Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY

Kruger Nasjonalpark

Kruger nasjonalpark ligger i Sør-Afrika og er hjemsted for et mangfoldig dyreliv med rundt 150 forskjellige pattedyr. Deriblant "The Big Five".

Kruger Nasjonalpark

Kruger Nasjonalpark er en verdenskjent og anerkendt safaripark som byr på uforglemmelige safariopplevelser. Den sørafrikanske nasjonalparken er en perle nordøst i Sør-Afrika og er en av verdens beste safariparker.

Historien bak nasjonalparken

Kruger Nasjonalpark har røtter tilbake til 1898, da president Paul Kruger etablerte Sabie Game Reserve for å beskytte Sør-Afrikas dyreliv.

I 1926 ble flere områder slått sammen til Kruger nasjonalpark.

Safariparken har fortsatt å vokse og utvide seg, og omfatter nå den enorme Great Limpopo Transfrontier Park, som strekker seg inn i Mosambik og Zimbabwe.

Kruger nasjonalpark er kjent for sitt utrolige biologiske mangfold og imponerende antall dyrearter.

Med over 100 års historie og et område som strekker seg nesten 400 kilometer, er det et unikt sted for natur- og dyreelskere.

Safari i Kruger nasjonalpark

Med mer enn 147 forskjellige pattedyrarter, 114 reptilarter og over 500 fuglearter er Kruger nasjonalpark en skattekiste av dyreliv.

Du kan forvente å se et bredt utvalg av dyr, inkludert elefanter, løver, neshorn, geparder, sjiraffer, flodhester, kuduer og mange flere.

Når du drar på safari i Sør-Afrika, reiser du i et åpent kjøretøy, noe som gjør opplevelsen mer naturlig og ekte.

Turene ledsages av dyktige og erfarne guider som sørger for maksimal sikkerhet.

Derfor kan du lene deg tilbake og nyte dyrelivet, naturen og de kulturelle sporene i Kruger nasjonalpark.

The Big Five i Sør-Afrika

En av de mest kjente attraksjonene i Kruger nasjonalpark er de såkalte "Big Five". Dette er navnet på de fem mest ikoniske og imponerende dyreartene som mange safarientusiaster drømmer om å se.

Disse fem majestetiske skapningene er

  • Løven: Løven er selve symbolet på den afrikanske savannen og er kjent for sin kongelige holdning og sitt brøl. Du kan ofte finne løver i både de sørlige og sentrale delene av safariparken Kruger, spesielt rundt elvene der de slapper av i skyggen eller jakter på byttedyr.
  • Leopard: Denne smidige og elegante katten er en mester i å skjule seg og er kjent for sin flekkete pels. Leoparden er ofte vanskelig å få øye på på grunn av sin skjulte natur, men heldigvis trives den godt i Kruger safaripark, særlig i de mer buskrike områdene i sør.
  • Elefant: Den afrikanske elefanten er et gigantisk og majestetisk dyr som streifer rundt i Kruger nasjonalpark. Med støttenner som kan veie opptil flere hundre kilo, er disse dyrene et imponerende syn, og du vil sannsynligvis støte på dem i de nordlige delene av safariparken der mopanitrærne trives.
  • Bøffel: Den afrikanske bøffelen er kjent for sin enorme størrelse og sine imponerende horn. De lever i store grupper, og du kan ofte se dem i de sørlige og sentrale områdene av safariparken Kruger, der de beiter sammen med andre dyr.
  • Neshorn: Kruger nasjonalpark er også hjemsted for både hvite og svarte neshorn. Disse majestetiske dyrene er utrydningstruede, og det er en utrolig heldig opplevelse å se dem i naturen. Man ser dem ofte både i den sørlige og nordlige delen av safariparken.

Å se de fem store i Kruger nasjonalpark er en drøm som går i oppfyllelse for enhver safarientusiast.

Fang øyeblikket

Det er nettopp her i Kruger nasjonalpark at du har muligheten til å se dem i deres naturlige habitat. Så når du besøker Kruger nasjonalpark, må du holde øynene åpne og kameraet klart for å fange øyeblikket når du støter på disse fantastiske dyrene. Det er en opplevelse du aldri vil glemme.

I safariparken er det selvsagt også gode muligheter for å se mange av de andre ikoniske afrikanske dyrene som streifer rundt i bushen.

De beste årstidene å besøke

Kruger nasjonalpark har forskjellige årstider, hver med sine egne fordeler. Vinteren, som strekker seg fra april til august, byr på solfylte dager, kjølige netter og mindre regn. Dette er en fin tid å dra på safari i Krugerparken, da det er lettere å få øye på dyrene på grunn av mindre vegetasjon og mindre vann i elvene.

Sommeren, som strekker seg fra september til april, er varm og fuktig med regntid. Landskapet i safariparken Kruger blir grønnere, og det er mange nyfødte dyreunger. Våren og høsten er også populære, da dagene er solrike og varme uten ekstreme temperaturer eller kraftig regn.

Vær og klima i Kruger nasjonalpark

Klimaet i Kruger Nasjonalpark har en gjennomsnittlig maksimumstemperatur på 28 grader og en minimumstemperatur på 8 grader.

Kruger Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des
Dagtemp. 32 31 32 28 24 23 22 24 26 27 29 31
Nattemp. 18 19 18 18 14 13 12 12 16 18 18 19
Nedbør i mm 109 110 79 37 14 8 8 7 19 38 75 105
UV-Indeks 5 11 11 9 7 11 9 7 9 9 11 11

Les mer om været i Sør-Afrika

Bestill en av våre reiser

Kombinasjonsmuligheter

Etter en uforglemmelig safariopplevelse i Sør-Afrika er det flere fascinerende reisemål du kan kombinere med turen.

Besøk Cape Town for å oppleve en blanding av kultur og naturskjønnhet. Dra til Zanzibar for avslappende strender. Mauritius byr på luksuriøse feriesteder og fantastiske vannaktiviteter, eller opplev de storslåtte fossefallene i Victoria Falls. Hvert av disse reisemålene er en uforglemmelig opplevelse.

Cape Town

Etter safarien kan Cape Town være et fint stoppested. Byen er kjent for sitt ikoniske Table Mountain, sin pittoreske kystlinje og sitt pulserende kulturliv.

Du kan utforske Robben Island, der Nelson Mandela satt fengslet, smake på lokale viner i det nærliggende vinlandet og oppleve byens rike kunst- og matscene.

Zanzibar

Zanzibar er perfekt for å slappe av etter en opplevelsesrik safari. Her kan du oppleve historiske severdigheter, krydderplantasjer og vakre strender. Zanzibar byr på en avslappende atmosfære og eksepsjonell snorkling og dykking, noe som gjør det til et populært valg for dem som ønsker en kombinasjon av kultur og strandferie.

Mauritius

Et annet flott reisemål for avslapning er Mauritius, kjent for sine idylliske strender, luksuriøse resorter og vannsportmuligheter.

Øya byr på en perfekt blanding av avslapning og eventyr med sine luksuriøse feriesteder, mangfoldige vannsportsaktiviteter og rike kulturarv.

Victoriafallene

Victoriafallene, et av verdens syv naturlige underverk, er en spektakulær avslutning på reisen. De imponerende fossefallene kan oppleves fra både Zambia og Zimbabwe og byr på aktiviteter som rafting og strikkhopping.

Les om Reiseinformasjon for Sør-Afrika

Ofte stilte spørsmål

Ja, det finnes flere private viltreservater utenfor Kruger nasjonalpark der gjestene kan oppleve luksuriøse safarier i åpne kjøretøy og se dyrene bevege seg fritt mellom parken og de private områdene.

Sør-Afrika ligger sør for ekvator, så årstidene er omvendt sammenlignet med Europa og Nord-Amerika. Generelt er det tørt og varmt i Kruger, enten det er sommer eller vinter. Sommeren har en regntid med korte ettermiddagsbyger, mens vinteren er tørr og varm med kjølige netter.

Kruger nasjonalpark kan besøkes året rundt, men mange foretrekker våren og høsten når været er mildt og det er lettere å få øye på dyrene. Vinteren er også populær på grunn av bedre sikt.

Løver finnes ofte både i de sørlige og sentrale delene av parken, mens leoparder trives i de mer buskrike områdene, spesielt i sør.

Kruger nasjonalpark er en stor nasjonalpark som ligger i den nordøstlige delen av Sør-Afrika, langs grensen til Mosambik i øst og Zimbabwe i nord.

"The Big Five" er en betegnelse på de fem mest ikoniske dyreartene i parken: løve, leopard, elefant, bøffel og neshorn.

Ekstra turer

Nyt opplevelsen for livet og den ultimate følelsen av frihet mens du svever lydløst over himmelen i en luftballong.
 
Du drar tidlig for å få mest mulig ut av ballongsafarien og nyte den vakre soloppgangen med utsikt over de fantastiske Drakensberg-fjellene.
 
Sikkerhet er alltid vår høyeste prioritet hos Flamingo Tours. Derfor vet vi vanligvis ikke før kvelden før om været vil tillate ballongturen å finne sted. Det er ballongskipperen alene som vurderer om turen kan gjennomføres. Hvis været ikke er egnet, får du selvfølgelig pengene tilbake.

Les mer

Har du alltid drømt om å komme tett på en majestetisk afrikansk elefant? Nå har du sjansen!
 
På denne utflukten besøker du et 16 000 hektar stort område som er hjemmet til reddet elefanter som ikke kan overleve i naturen.
 
Her får du en unik mulighet til å se, røre og håndmate elefantene mens en guide forteller deg spennende historier og fakta om dem.
 
Utflukten varer omtrent 3 timer.

Les mer

Hvis du er ute etter en aktiv opplevelse utover det spennende ved å se dyrelivet fra safaribilen, kan du ta en guidet bush-tur på Lamai Safari Lodges viltfarm og komme tett på den afrikanske bushen og lære om dens fascinerende fauna og flora. 
 
Legg ut på et eventyr der føttene dine tråkker i sporene til Afrikas ville innbyggere. Du blir ett med naturen, og sammen med den erfarne guiden din oppdager du en rekke naturlige underverker. Hold et øye med sporene og se hvor nærme du kan komme mindre dyr som impalaer og nyalaantiloper uten at de oppdager deg.  
 
Turen tar ca. 2 timer.

Les mer

Trenger du hjelp til å finne den perfekte reisen?

Er du klar for å oppleve Kruger Nasjonalpark og dens dyreliv? Vårt ekspertteam hjelper deg med å skreddersy din drømmesafari. Kruger er et berømt naturreservat som huser de fem store og et mangfoldig dyreliv.

 

Fyll ut skjemaet vårt, så kontakter en ekspert deg for å skreddersy reisen din og sikre deg en uforglemmelig tur til Kruger. Drømmer du om å se løver, elefanter i deres naturlige habitat eller sjeldne arter, kan vi oppfylle ønskene dine.

 

Start eventyret ditt i dag og skap minner for livet i den fantastiske naturen i Kruger Nasjonalpark.

Heidi Witzell
  • Heidi Witzell
  • Reisekonsulent
  • Tlf: 21955827
  • Mail: info@flamingotours.no