viktig pilegrimsmål for buddhister fra hele verden.

Kandys arkitektoniske landskap gjenspeiler en blanding av gamle og moderne stiler som forteller historier om Sri Lankas kongelige og koloniale fortid. Byens gater og bygninger, fra gamle palasser til administrative bygninger fra kolonitiden, vitner om byens historiske betydning og kulturelle rikdom.

Teplantasjer

Teplantasjene i Kandy-området er blant de beste i verden og gir besøkende en unik mulighet til å oppleve den lokale teproduksjonen og smake på det berømte brygget. Denne kombinasjonen av historie, kultur og naturskjønne landskap gjør Kandy til en skattekiste for dem som ønsker å fordype seg i Sri Lankas åndelige og kulturelle essens.

Ekstra turer

Sri Lankas mat er utrolig velsmakende, og med et matlagingskurs får du et fascinerende innblikk i srilankisk kultur og mattradisjoner. Matlagingskurset finner sted hjemme hos en lokal familie, så mer autentisk blir det ikke.
 
Her får du muligheten til å være med på å lage srilankisk mat fra bunnen av sammen med kvinnen i huset, og selvfølgelig nyte den etterpå.

Les mer

Flying Ravana er en bemerkelsesverdig attraksjon i hjertet av Ella, og er Sri Lankas første mega zip-line.
 
Omgitt av frodige, grønne åser, ikke langt fra den berømte Little Adams Peak, lar dette eventyret besøkende oppleve Sri Lankas naturlige skjønnhet på en helt ny måte.
 
Denne spektakulære zip-line med to wirer strekker seg over mer enn en halv kilometer og har en imponerende lengde på 550 meter. Mens du svever gjennom luften i en maksimal hastighet på opptil 80 km/t, får du et fantastisk fugleperspektiv over øyas fantastiske åser, ikoniske teplantasjer og frodige grøntområder, med enestående utsikt over det berømte Ella Gap. 
 
Flying Ravana er en uforglemmelig måte å utforske Ellas naturskjønnhet på. Her får du sjansen til å oppdage Sri Lankas storslåtte landskap fra en helt ny vinkel og skape minner for livet. Så hvorfor vente? Ta skrittet fullt ut og få denne enestående zip-line-opplevelsen i Ella.

Les mer

Etter å ha besøkt grottetempelet i Dambulla har du muligheten til å utforske et av de mest fantastiske monumentene i Sri Lankas kultur og historie: Sigiriya-klippen. Den imponerende klippen reiser seg bratt nesten 200 meter over landskapet.
 
På toppen av Sigiriya-klippen ligger ruinene av kong Kasyapas imponerende festning, som ble bygget på 500-tallet. Sigiriya-klippen med festningen står på UNESCOs verdensarvliste og er et av de best bevarte eksemplene på byplanlegging fra den tiden. For å nå toppen må du gå opp 1 202 trappetrinn, men utsikten som venter på toppen er spektakulær.
 
Du starter med å gå gjennom den symmetriske Royal Gardens, som ligger ved foten av klippen og er blant de eldste hageanleggene i verden. Underveis er det flere muligheter til å ta en kort pause, og jo høyere du klatrer, desto mer åpner det frodige landskapet seg for deg.
 
Omtrent halvveis oppe finner du et lite platå der kongen en gang lot bygge en port i form av en gigantisk løve, og derfor er klippen også kjent som "Løveklippen". I dag er det bare løvepotene som står igjen, men det er et nasjonalsymbol for Sri Lankas befolkning og en av grunnene til at det er en løve på Sri Lankas flagg.
 
Når du kommer opp på toppen av klippen, kan du utforske ruinene av borgen. Det er imponerende å tenke på hvordan man på 500-tallet klarte å transportere byggematerialer opp en 200 meter høy klippe og bygge en festning med palasser, dammer og et avansert vanningsanlegg som kunne pumpe vann helt opp til toppen ved hjelp av et imponerende hydraulisk system.

Les mer

5. Fjellbyen Ella

Det femte vigtige stedet at besøge er fjellbyen Ella, en sand perle for naturelskere og eventyrlystne rejsende. Ella er kendt for sin fantastiske natur og byder på et væld af aktiviteter og naturoplevelser, som vil glæde enhver naturelsker.

Fotturer og Fotturer

Ella er et eldorado for fotturister, med mange stier, som fører gennem teplantasjer, tågedækkede bjerge og frodige skove. En af de mest populære vandreruter går til Ella Rock, en moderat krævende tur, der belønner vandrere med storslået udsigt over det omkringliggende landskab.

Little Adam's Peak

For dem, der søger en lettere vandretur, er Little Adam's Peak et fremragende valg. Turen til toppen er relativt enkel og byder på en fantastisk panoramaudsigt over Ella Gap og bjergene omkring.

Ravana Falls

Denne maleriske foss, beliggende tæt på Ella, er et populært stoppested for både lokalbefolkningen og turister. Det er et ideelt sted for en afslappende pause og for at nyde lyden og synet af det kaskaderende vand.

Ella krydderhave

For at få en autentisk oplevelse af lokale krydderier, er et besøg i Ella Spice Garden et must. Her kan besøgende lære om dyrkning og brug af forskellige krydderier, der er en integreret del af det srilankanske køkken.

Dyreliv

Selvom Ella måske ikke er kendt for sit dyreliv i samme grad som landets nationalparker, er områdets naturlige skove og landskaber hjemsted for en række vilde dyr og fuglearter. Fuglekiggere vil glæde sig over et bredt udvalg af fuglearter, herunder endemiske arter som srilankansk junglehøne og forskellige solfuglearter.

Ella er ikke bare et rejsemål, men en oplevelse, der omfatter eventyr, afslapning og en dyb kontakt med naturen. Med sin charmerende lille bystemning, fantastiske natur og venlige lokalbefolkning er Ella et ideelt sted for dem, der ønsker at udforske Sri Lankas fjeldområder og nyde en pause fra det travle byliv.

Trenger du hjelp til å finne den perfekte reisen?

Drømmer du om å bestige den majestetiske Sigiriya, også kjent som Løveklippen, i hjertet av Sri Lankas frodige landskap? Våre erfarne reisekonsulenter står klare til å hjelpe deg med å planlegge det ultimate eventyret til dette ikoniske stedet på UNESCOs verdensarvliste.

 

Fyll ut skjemaet, så kontakter en av våre reisekonsulenter deg. Vi lytter til ønskene dine, setter sammen en skreddersydd reiserute og sørger for at turen til Sigiriya blir en uforglemmelig opplevelse. Enten du er fascinert av de historiske fortellingene om klippen, ønsker å utforske de gamle ruinene på toppen eller bare vil nyte den fantastiske utsikten fra klippetoppen, kan vi guide deg på reisen.

 

Ta det første skrittet mot Sri Lanka-eventyret ditt i dag, og gjør deg klar til å skape minner for livet med den uovertrufne kultur- og naturrikdommen som Sigiriya og Sri Lanka har å by på. Med vår ekspertise og lidenskap for Sri Lanka kan vi hjelpe deg med å realisere drømmen om en eventyrlig og berikende reise.

Heidi Witzell
  • Heidi Witzell
  • Reisekonsulent
  • Tlf: 21955827
  • Mail: info@flamingotours.no