>
Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og målrettet markedsføring. Hvis du klikker videre på siden, aksepterer du at det blir satt informasjonskapsler til disse formålene. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
utsikt fra Lions Rock

Ekstra Turer

Opplev den vakre naturen i området rundt Hiriwadunna. Turen begynner med en gåtur i et vakkert naturreservat og etterpå er det seiltur på den speilblanke Hiriwadunna Wewa, som er en kunstig anlagt innsjø. Du får se dyrkingen av grønnsaker og de store åkrene fra en tur i oksekjerre. Heretter blir du kjørt tilbake til hotellet, der du kan slappe av og nyte resten av dagen.

Les mer

En safari i Minneriya Nasjonalpark byr på fantastiske natur- og dyreopplevelser for både store og små.

Den 8 890 hektar store parken er hjemsted for et imponerende utvalg av dyreliv og er oppkalt etter den store kunstige ferskvannsinnsjøen Minneriya, som med jevne mellomrom tiltrekker seg store flokker med asiatiske elefanter – i noen tilfeller hundrevis av gangen.

I perioden juli til november – spesielt august og september – kan du være så heldig å oppleve «the gathering», hvor hundrevis av ville elefanter samles ved innsjøen for å bade og drikke. Fenomenet er kjent som et motstykke til den store migrasjonen i Øst-Afrika og er en av de største naturopplevelsene i Asia.

Minneriya Nasjonalpark er også hjemsted for en rekke andre dyr. Du kan blant annet være så heldig å oppleve sumpkrokodiller, hornfugl, sjakaler, bøfler, villsvin, aper, sommerfugler, piggsvin, ulike hjortearter og en mengde fugler, inkludert pelikaner, hornfugler, papegøyer og flamingoer.

En safari i Minneriya Nasjonalpark tar ca. 3 timer, og etter safarien blir du kjørt tilbake til hotellet.

Les mer

Knuckles Mountain Range er en av de vakreste naturattraksjonene på Sri Lanka, og med sitt varierte terreng med myke gressletter, forrevne fjelltopper, vakre bekker og brusende fossefall er det et paradis for turgåere og naturelskere.

Du blir hentet på hotellet og kjører ca. 1½ time til startpunktet for turen. Det er her eventyret starter når du sammen med en dyktig guide legger ut i det 18 512 hektar store området som byr på totalt 34 fjelltopper i 900-1 900 meters høyde.

Fjellkjeden Knuckles har fått navnet sitt fra fem topper som minner om knokene til en knyttet neve, og selv om området står på UNESCOs verdensarvliste, er det fortsatt relativt uberørt med mye vakker natur, imponerende biologisk mangfold og fantastiske turmuligheter.

På en fottur i området kan du blant annet oppleve et vell av endemiske planter og dyrearter som bare finnes svært få steder i verden. Du kan også være så heldig å oppleve villsvin, ulike arter av hjort, aper, kjempeekorn, øgler og mer enn 200 fuglearter.

Husk gode tursko og praktiske klær, da været i Knuckles Mountain Range er uforutsigbart og kan endre seg radikalt på få minutter fra høy sol til tykk tåke, frisk vind eller kraftig regn. Husk også badetøy hvis du vil bade i det iskalde, krystallklare elvevannet.

Turen varer ca. 6-8 timer avhengig av rute og passer for alle som er i generelt god form. Denne turen er ikke egnet for små barn. Lengden på turen ble avtalt med guiden på dagen.

Les mer

Gled deg til en hel dag med mange utfordringer og morsomme friluftsaktiviteter ved landsbyen Ulapane, som ligger i det kuperte og frodige 'Hill Country' ca. 1 times kjøretur sør for Kandy.

Du vil blant annet få muligheten til å prøve deg på white water rafting, kajakkpadling, 'rock sliding', klatring, fosserappellering og ziplining (taubane). Du bestemmer selvsagt hvilke aktiviteter du ønsker å delta på, og alle aktiviteter gjennomføres med dyktige instruktører og relevant sikkerhetsutstyr.

Ulapane og Mahaweli-elven er et av de mest populære raftingstedene på Sri Lanka med stryk som strekker seg fra nivå 2, som er relativt rolig og greit for nybegynnere, til adrenalinfylt nivå 5, som tilbyr rasende stryk og full fart over feltet .

Fossen, som brukes til rappellering, ligger litt unna elven, og på turen dit vil du passere gjennom vakre, grønne teplantasjer og en liten landsby, hvor du kan få et unikt innblikk i lokalbefolkningens livsstil. .

Det er i utgangspunktet mulig å rafte hele året. Det kan imidlertid være dager hvor det regner så kraftig at de voldsomme vannmassene gjør det for farlig. Selv i regntiden vil det imidlertid ofte være mulig å hvitvannsflåte, da vannstanden i elva kan synke overraskende raskt.

Ekskursjonen varer ca. 4-5 timer og er fantastisk for alle som elsker friluftsliv og er i generelt god form. Turen anbefales ikke for gravide eller reisende med ryggproblemer. Prisen inkluderer drikkevann og en lett lunsj samt transport til og fra hotellet.

Husk å ta med klær du kan bevege deg i, praktiske sko og eventuelt tørre klær.

Les mer

Trekking i Udawattakele Forest Reservation er en enkel og hyggelig dagstur for naturelskere i alle aldre.

Med sin beliggenhet i gangavstand fra Kandy sentrum kan du enkelt utforske det 100 hektar store skogsreservatet, som byr på hundrevis av forskjellige planter, trær og lianer, samt et imponerende rikt fugleliv med ca. 80 ulike fuglearter, hvorav flere er endemiske. På vandringen kan du være så heldig å se blåhaleparakitten, den srilankiske flaggermuspapegøyen, den rødmaskede skjeggetefuglen, beststjernen eller den brune fiskeørnen.

Udawattakele Forest Reservation er også hjemsted for en rekke dyr, inkludert makaker, ekorn, srilankiske flekkete dverghjorter, indisk muntjac-hjort, hulepinnsvin, indiske flygende hunder, manguster, samt en rekke frosker, slanger, øgler og gekkoer.

Trekking-turen tar ca. ½-2 timer og passer for alle – også barn. Turens varighet avtales med guiden på dagen.

Les mer