Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og målrettet markedsføring. Hvis du klikker videre på siden, aksepterer du at det blir satt informasjonskapsler til disse formålene. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
utsikt fra Lions Rock

Dambulla Cave Temple og Løveklippen i Sigiriya

Få en uforglemmelig familieopplevelse på Sri Lanka med besøk til Dambulla Cave Temple og Sigiriya Lion Rock. Utforsk grottetempelet i Dambulla og bestig den majestetiske Sigiriya-klippen.

Dambulla Cave Temple og Løveklippen i Sigiriya

Sri Lanka

Bli med familien på en uforglemmelig heldagsutflukt til to utrolige steder på Sri Lanka: Dambulla Cave Temple og Sigiriya Lion Rock.

Første stopp er Dambulla Cave Temple, et imponerende grottetempel som er det største og best bevarte på Sri Lanka. Tempelet, som står på UNESCOs verdensarvliste, består av fem naturlige grotter, fylt med fascinerende statuer og veggmalerier som vil forbløffe både barn og voksne.

Vi fortsetter videre til Sigiriya, der vi besøker Sigiriya Lion Rock, et av de mest imponerende monumentene i Sri Lankas kultur og historie. Denne fantastiske klippen reiser seg nesten 200 meter over landskapet og skjuler ruinene av kong Kasyapas imponerende festning fra 500-tallet. Den står på UNESCOs verdensarvliste og er et utmerket eksempel på antikk byplanlegging. Med sine 1202 trappetrinn til toppen er det en utfordrende, men utrolig givende tur, og utsikten fra toppen vil garantert ta pusten fra deg.

Du begynner oppstigningen til klippen med å gå gjennom de vakre, symmetriske kongelige hagene ved foten av klippen, som er blant de eldste hageanleggene i verden. Underveis finner du flere muligheter til å ta en velfortjent pause, og jo høyere du kommer, jo mer åpner det frodige landskapet seg for deg.

Omtrent halvveis oppe kommer du til et lite platå der kongen en gang bygde en port i form av en gigantisk løve, noe som ga klippen navnet "Lion Rock". Selv om det bare er løvepotene igjen i dag, er det fortsatt et nasjonalt monument som vekker stolthet hos det srilankiske folket og forklarer hvorfor det er en løve på det srilankiske flagget.

Når du kommer opp på toppen av klippen, kan du utforske de imponerende borgruinene. Det er vanskelig å ikke la seg imponere av omfanget av byggingen, særlig med tanke på de enorme utfordringene det var å frakte byggematerialer opp en 200 meter høy klippe på 500-tallet. Palasser, dammer og et avansert vanningssystem som pumpet vann hele veien opp til toppen ved hjelp av et imponerende hydraulisk system, vitner om kong Kasyapas utrolige bragder.

Det er rikelig med tid til å utforske begge disse stedene sammen med familien.

Priser

Fakta om Sri Lanka
  • Colombo
  • Singalesisk og tamilsk
  • Sri Lankansk Rupee (LKR)
  • 20,3 millioner
  • 22°C - 32°C
  • Sommertid +5,5 timer, vintertid +4,5 timer