Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og målrettet markedsføring. Hvis du klikker videre på siden, aksepterer du at det blir satt informasjonskapsler til disse formålene. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
Massevis av flamingoer sett i nærheten

Nasjonalparker i Kenya

05.02.2019

De mange nasjonalparker i Kenya er fylt med vakre og fasinerende naturopplevelser og uansett hvilken nasjonalpark du besøker på din safari i Kenya, kan du være sikker på å få oppleve det fantastiske dyreliv helt tett på. Kenyas unike natur vil imponere deg med sine åpne vidder og frodige skoger og du vil med garanti komme hjem med massevis av fantastiske opplevelser i baggasjen.

Masai Mara National Reserve

Masai Mara National Reserve er et av Afrikas største viltreservater med mer enn 95 ulike arter av pattedyr og mer enn 570 fuglearter. Dyreinteresserte fotografer og filmfolk fra hele verden kommer i hopetall til parken på grunn av den store gress-savanne og den enorme mengde av dyr i området. Her finner du bl.a. store flokker av flodhester og krokodiller ved Mara-elven og så er det en av de nasjonalparker i Kenya, der det er best mulighet for å oppleve ”The Big Five” – elefanten, løven, bøffelen, leoparden og neshornet. Les mer om Masai Mara National Reserve her.

 

Amboseli Nasjonalpark

På grensen til Tanzania og ved foten av Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro, finner man Amboseli Nasjonalpark, som er et frodig paradis med et fantastisk dyreliv. Parken er Kenyas andre mest populære nasjonalpark og dette er ikke uten grunn. Nasjonalparken er et av de beste steder i verden å oppleve store flokker av frittgående elefanter og er dessuten kjent for de mange myrer, som danner levegrunnlag for mange av nasjonalparkens dyr. Les mer om Amboseli Nasjonalpark her.

 

Samburu Nasjonalpark

Samburu Nasjonalpark er kjent for sin tørre busksavanne, som ligger vakkert omkranset av fjell og for sine sjeldne og helt unike viltarter, som avviker fra sine artsslektninger lenger sørover med sine spesielle farger og mønstre. Opplev f.eks. den grasiøse nettgiraff, den smalstripete Grevy-sebra eller den store Beisa Oryx-antilope. Som mange andre nasjonalparker i Kenya byr også denne parken på et stort utvalg av de mere klassiske dyr, som f.eks. bavianer, bøfler og store rovdyr. Parken er også kjent for løvinnene Elsa og Kamunyak, som har vært inspirasjon til både bøker og film. Les mer om Samburu Nasjonalpark her.

 

Lake Nakuru Nasjonalpark

Lake Nakuru Nasjonalpark gir deg en helt unik mulighet for å se store flokker av flotte, rosa flamingoer. Dessuten er nasjonalparken kjent som en av kontinentets beste neshornsparker og her er det en større bestand av både hvite og svarte neshorn. Med muligheten for også å oppleve den sjeldne Rothschild’s giraff og en stor populasjon av leoparder, er det uten tvil en av de nasjonalparker i Kenya, som virkelig er verdt et besøk. Les mer om Lake Nakuru Nasjonalpark her.

 

Finn inspirasjon til din drømmereise til Kenya her.

Inngang til Aberdare nasjonalpark
Lions slapper av i treets skygge
Elefant kaster med jord
Hyena på farten i Amboseli
Sebra drink av Lake Nakuru
Zebras ved vannkanten
Vei gjennom Samburu med fjell i bakgrunnen
Elefanten passerer med vakkert tre i bakgrunnen
Relatert reise