>
Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og målrettet markedsføring. Hvis du klikker videre på siden, aksepterer du at det blir satt informasjonskapsler til disse formålene. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
Bilde nær en blå agama

Kruger Nasjonalpark

05.02.2019

Kruger Nasjonalpark ligger i Sør-Afrika og har et mangfoldig dyreliv med ca. 150 ulike pattedyr. Blant de dyrearter, som kan oppleves i Kruger Nasjonalpark, finns et stort antall giraffer, bøfler, leoparder, løver, elefanter og mange fler. Foruten vilt dyreliv byr safariparken også på spektakulær natur, som du sent vil glemme. Finn mer informasjon nedenfor.

Kruger Nasjonalpark er en verdenskjent og anerkjent safaripark, som byr på uforglemmelige safariopplevelser. Den sør-afrikanske destinasjon er lett å reise til på grunn av områdets kontinuerlige fokus på infrastruktur, som har skapt de aller beste forutsetninger for besøkende. 

Historien om området går langt tilbake – enda mye lenger enn før parken ble kjent. Den opprindelige befolkning var sør-afrikanske stammer, og man kan se hulemalerier deres på forskjellige steder i parken. Den passionerte jegeren Paul Kruger var mannen, som i 1898 innså et behov for å beskytte det ville dyreliv og naturen. Det er mange års hardt arbeid og samarbeid, som har gitt form og prestisje til det, som i dag er kjent som Kruger Nasjonalpark.

 

Natur og dyreliv

Den naturlige mangfoldighet, som kan oppleves i nasjonalparken, er veldig unik og en av de mest naturrike i verden. Parkens liv omfatter ca. 150 ulike pattedyr, 500 fuglearter, 114 krypdyrarter og en vakker natur.

Nasjonalparken er avlang og er 350 km i lengden, 60 km i bredden og har et samlet areal på ca. 20.000 kvadratkilometer. Med så store arealer fylt med dyreliv er det stor sansynlighet for eventyrlige opplevelser.

Drar du på safari i Sør-Afrika, kjører du i åpen bil, og dette gjør opplevelsen veldig naturnær og virkelig. Turene blir akkompagnert av veldig flinke og erfarne guides, som sørger for maksimal sikkerhet. Derfor kan du trygt lene deg tilbake og nyte nasjonalparkens ville dyreliv, natur og ikke minst kulturelle fotspor.

På safari i Kruger Nasjonalpark kan du blant annet oppleve elefanter, neshorn, bøfler, løver og leoparder, som samlet sett er kjent som ”The Big Five”, og det er selvsagt stor mulighet for å oppleve mange av de andre ikoniske afrikanske dyrene, som vandrer rundt i bushen.

 

Vær og klima i Kruger

Klimaet i nasjonalparken byr på en gjennomsnitlig max-temperatur på 28 grader celsius og laveste temperatur på 8 grader celsius. Vinteren, som ligger i perioden april til august, har solrike og lune dager, mens nettene kan være kjølige. I disse månedene er det enklest å observere dyrene, fordi elvene har mindre vann og trærne har færre blader. Sommeren er veldig varm, frodig og fuktig, med mange små og nyfødte dyr, som boltrer seg i bushen.

 

Vær oppmerksom på at visum til Sør-Afrika er et krav og at det er særlige regler for de som reiser med barn under 18 år. Les eventuelt mer om reiseinfo til Sør-Afrika her.

 

Bli inspirert til din neste reise til Sør-Afrika.

En stor elefant ser på kameraet
To giraffer drikker
Vakre ape i Kruger nasjonalpark
Nosehorn med veldig langt horn
Zebras beite på sletten
To baboon sider i solnedgangen
Løve spiser sitt byttedyr
Lille elefantfamilie fra Sør-Afrika