Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
Elefanter på vannhullet

Safari i Kenya og strandferie i Mombasa

En safari i Kenya og en strandferie i Mombasa er en reise full av opplevelser og inntrykk. Oppdag vakre nasjonalparker og kom tett på afrikanske dyr. Avslutt reisen med strandferie i Mombasa, som byr på hvite sandstrender og fargerike korallrev.

Opplev Kenya på safari

Overdådig natur og dyreliv

Kenya er et land som fanger essensen av den afrikanske villmarken med sin overdådige natur og sitt yrende dyreliv. Landets storslåtte savanner og pittoreske nasjonalparker er et sant paradis for naturelskere.

En safari i Kenya er ikke bare en reise, men en berikende opplevelse som appellerer til både barn og voksne.

Her kan familier oppleve og sette pris på det biologiske mangfoldet sammen. Disse øyeblikkene med nærhet til naturen er både lærerike og inspirerende.

I Kenyas nasjonalparker er det mulig å oppleve "The Big Five" - løve, leopard, elefant, neshorn og bøffel.

En gang i tiden var disse imponerende dyrene de mest ettertraktede troféene for storviltjegere, men i dag er de blitt et symbol på naturvern og bærekraftig turisme.

Å se disse majestetiske dyrene i sitt naturlige habitat er en opplevelse som for mange er en drøm som går i oppfyllelse.

Kenya er ikke bare et reisemål, men en invitasjon til å utforske og oppleve Afrikas ville og utemmede skjønnhet. Her venter eventyret, og naturens mangfold åpenbarer seg i all sin prakt.

Nasjonalparker

Utforsk Samburu Nasjonalpark

Oppdag den unike skjønnheten av Samburu Nasjonalpark. Denne parken, som er en del av Ewaso Ng'iro-elvens økosystem, er rik på doumpalmer og akasietrær, som skaper et fristed for en rekke dyrearter. Her kan du se alt fra elefanter og leoparder til den sjeldne Grevysebraen og en mangfoldighet av fuglearter.

Opplev Masai Mara nasjonalreservat

La deg fasinere av Masai Mara Nasjonalreservat, en av verdens mest kjente safaridestinasjoner. Kjent for sine vidstrakte savanner og den spektakulære årlige dyremigrasjonen. Dette er stedet for å observere "The Big Five", inkludert den imponerende løvebestanden.

Besøk Amboseli Nasjonalpark

Amboseli Nasjonalpark tilbyr en malerisk utsikt med Kilimanjaro i bakgrunnen. Parken er berømt for sine store elefantflokker og gir også muligheter for å se sjiraffer, løver og et mangfold av fuglearter.

Utforsk Lake Nakuru Nasjonalpark

I Lake Nakuru Nasjonalpark kan du beundre millioner av flamingoer som dekorerer sjøens bredder. Parken er også hjem til neshorn, bøfler og leoparder, samt et rikt fugleliv og fantastiske utsikter over innsjøen.

Et besøk verdt

Kenyas nasjonalparker er spektakulære steder for dyrelivsobservasjoner og tilbyr en unik mulighet til å oppleve den uberørte afrikanske villmarken i all sin prakt.

Utforsk mer om Nasjonalparker i Kenya

Fakta om Kenya
 • Nairobi
 • Engelsk og Swahili
 • Kenya Shilling (KES)
 • 34.7 millioner
 • 20°C - 30°C
 • Sommertid +1 time, vintertid +2 timer
 • 7 netter på safari med fullpensjon
 • 4 netter i Mombasa på 4-stjernet hotell
 • Aberdare Nasjonalpark
 • Samburu Viltreservat
 • Solio Conservancy
 • Lake Naivasha
 • Masai Mara-reservatet
Inkludert i prisen
 • 14 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
Pris pr. pers. fra
38.995 NOK
Les mer
 • 5 netter på safari med fullpensjon
 • 6 netter i Mombasa på 4-stjernet hotell
 • Amboseli Nasjonalpark
 • Lake Naivasha
 • Masai Mara-reservatet
Inkludert i prisen
 • 14 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
Pris pr. pers. fra
31.995 NOK
Les mer

Slapp av ved kysten av Mombasa

Etter den spennende savannen byr Mombasas kystlinje på et helt annet, men like fantastisk univers.

Langs kysten finner du en rekke fantastiske strender som hver og en byr på en unik opplevelse - fra luksuriøse feriesteder til mer bortgjemte og rolige områder. Her kan du slappe av i rolige omgivelser og la sjelen finne ro.

Diani Beach, en juvel på den østafrikanske kysten, er et paradis av hvit sand, kjølige palmer og asurblått hav.

Kilifi og Watamu, nord for Mombasa, tilbyr roligere omgivelser, mens Lamu Island byr på total avslapning.

Vannaktiviteter som snorkling, dykking og båtturer er populære, og korallrevene langs kysten har et rikt marint liv.

Enten du er ute etter fest og farger eller fred og ro, har Mombasas kystlinje noe for enhver smak.

Kombinasjonen av safari og strandferie i Kenya er en perfekt balanse mellom eventyr og avslapning.

Ofte stilte spørsmål

Den beste tiden å besøke Mombasa er fra juni til september, når været er tørt og solrikt, ideelt for strandferie og sightseeing.

Mombasa er omgitt av idylliske strandområder som Diani Beach og Watamu, kjent for sine hvite sandstrender, krystallklare vann og avslappende atmosfære.

Ja, det er populært å kombinere safari i Kenyas nasjonalparker med avslapning på Mombasas strender, noe som gir en perfekt balanse mellom eventyr og avslapning.

Ja, Mombasa tilbyr et bredt utvalg av aktiviteter som passer for familier, inkludert strandaktiviteter, kulturelle utflukter og barnevennlige feriesteder.

Ekstra turer

Opplev soloppgangen over Masai Mara fra luften. Nyt den unike utsikten og se dyrene gå morgentur bortover savannen.
 
Se bl.a. Elefanter, giraffer og bøfler og holde øye med rovdyrene som kan være på tidlig morgen jakt.

Vi drar fra lodgen før soloppgang, og kjører ut til piloten som har ballongen klar til oss!

Når vi lander igjen blir vi kjørt videre til området der sjampanjefrokosten vår blir servert på savannen. Hvis vi er heldige kan vi se sebraer og giraffer gå rundt i nærheten.

Husk gode sko og en varm jakke samt kamera, kikkert og solbriller.

Les mer

Forleng reisen din med en ekstra dag i Nairobi, og opplev noen av byens høydepunkter. Også egnet til barn!

Høydepunkter
Elefantbarnehjemmet. De fleste elefanter- og nesehornunger du møter her, har mistet moren sin til snikskyttere, og har vært dømt til en sikker død i villmarken. Her får dyrene en ekstra sjans, og målet er et fritt liv i en av nasjonalparkene i Kenya – Et samarbeid som strekker seg over flere år!

Lunsj på Carnivore. Restauranten er verdenskjent for grillspydene sine, og har både struts og krokodille på menyen. Det er også vegetariske alternativer.

Karen Blixen Museum. Her bodde den danske forfatteren i sine år i Kenya, og du kan få en guidet rundvisning inne i huset, eller bare gå rundt på egen hånd i hagen. Innredningen og tingene er fortsatt som det var som kaffeprodusent.

Sjiraffsenteret. Møt det store dyret med de vakre øynene. Fra en terrasse på anlegget kan du mate en sjiraff, klappe den, og kanskje til og med gi den en klem og få dit livs eneste sjiraffkyss.

Inkludert:
Tamarind Tree Hotel
Helpensjon

Les mer

Å ha tilgang til egen safaribil med guide gir stor fleksibilitet på turen.
 
Guiden har stor erfaring, og vet hvor det er gode sjanser for å finne ulike dyr. Han vet hvor lang tid det tar å kjøre til neste overnattingssted, men du kan selv bestemme hvor lenge du ønsker å bli de ulike stedene og se på dyrene. Samtidig blir det mulig å ta et ekstra stopp på veien hvis det blir nødvendig.. 

Les mer

Mombasa - Øst-Afrikas største by

Mombasa, Kenyas pulserende havneby, er et kulturelt og historisk samfunn. Byen er Øst-Afrikas største og byr på en unik blanding av afrikanske, arabiske, indiske og europeiske kulturer.

Mombasas gater summer av liv med fargerike markeder, lukten av krydder og lyden av swahili som flyter gjennom luften.

Gamlebyen i Mombasa

Mombasas gamleby er en annen attraksjon du ikke må gå glipp av. Her kan du vandre gjennom svingete gater fylt med historisk arkitektur, sjarmerende butikker og autentiske swahilirestauranter. Gamlebyen oser av historie og sjarm og er det perfekte stedet for å oppleve det lokale livet og kulturen.

Fort Jesus

Fort Jesus, byens historiske festning, vitner om Mombasasas turbulente fortid. Den ble bygget av portugiserne i 1593 og er en av byens mest besøkte attraksjoner. En omvisning i festningen gir et innblikk i de mange folkeslagene som har satt sitt preg på byen og dens rolle i den historiske handelen langs kysten.

Mombasa er en by rik på kultur, historie og naturskjønnhet, og byr på en uforglemmelig opplevelse for enhver reisende.

Trenger du hjelp til å finne den perfekte reisen?

Drømmer du om en uforglemmelig reise til Kenyas spektakulære savanner, etterfulgt av avslapning på de hvite sandstrendene i Mombasa? Våre dyktige reisekonsulenter hjelper deg med å skape den perfekte kombinasjonen av safari og strandferie.

 

Fyll ut skjemaet og la en av våre reisekonsulenter kontakte deg. Vi lytter til ønskene dine og hjelper deg med å sette sammen den perfekte reiseruten slik at Kenya-reisen blir alt du drømmer om. Oppdag den majestetiske skjønnheten i Kenyas villmark før du slapper av på de solfylte strendene i Mombasa. Enten du vil oppleve savannens dyreliv, utforske historiske steder i Mombasa eller bare nyte solen og havet, er vi her for å gjøre reisen din til virkelighet.

 

Ta det første skrittet mot eventyret ditt i dag, og gjør deg klar til å skape minner for livet i Kenyas storslåtte natur og på Mombasasas fortryllende strender.

Heidi Witzell
 • Heidi Witzell
 • Reisekonsulent
 • Tlf: 21955827
 • Mail: info@flamingotours.no