Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
Mange forskjellige dyr som slapper av på vannhullet

Tanzania: Vær og klima

Når er været i Tanzania på sitt beste? Les mer her og få svar på dine spørsmål om vær og klima i Tanzania. Her finner du praktiske tips, værforhold og de beste reisetidspunktene for din neste safari i Tanzanias vakre nasjonalparker.  

Tanzanias klima

Tanzania har et variert klima og vær, fra tropiske kystområder til temperert høyland. Dette mangfoldet gjør landet til et fascinerende reisemål for natur- og kulturinteresserte.

Landet har to hovedsesonger: regntid og tørketid. Regntiden, som vanligvis finner sted fra mars til mai og igjen fra november til desember, bringer friskhet til landskapet med frodige planter og et yrende dyreliv. Dette er den ideelle tiden for safari og naturopplevelser.

Tørkesesongen, som strekker seg fra juni til oktober, er derimot kjent for sitt solrike og klare vær. Dette er favorittperioden for dem som ønsker å utforske tørre områder som Serengeti og Kilimanjaro og delta i utendørsaktiviteter.

Les mer i denne bloggen for å finne ut hvilken tid som passer perfekt for deg og dine ønsker når du planlegger en uforglemmelig reise til Tanzania.

Reise til Tanzania

Fakta om Tanzania
 • Dodoma
 • Engelsk og Swahili
 • Tanzanianske shilling (TZS)
 • 53,5 millioner
 • 20°C - 30°C
 • Sommertid +1 time, vintertid +2 timer
 • 5 netter på safari med fullpensjon
 • 6 netter på Zanzibar på 4-stjerners resort med halvpensjon
 • Serengeti Nasjonalpark
 • Lake Manyara
 • Ngorongoro-krateret
 • Tarangire Nasjonalpark
Inkludert i prisen
 • 14 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
Pris pr. pers. fra
37.495 NOK
Les mer

Klima og vær i Tanzania

Tanzania er et land der klimaet spiller en avgjørende rolle for både landskapets skjønnhet og det rike dyrelivet.

Landet ligger nær ekvator og har to forskjellige årstider: tørr og våt.

Vi ser på hvordan perioder med regn og tørke skaper unike økosystemer og levevilkår for dyrene.

Forstå hvordan disse værforholdene påvirker alt fra dyrelivets vandringer til landskapets skiftende skjønnhet.

Med temperaturer som varierer mellom 22 og 28 grader, avhengig av region og årstid, spiller klimaet en viktig rolle i utformingen av safariopplevelsen i Tanzania.

Gode råd

 • Bruk lette klær som puster i den tørre årstiden.
 • Ta med vanntette klær til regntiden.
 • Bruk solkrem med høy solfaktor og solhatt.
 • Drikk rikelig med vann for å unngå dehydrering.
 • Velg solide tursko eller støvler til fotturer.
 • Kle deg lagvis for å tilpasse deg temperaturendringer.

Ofte stilte spørsmål

På safari i Tanzania bør du pakke lette og behagelige klær, inkludert lange bukser og langermet skjorte for å beskytte deg mot sol og insekter. Husk solkrem, hatt, solbriller, solide tursko og en varm jakke eller genser til kjøligere morgener og kvelder. Ta også med en god kikkert, et kamera og ekstra batterier eller ladere.

Ja, det er trygt, men vær forberedt på våte forhold og planlegg turen med tanke på dette.

Det er viktig å pakke klær som kan tilpasses ulike værforhold. I den tørre årstiden bør du ta med lette, pustende materialer og solbeskyttelse. I regntiden må du sørge for vanntette klær og solide støvler. Husk også lag på lag med klær for å takle temperaturforskjeller, spesielt om morgenen og kvelden.

Årstidene har stor innvirkning på dyrelivet. I tørketiden samler dyrene seg rundt vannhullene, noe som gjør det lettere å få øye på dem. I regntiden blir landskapet mer frodig, noe som kan gjøre det vanskeligere å få øye på dyrene, men til gjengjeld er landskapet mer levende og mange arter mer aktive. I regntiden er det også mange dyr som får barn, noe som gir safariopplevelsen en unik dimensjon.

Værets og klimaets påvirkning på safari i Tanzania

Å dra på safari i Tanzania er en dyptpløyende opplevelse som i stor grad påvirkes av landets unike vær- og klimaforhold. I tørketiden, vanligvis fra juni til oktober, er dyrelivet konsentrert rundt de få gjenværende vannhullene.

Dette er en ideell tid for å få øye på The Big Five - løver, leoparder, elefanter, bøfler og neshorn - når de samles på disse viktige stedene.

Tarangire nasjonalpark er også et utmerket eksempel på dette, der store elefantflokker og et rikt fugleliv trives i tørketiden. Været spiller også en avgjørende rolle for den legendariske store vandringen i Serengeti. Denne årlige begivenheten får millioner av gnuer og sebraer til å krysse slettene på jakt etter friskt beite og vann.

Det er en spektakulær opplevelse å se disse massene av vandrende dyr, og opplevelsen endrer seg i takt med årstidene.

Dagstemperaturer i Tanzanias nasjonalparker (°C)

Nasjonalpark / Måned Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des
Tarangire 29 30 29 28 27 26 25 26 28 30 30 29
Ngorongoro 21 22 21 20 19 18 17 18 20 22 22 21
Lake Manyara 26 27 27 26 25 24 23 24 26 28 28 27
Serengeti 28 29 28 27 26 25 24 25 27 29 29 28

Praktiske tips til safari i Tanzania

Når du forbereder deg på safari i Tanzania, er det viktig å ta hensyn til landets varierende klimaforhold, da disse spiller en viktig rolle for både komforten på reisen og opplevelsene du kan forvente.

Nøye planlegging av været vil ikke bare sikre at du har det komfortabelt under reisen, men også at du får mest mulig ut av safariopplevelsen.

Å tilpasse seg de ulike klimasonene i Tanzania krever litt innsikt og forberedelser.

For eksempel i de tørre månedene er det viktig å ha lette og pustende klær som beskytter mot den sterke solen, mens du i regntiden bør prioritere vanntette klær for å kunne nyte opplevelsene til tross for eventuelle regnskurer.

Videre er det viktig å planlegge safarien med respekt for Tanzanias natur og lokalsamfunnene du besøker. Det betyr at du må følge instruksjonene og retningslinjene som er satt for å beskytte både dyrelivet og de naturlige habitatene.

Ved å reise på en bærekraftig måte bidrar du til å bevare Tanzanias unike natur og kultur, slik at også fremtidige generasjoner kan nyte godt av disse skattene.

En godt planlagt safari som tar hensyn til Tanzanias vær og klima vil utvilsomt berike reiseopplevelsen din og gjøre eventyret i hjertet av Afrika både hyggelig og minneverdig.

Trenger du hjelp til å finne den perfekte reisen?

Drømmer du om å oppleve Tanzanias spektakulære landskap og unike dyreliv mens du navigerer i landets varierende vær og klima? Våre dedikerte reisekonsulenter står klare til å hjelpe deg med å planlegge den perfekte safarien i hjertet av Afrika.

 

Fyll ut skjemaet og la oss snakke om dine ønsker og forventninger. Teamet vårt setter sammen en personlig reiserute som tar hensyn til sesongvariasjoner i vær og dyreliv. Vi gir deg råd om når det er best å besøke de ulike nasjonalparkene.

 

La oss hjelpe deg med å planlegge en reise som ikke bare oppfyller, men overgår drømmene dine. Ta det første skrittet mot et uforglemmelig eventyr i Tanzania, og forbered deg på å skape minner for livet.

Heidi Witzell
 • Heidi Witzell
 • Reisekonsulent
 • Tlf: 21955827
 • Mail: info@flamingotours.no