Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY

Cheow Lan-sjøen

Les mer om den fantastiske Cheow Lan Lake her. Dette uberørte vannreservatet er omgitt av den majestetiske Khao Sok nasjonalpark, og byr på et utrolig bakteppe for alle typer utendørsaktiviteter. Fra de stille morgenene på innsjøen når tåken sakte letter til ettermiddagens ekko av dyrelyd i den tette regnskogen, byr hver dag ved Cheow Lan Lake på nye eventyr.

Cheo Lan Lake

Cheow Lan Lake, også kjent som Rajjaprabha Dam Reservoir, er en fremtredende attraksjon i Khao Sok nasjonalpark, som ligger i Surat Thani-provinsen i Thailand. Innsjøen ble opprettet i 1987 og strekker seg over 185 kvadratkilometer.

Opprinnelsen til Cheow Lan Lake er nært knyttet til byggingen av Rajjaprabha-demningen, som ble utført av Thailands Electricity Generating Authority for å legge til rette for vannkraft. I tillegg til energiproduksjon tjener dammen og innsjøen også formål som flomkontroll, vanning og støtte til lokale fiskerier, noe som gjør den til en multifunksjonell ressurs i regionen.

Cheow Lan-prosjektet

Rajjaprabha-dammen, opprinnelig kalt Cheow Lan-prosjektet, ble et symbol på fremgang og utvikling i Thailand da den ble innviet av landets konge på hans 60-årsdag. Denne begivenheten markerte en viktig milepæl i Thailands infrastrukturambisjoner og gjenspeilte landets ambisjoner om å modernisere og forbedre livskvaliteten for innbyggerne.

Prosjektet ble påbegynt i 1982, og det krevde omfattende logistikk, inkludert grundige miljøstudier og sosial planlegging, for å minimere de negative konsekvensene for det omkringliggende miljøet og lokalsamfunnene. Flyttingen av 385 familier fra landsbyen Ban Chiew Lan var et av de mest utfordrende aspektene ved prosjektet, og det krevde både sensitivitet og nøye planlegging.

Familiene ble ikke bare kompensert med landområder og økonomiske ressurser, men fikk også støtte til å etablere nye inntektskilder, noe som illustrerer en helhetlig tilnærming til utvikling.

For å sikre at de forflyttede lokalsamfunnene kunne oppnå økonomisk uavhengighet og en bærekraftig fremtid, ble det lagt stor vekt på landbruksutvikling. Landområdene som ble tilbudt, var spesielt utvalgt for å være fruktbare nok til gummiproduksjon og andre landbruksaktiviteter som fjørfeoppdrett og frukthager. Denne strategien bidro til å skape nye arbeidsmuligheter og til å opprettholde de kulturelle og sosiale strukturene i lokalsamfunnene i en tid preget av store endringer.

Realiseringen av Rajjaprabha Dam-prosjektet var dermed ikke bare en teknisk og økonomisk bragd, men også et prosjekt som satte standarden for hvordan moderne infrastrukturprosjekter bør integrere miljømessige og sosiale hensyn for å fremme en harmonisk og bærekraftig utvikling.

Dyre- og planteliv

Khao Sok nasjonalpark er kjent for sitt ekstraordinære biologiske mangfold og fungerer som et viktig tilfluktssted for mange sjeldne og utrydningstruede dyrearter. Blant de mest kjente innbyggerne i parken er den majestetiske tigeren, den sjeldne malaysiske solbjørnen og de praktfulle ville elefantene, som alle trives i parkens frodige og uforstyrrede omgivelser.

De nærliggende verneområdene Khlong Saeng, Khlong Nakha og Kaeng Krung spiller en avgjørende rolle når det gjelder å skape trygge og sammenhengende habitater som muliggjør fri ferdsel og genetisk utveksling mellom dyrepopulasjonene. Disse områdene er avgjørende for å opprettholde helsen til de store rovdyrene og byttedyrene deres.

Khao Sok er også et paradis for fuglekikkere. Parken er levested for mange sjeldne fuglearter, blant annet den imponerende hornfuglen og den fargerike båndpittaen. Disse fuglene bidrar til parkens økologiske balanse og tiltrekker seg naturelskere fra hele verden.

Parkens rike vannressurser, som hovedsakelig kommer fra parkens innsjø, er selve livsnerven i dette komplekse økosystemet. Vannet gir ikke bare næring til parkens planteliv, men også til den omfattende kjeden av biologisk mangfold, fra små insekter til store rovdyr, noe som gjør Khao Sok til et ekte episenter for naturvern og studier.

Cheow Lan Lake er en stor kunstig innsjø som ligger i Khao Sok nasjonalpark i Surat Thani-provinsen i Thailand. Innsjøen ble opprettet i 1982 etter byggingen av Ratchaprapha-dammen, og er kjent for sitt klare vann, dramatiske kalksteinsfjell og frodige omgivelser.

Ved Cheow Lan-sjøen kan du drive med en rekke aktiviteter som kajakkpadling, jungeltrekking, huleutforskning, dyrelivsobservasjoner og overnatting i flytende hytter. Det tilbys også guidede turer som gir et dypere innblikk i områdets unike økosystem.

Cheow Lan Lake er lettest tilgjengelig fra byene Surat Thani eller Phuket. Fra disse stedene kan du ta buss eller arrangere privat transport til Khao Sok nasjonalpark. Herfra kan du ta deg til innsjøen med båt.

Den ideelle tiden å besøke Cheow Lan-sjøen er mellom desember og april, når været er tørt og kjølig. I regntiden, fra mai til november, kan enkelte aktiviteter være begrenset på grunn av høyere vannstand og regn.

Pakk lette klær for varmt vær, behagelige tursko, badetøy, regnjakke, solkrem, insektmiddel, hatt og en god ryggsekk. Husk å ta med kamera og eventuelt en kikkert for å observere dyrelivet.

Ja, Cheow Lan Lake kan være et flott reisemål for familier. Barn vil ha glede av båt- og vannaktivitetene samt dyrelivet. Det er imidlertid viktig å ta hensyn til de yngste barnas komfort og sikkerhet, spesielt når det gjelder aktiviteter som fotturer og båtturer.

Trenger du hjelp til å finne den perfekte reisen?

Drømmer du om at udforske den fantastiske Cheow Lan-søen, et ægte vidunder i hjertet af Thailand? Vores dedikerede rejsekonsulenter er her for at hjælpe dig gennem hele processen med at planlægge din ideelle ferie. Cheow Lan-søen, med sin enestående natur og spektakulære udsigt, byder på en fortryllende blanding af eventyrlige aktiviteter, imponerende biodiversitet og muligheden for at fordybe sig i naturens vidundere.

 

Fyld formularen ud, så vil en af vores rejsekonsulenter kontakte dig for at drøfte dine forventninger, arrangere din rejse og sikre, at opholdet ved Cheow Lan-søen bliver en uforglemmelig oplevelse. Uanset om du drømmer om bådture på søen, vandreture i junglen eller afslappende dage i de flydende hytter, er vi her for at få din drøm til at gå i opfyldelse.

 

Lad os planlægge den perfekte flugt til Cheow Lan Lake, hvor du kan opleve alt fra det pulserende dyreliv til fredelige naturoplevelser. Cheow Lan-søen venter på dig - tag det første skridt mod dit næste store eventyr sammen med os.

Heidi Witzell
  • Heidi Witzell
  • Reisekonsulent
  • Tlf: 21955827
  • Mail: info@flamingotours.no