Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY

Safari i Tanzania og badeferie på Zanzibar

En Tanzania-safari og strandferie på Zanzibar byr på storslått natur og unike naturopplevelser. Avslutt safarituren med en strandferie på Zanzibar med kritthvite strender og turkisblått vann. Her har du mange muligheter til å slappe av og koble av.

Tanzania og Zanzibar

Opplev det ultimate eventyret i Tanzania, der du kan fordype deg i en uforglemmelig safariopplevelse samtidig som du nyter en avslappende strandferie på paradisøya Zanzibar.

Tanzania er kjent for sitt utrolige biologiske mangfold og imponerende dyreliv, og en safari her er som å tre inn i et levende maleri. Fra de storslåtte savannene i Serengeti til Kilimanjaros majestetiske topper har du mulighet til å få øye på de fem store og en rekke andre dyrearter.

Etter safarieventyret kan du unne deg en idyllisk strandferie på Zanzibar. Denne vakre øya er kjent for sine hvite sandstrender, krystallklart vann og en unik kultur som kombinerer afrikansk, arabisk og europeisk innflytelse. Slapp av på stranden, utforsk de fargerike markedene i Stone Town eller dykk ned i den lokale gastronomien.

Safari i Tanzania og strandferie på Zanzibar er den perfekte kombinasjonen av natur, kultur og avslapning som gir en uforglemmelig reiseopplevelse.

Reise til Tanzania

Nasjonalparker

Tanzanias nasjonalparker er verdensberømte for sin enestående skjønnhet og sitt rike dyreliv.

Serengeti Nasjonalpark

Serengeti Nasjonalpark, som er et av verdens mest berømte safariområder, er hjemsted for den spektakulære årlige vandringen av gnuer og sebraer - et syn som tiltrekker seg besøkende fra hele verden. Parken er et eksempel på den afrikanske savannens majestetiske skjønnhet, med sine endeløse åpne sletter og et rikt dyreliv med blant annet løver, leoparder og elefanter.

Ngorongoro-krateret

Ngorongoro-krateret, et annet verdensarvsted i Tanzania, er kjent for sitt unike økosystem. Krateret, som er restene av en gammel vulkan, er hjemsted for en av de tetteste bestandene av de fem store (elefant, løve, leopard, bøffel og neshorn) i Afrika. Kraterets frodige, fruktbare jord gir grobunn for et rikt dyreliv og byr på safariopplevelser uten sidestykke.

Tarangire Nasjonalpark

Tarangire Nasjonalpark, som ligger nord i Tanzania, er en sann juvel for dem som ønsker å oppleve den afrikanske villmarken. Landskapet i parken er preget av de majestetiske baobabtrærne, som ikke bare gir en unik kulisse. Tarangire er mest kjent for sine store elefantflokker, som regnes som noen av de største i Afrika. Foruten elefanter kan du også oppleve et mangfoldig dyreliv med sjiraffer, bøfler og sebraer, og med litt flaks kan du også få øye på sjeldne arter som kudu og oryxantilope.

Lake Manyara Nasjonalpark

Lake Manyara Nasjonalpark byr på en unik safariopplevelse med sitt varierte landskap som omfatter alt fra frodige skoger til gressletter og selvfølgelig den store sodasjøen Lake Manyara. Parken er spesielt kjent for sine treklatrende løver, en uvanlig atferd som sjelden observeres hos andre løvebestander. En annen attraksjon er de store flokkene med flamingoer som samler seg ved kanten av innsjøen og danner et spektakulært rosa teppe over vannet. Parken er også hjemsted for en rekke fuglearter, noe som gjør den til en favoritt blant fuglekikkere.

Les mer om nasjonalparker i Tanzania

Fakta om Tanzania
 • Dodoma
 • Engelsk og Swahili
 • Tanzanianske shilling (TZS)
 • 53,5 millioner
 • 20°C - 30°C
 • Sommertid +1 time, vintertid +2 timer
 • 5 netter på safari med fullpensjon
 • 6 netter på Zanzibar på 4-stjerners resort med halvpensjon
 • Serengeti Nasjonalpark
 • Lake Manyara
 • Ngorongoro-krateret
 • Tarangire Nasjonalpark
Inkludert i prisen
 • 14 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
Pris pr. pers. fra
37.495 NOK
Les mer

Strandferie på Zanzibar

Etter en opplevelsesrik safari er Zanzibar det perfekte stedet å slappe av og nyte livet. Denne eksotiske øya byr på mer enn bare fantastiske strender; den er rik på kultur, historie og gastronomiske opplevelser.

Øya i Det indiske hav er kjent for sine kritthvite strender og sitt klare, turkise vann.

Kombinasjonen av safari i Tanzanias nasjonalparker og strandferie på Zanzibar gir en unik reiseopplevelse. Fra det majestetiske dyrelivet i Serengeti til de idylliske strendene på Zanzibar - denne reisen oppfyller alle dine drømmer om eventyr og avslapning.

Opplev det beste fra begge verdener, der hvert øyeblikk er fylt med nye oppdagelser og uforglemmelige minner.

Severdigheter og attraksjoner

 • Masai-krigere og deres tradisjoner.
 • De arkeologiske funnstedene i Olduvai Gorge.
 • Autentisk tanzaniansk mat.
 • Handelsruter langs Det indiske hav.
 • Naturvern og biologisk mangfold.
 • Tradisjonelle maasai-landsbyer.

En reise til Tanzania og Zanzibar er ikke bare en ferie, det er en livsforandrende opplevelse.

Ofte stilte spørsmål

Ja, Zanzibar er svært familievennlig med sine rolige strender, barnevennlige feriesteder og en rekke aktiviteter for alle aldre, noe som gjør det til et ideelt reisemål for familier.

Ja, Zanzibar er svært familievennlig med sine rolige strender, barnevennlige feriesteder og en rekke aktiviteter for alle aldre, noe som gjør det til et ideelt reisemål for familier.

Ja, besøkende kan oppleve den lokale kulturen ved å besøke masailandsbyer og utforske arkeologiske steder som Olduvai Gorge.

Det tanzanianske kjøkkenet gjenspeiler landets kultur og historie, med retter inspirert av handelsrutene i Det indiske hav og lokale råvarer.

Safarioperatørene i Tanzania er generelt svært sikkerhetsbevisste, spesielt når det gjelder barnefamilier. Det anbefales likevel alltid å følge guidenes anvisninger nøye og velge safariopplevelser som passer til barnas alder og interesser.

Absolutt, barna kan delta i kulturelle opplevelser som besøk i masailandsbyer eller matlagingskurs der de lærer om lokalt liv og lokale tradisjoner på en morsom og interaktiv måte.

Beste tidspunkt å besøke Zanzibar

Kenya og Zanzibars varierte klima og økosystemer byr på unike opplevelser året rundt. For å oppleve Kenyas safariområder på sitt beste er tørketiden fra juni til oktober ideell, da dyrene samler seg rundt vannhullene og vegetasjonen er mer sparsom.

For strandelskere er Zanzibar ideelt nesten hele året, med sitt tropiske klima og varme temperaturer. Den beste tiden å besøke Zanzibar er imidlertid fra juni til oktober, når det er tørt og solrikt, noe som gjør det til den perfekte tiden for snorkling, dykking og utforsking av øyas kulturelle severdigheter.

Se været på Zanzibar måned for måned her:

Zanzibar Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des
Maks. temperatur 32 33 32 30 29 29 29 29 30 31 31 31
Min. temperatur 23 22 22 23 22 21 20 19 19 20 21 21
Nedbør i mm 86 54 150 385 254 70 50 48 52 96 216 184
Temperatur i badevannet 29 29 29 29 28 27 26 25 26 26 28 29

Trenger du hjelp til å finne den perfekte reisen?

Drømmer du om en eventyrlig safari i Tanzanias fantastiske nasjonalparker, etterfulgt av avslapning på Zanzibars idylliske strender? Våre lidenskapelige reisekonsulenter er eksperter på å skape skreddersydde reiseopplevelser som kombinerer det beste fra begge verdener.

 

Fyll ut skjemaet, så tar en av våre engasjerte reisekonsulenter kontakt med deg for å høre om dine drømmer og ønsker. Vi setter sammen en personlig reiserute som inkluderer både spennende safariutflukter og tid til å slappe av på Zanzibars paradisiske strender. Vårt mål er at reisen din til Tanzania og Zanzibar skal bli intet mindre enn perfekt, fylt med uforglemmelige opplevelser og unike øyeblikk.

 

Ta det første skrittet mot ditt livs eventyr allerede i dag og opplev en eventyrlig safari i Tanzania kombinert med en avslappende strandferie på Zanzibar. Skap uforglemmelige minner i den fantastiske naturen og på de fantastiske strendene i denne unike delen av verden.

Heidi Witzell
 • Heidi Witzell
 • Reisekonsulent
 • Tlf: 21955827
 • Mail: info@flamingotours.no