Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og målrettet markedsføring. Hvis du klikker videre på siden, aksepterer du at det blir satt informasjonskapsler til disse formålene. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
Massevis av flamingoer sett i nærheten

Masai Mara National Reserve

05.02.2019

Det er ikke uten grunn at Masai Mara National Reserve er en av de mest berømte nasjonalparker i hele Afrika. Parken er verdenskjent for sitt helt eksepsjonelle dyreliv, som teller både løver, leoparder, geparder, elefanter og veldig mange andre dyr, og for det karakteristiske stammefolket masaiene, som har vært med til å gi området navnet sitt.

Selvom Masai Mara National Reserve med sine 1.510 kvadratkilometer ikke er den største av Kenyas nasjonalparker er den uten tvil et av verdens mest viltrike områder og byr samtidig på helt fantastiske naturopplevelser. Den endeløse gress-savanne med spredde akasietrær og skogsområder blir brutt av Mara-elven, som løper gjennom parken og avgrenses av Victoria-sjøen mot vest og av Great Rift Valley mot øst.

Ved Mara-elven finner du et rikt dyreliv ved de såkalte ”hippo pools”, der store flokker av flodhester og krokodiller og en stor gruppe av fugler holder til. Dessuten har Masai Mara en stor bestand av elefanter, bøfler, giraffer og ulike antilopearter. Selv det sjeldne svarte neshornet kan man være heldig å finne i områder med tett kratt.

Les også: Safari i Afrika

Med en imponerende bestand av rovdyr, heriblant løver, leoparder, geparder, hyener og hele 57 forskjellige arter av rovfugler, er nasjonalparken kjent som et av de beste steder å oppleve ”The Big Five”, som består av løven, leoparden, bøffelen, neshornet og elefanten. Så husk kameraet, så du kan ta med deg de gode minner hjem. 

Sist, men ikke minst, er Masai Mara National Reserve nok allermest kjent som det stedet, der man kan oppleve det største vidunder innen for dyreverdenen – den store migrasjon, som finner sted fra juli til oktober. Her vandrer mer enn en million gnuer, sebraer og gaseller fra Serengeti i Tanzania til Masai Mara i Kenya i sin søken etter fersk gress. Underveis må de mange dyrene krysse Mara-elven og dette er ikke ufarlig, for strømmen er sterk og sultne krokodiller venter i vannet.

Å få overvære den store migrasjon er helt klart en opplevelse for livet, men Masai Mara er med sin imponerende bestand av ville dyr og fugler uten tvivl verdt et besøk hele året rundt.

Ønsker du en opplevelsesrik safari til Afrika med barna eller barnebarna, kan vi klart anbefale en af våre barnevennlige safarireiser i Kenya. Har du noen spørsmål kan våre flinke konsulenter alltid veilede deg og hjelpe deg med å finne nettopp den reisen, som passer dere best.

Drømmer du om å dra på safari i Kenya, kan du lese mer om alle våre reiser til Kenya og bli inspirert til din neste drømmereise her.

Les også: Reiseinfo til Kenya

Buffalo i Masai Mara
Cheetah ser etter en bytte
zebras på sletten
alms drikke vann
Vakker fugl i Masai Mara
Vakker gruppe unge løver
Relatert reise