Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY

Robben Island

Oppdag Robben Island, et symbol på motstand og frihet. Hør om Nelson Mandelas fengselsopphold og lær om fortidens kamp for likestilling.

Robben Island

Sør-Afrika

Besøk historiske Robben Island, som ligger 11 kilometer utenfor kysten av Cape Town. Øya er mest kjent som stedet der antiapartheidforkjemperen Nelson Mandela og andre politiske fanger satt fengslet i flere tiår under det sørafrikanske apartheidregimet.
 
Under apartheidregimet ble Robben Island et beryktet symbol på undertrykkelse og urettferdighet. En rekke modige menn, deriblant Nelson Mandela, Oliver Tambo og Walter Sisulu, samt kvinner som Winnie Madikizela-Mandela, satt fengslet på øya på grunn av sin motstand mot apartheid. De levde under umenneskelige forhold, men klarte likevel å bevare verdigheten og kampånden.
 
Etter apartheidregimets fall på begynnelsen av 1990-tallet ble Robben Island et nasjonalt monument og et symbol på håp, forsoning og frihet. Øya ble et verdenskjent turistmål som tiltrakk seg besøkende fra hele verden. 
 
I dag fungerer Robben Island som et minnesmerke over fortidens urettferdighet og de utallige ofrene som ble gjort i kampen mot apartheid. Øya minner oss også om hvor viktig det er å lære av historien og arbeide for en bedre fremtid der frihet, rettferdighet og likhet er grunnleggende rettigheter for alle.

Priser

Pris per voksen
440 NOK
Pris per barn
230 NOK
De viste prisene er fra priser per person.
Fakta om Sør-Afrika
  • Pretoria
  • Engelsk og afrikaans
  • Rand
  • 54,3 mio.
  • 3°C - 28°C
  • Sommertid 0 time, vintertid +1 timer