Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
utsikt fra Lions Rock

Ekstra Turer

En safari i Minneriya Nasjonalpark byr på fantastiske natur- og dyreopplevelser for både store og små.
 
Den 8 890 hektar store parken er hjemsted for et imponerende utvalg av dyreliv og er oppkalt etter den store kunstige ferskvannsinnsjøen Minneriya, som med jevne mellomrom tiltrekker seg store flokker med asiatiske elefanter – i noen tilfeller hundrevis av gangen.
 
I perioden juli til november – spesielt august og september – kan du være så heldig å oppleve «the gathering», hvor hundrevis av ville elefanter samles ved innsjøen for å bade og drikke. Fenomenet er kjent som et motstykke til den store migrasjonen i Øst-Afrika og er en av de største naturopplevelsene i Asia.
 
Minneriya Nasjonalpark er også hjemsted for en rekke andre dyr. Du kan blant annet være så heldig å oppleve sumpkrokodiller, hornfugl, sjakaler, bøfler, villsvin, aper, sommerfugler, piggsvin, ulike hjortearter og en mengde fugler, inkludert pelikaner, hornfugler, papegøyer og flamingoer.
 
En safari i Minneriya Nasjonalpark tar ca. 3 timer, og etter safarien blir du kjørt tilbake til hotellet.

Les mer

Knuckles Mountain Range er en av de vakreste naturattraksjonene på Sri Lanka, og med sitt varierte terreng med myke gressletter, forrevne fjelltopper, vakre bekker og brusende fossefall er det et paradis for turgåere og naturelskere.
 
Du blir hentet på hotellet og kjører ca. 1½ time til startpunktet for turen. Det er her eventyret starter når du sammen med en dyktig guide legger ut i det 18 512 hektar store området som byr på totalt 34 fjelltopper i 900-1 900 meters høyde.
 
Fjellkjeden Knuckles har fått navnet sitt fra fem topper som minner om knokene til en knyttet neve, og selv om området står på UNESCOs verdensarvliste, er det fortsatt relativt uberørt med mye vakker natur, imponerende biologisk mangfold og fantastiske turmuligheter.
 
På en fottur i området kan du blant annet oppleve et vell av endemiske planter og dyrearter som bare finnes svært få steder i verden. Du kan også være så heldig å oppleve villsvin, ulike arter av hjort, aper, kjempeekorn, øgler og mer enn 200 fuglearter.
 
Husk gode tursko og praktiske klær, da været i Knuckles Mountain Range er uforutsigbart og kan endre seg radikalt på få minutter fra høy sol til tykk tåke, frisk vind eller kraftig regn. Husk også badetøy hvis du vil bade i det iskalde, krystallklare elvevannet.
 
Turen varer ca. 6-8 timer avhengig av rute og passer for alle som er i generelt god form. Denne turen er ikke egnet for små barn. Lengden på turen ble avtalt med guiden på dagen.

Les mer

Gled deg til en hel dag med mange utfordringer og morsomme friluftsaktiviteter i det kuperte og frodige 'Hill Country' ca. 1 times kjøretur utenfor Kandy.
 
Du vil blant annet få muligheten til å prøve deg på white water rafting, kajakkpadling, 'rock sliding', klatring, fosserappellering og ziplining (taubane). Du bestemmer selvsagt hvilke aktiviteter du ønsker å delta på, og alle aktiviteter gjennomføres med dyktige instruktører og relevant sikkerhetsutstyr.
 
Området er et av de mest populære raftingstedene på Sri Lanka med stryk som strekker seg fra nivå 2, som er relativt rolig og greit for nybegynnere, til adrenalinfylt nivå 5, som tilbyr rasende stryk og full fart over feltet.
 
Det er i utgangspunktet mulig å rafte hele året. Det kan imidlertid være dager hvor det regner så kraftig at de voldsomme vannmassene gjør det for farlig. Selv i regntiden vil det imidlertid ofte være mulig å hvitvannsflåte, da vannstanden i elva kan synke overraskende raskt.
 
Ekskursjonen varer ca. 4-5 timer og er fantastisk for alle som elsker friluftsliv og er i generelt god form. Turen anbefales ikke for gravide eller reisende med ryggproblemer. Prisen inkluderer drikkevann og en lett lunsj samt transport til og fra hotellet.
 
Husk å ta med klær du kan bevege deg i, praktiske sko og eventuelt tørre klær.

Les mer

Trekking i Udawattakele Forest Reservation er en enkel og hyggelig dagstur for naturelskere i alle aldre.
 
Med sin beliggenhet i gangavstand fra Kandy sentrum kan du enkelt utforske det 100 hektar store skogsreservatet, som byr på hundrevis av forskjellige planter, trær og lianer, samt et imponerende rikt fugleliv med ca. 80 ulike fuglearter, hvorav flere er endemiske. På vandringen kan du være så heldig å se blåhaleparakitten, den srilankiske flaggermuspapegøyen, den rødmaskede skjeggetefuglen, beststjernen eller den brune fiskeørnen.
 
Udawattakele Forest Reservation er også hjemsted for en rekke dyr, inkludert makaker, ekorn, srilankiske flekkete dverghjorter, indisk muntjac-hjort, hulepinnsvin, indiske flygende hunder, manguster, samt en rekke frosker, slanger, øgler og gekkoer.
 
Trekking-turen tar ca. ½-2 timer og passer for alle – også barn. Turens varighet avtales med guiden på dagen.

Les mer

Flying Ravana er en bemerkelsesverdig attraksjon i hjertet av Ella, og er Sri Lankas første mega zip-line.
 
Omgitt av frodige, grønne åser, ikke langt fra den berømte Little Adams Peak, lar dette eventyret besøkende oppleve Sri Lankas naturlige skjønnhet på en helt ny måte.
 
Denne spektakulære zip-line med to wirer strekker seg over mer enn en halv kilometer og har en imponerende lengde på 550 meter. Mens du svever gjennom luften i en maksimal hastighet på opptil 80 km/t, får du et fantastisk fugleperspektiv over øyas fantastiske åser, ikoniske teplantasjer og frodige grøntområder, med enestående utsikt over det berømte Ella Gap. 
 
Flying Ravana er en uforglemmelig måte å utforske Ellas naturskjønnhet på. Her får du sjansen til å oppdage Sri Lankas storslåtte landskap fra en helt ny vinkel og skape minner for livet. Så hvorfor vente? Ta skrittet fullt ut og få denne enestående zip-line-opplevelsen i Ella.

Les mer

Opplev en spennende elvesafari på Madu-elven! Denne vakre elven ligger i nærheten av Galle sør på øya og er en sann fryd for naturelskere.
 
Både lokalbefolkningen og turister trekkes til Madu-elven for å nyte det frodige tropiske landskapet og den beroligende atmosfæren. 15 små øyer ligger spredt langs elveløpet, og de omkringliggende mangroveskogene er hjemsted for et utrolig biologisk mangfold med mer enn 300 arter, deriblant fargerike fugler som nøtteskriker og isfugler, imponerende krokodiller og mye mer!
 
En avslappende båttur langs elven vil underholde deg mens du speider etter krokodiller eller beundrer de endemiske rovfuglene som svever majestetisk over deg! Underveis besøker du den lille øya Koth Duwa, der du kan utforske et vakkert tempel og beundre en imponerende Buddhastatue.
 
Du kan avslutte opplevelsen med en avslappende og naturlig behandling på det lokale "fiskespaet", der fiskene lever i sitt naturlige miljø, adskilt av beskyttende nett. Ta plass på dekket, senk føttene ned i vannet og nyt en naturlig fiskebehandling som fjerner døde hudceller og etterlater føttene myke og fuktige.

Les mer

På Millennium Elephant Foundation får du muligheten til å komme tett på og samhandle med elefanter på en etisk forsvarlig måte.
 
Besøket inkluderer:
• 30 minutters spasertur med en elefant
• En kurv med deilig frukt til elefanten
• Mulighet til å bade elefanten i elven
• En guidet omvisning i det lille museet på stedet
• Mulighet til å ta massevis av bilder
 
Millennium Elephant Foundation er en anerkjent veldedighetsorganisasjon som arbeider for å redde og hjelpe asiatiske elefanter som har levd et liv i fangenskap, for eksempel i templer, i skogsindustrien eller hos private familier.
 
For tiden bor det ni elefanter på den 6 hektar store eiendommen, og alle inntektene fra turistbesøkene går direkte til elefantene i form av mat og medisiner, lønn til mahoutene (elefantpasserne) og til å redde enda flere elefanter.
La deg begeistre! Et besøk på Millennium Elephant Foundation er en fantastisk opplevelse for hele familien.

Les mer

Sri Lankas mat er utrolig velsmakende, og med et matlagingskurs får du et fascinerende innblikk i srilankisk kultur og mattradisjoner. Matlagingskurset finner sted hjemme hos en lokal familie, så mer autentisk blir det ikke.
 
Her får du muligheten til å være med på å lage srilankisk mat fra bunnen av sammen med kvinnen i huset, og selvfølgelig nyte den etterpå.

Les mer

Hikkaduwa byr på fantastiske muligheter for snorkling nær land. Bare 200 meter fra land, der vannet sjelden er dypere enn 4 meter, kan du oppleve en skattekiste av strålende koraller befolket av en broket gjeng revfisk.
 
Hikkaduwa har det største korallrevet i hele Sri Lanka og er hjemsted for en rekke fargerike fisk og sjødyr. Dette gjør det til et perfekt sted for både snorkling og dykking.

Hikkaduwa nasjonalpark har rundt 60 arter av hardkoraller og over 170 arter av tropiske revfisk.
 
Den beste tiden for å utforske denne undervannsskatten er fra oktober til april.

Les mer

Nyt en koselig og svært barnevennlig utflukt der dere seiler med glassbunnsbåt og opplever massevis av koraller og tropiske fisker. 
 
Turen starter på Hikkaduwa Beach, der dere går om bord i glassbunnsbåten og seiler ut fra kysten for å oppleve det imponerende undervannslandskapet og de tropiske fiskene i havet.

Les mer

I dag kan du se frem til å oppleve noen av Kandys mest fantastiske severdigheter.
 
Turen starter i Peradeynia Botanical Garden - en vakker botanisk hage fra 1300-tallet som er anerkjent som en av de mest spektakulære botaniske hagene i hele Asia. Hagen huser mer enn 4000 forskjellige plantearter, inkludert en imponerende orkidésamling, en mektig palmeallé og et vell av fargerike blomster. Her kan du vandre på de velstelte stiene, beundre de ulike fargene og kanskje til og med få øye på eksotiske fugler og sommerfugler som trives i dette frodige paradiset.
 
Deretter fortsetter vi til Kandy War Cemetery, en kirkegård som er viet til minnet om soldatene som ofret livet under 2. verdenskrig. Andre verdenskrig. Her kan du ta et øyeblikk til ettertanke mens du betrakter de mange gravsteinene. Kirkegården er også et sted av historisk betydning og en påminnelse om de internasjonale båndene som ble knyttet i kampen mot en felles fiende.
 
Du besøker også Bahirawakanda-tempelet, som er mest kjent for sin enorme 25 meter høye Buddha-statue, en av de største på Sri Lanka og synlig fra det meste av Kandy. Fra tempelet har du en imponerende utsikt over byen og omgivelsene. Du kan komme tett på den imponerende statuen, beundre detaljene i skulpturen og nyte den fantastiske utsikten over Kandy og åsene rundt.
 
Det er en opplevelse som lar deg fordype deg i Sri Lankas kultur og historie.

Les mer

Besøk Elephant Transit Home i Udawalawe – et høyt anerkjent elefantbarnehjem som hjelper forlatte og skadde elefanter å komme seg nok til å slippes ut i naturen igjen.
 
Elefantene går fritt rundt på elefanthjemmets område, og det er ikke mulig å komme i direkte kontakt med dem, da de holdes «ville» så langt det lar seg gjøre for å øke sjansene for å overleve i naturen.
 
Derfor opplever du elefantene fra en utsiktsplattform, hvor du kan nyte utsikten over elefantene som streifer rundt og leker, samt de små, ivrige elefantene som kommer løpende opp til foringsplassen, hvor de henter melken - en fantastisk opplevelse.

Les mer

Se frem til en uforglemmelig opplevelse til sjøs!
 
I Mirissa venter et fascinerende marint dyreliv, og du har mulighet til å se blåhval, spermhval, spekkhogger, spekkhogger, knølhval, grindhval, delfiner og havskilpadder. 
 
Opplevelsen starter tidlig om morgenen i Mirissa Fishing Harbour og strekker seg ut på åpent hav i ca. 3-4 timer. Du blir tatt med ut på en båt eller et mindre fartøy med plass til opptil 100 passasjerer, der du kan nyte en lett frokost/snacks og forfriskende drikke mens du er på båten. Du kommer tilbake til land før lunsj og har resten av dagen til å slappe av på hotellet eller utforske byen.
 
Den ideelle perioden for denne turen strekker seg fra november til slutten av mars/begynnelsen av april.
 
Gjør deg klar til å la deg fortrylle av havets fantastiske skapninger!

Les mer

Eventyret starter tidlig om morgenen og strekker seg ut på åpent hav i ca. 3-4 timer. Du blir tatt med ut på en liten båt med opptil 8 passasjerer, der du kan nyte en lett frokost/snacks og forfriskende drikke underveis.
 
Du kan se frem til en fantastisk og minneverdig opplevelse til sjøs! Utforsk det fascinerende marine dyrelivet i Trincomalee, og du har sjansen til å få øye på blåhvaler, spermhvaler, spekkhoggere, knølhvaler, grindhvaler, lekne delfiner og majestetiske havskilpadder. Den beste tiden for denne uforglemmelige turen er fra mai til oktober.
 
Gjør deg klar til å bli fortryllet av havets fantastiske skapninger!

Les mer

Bli med på denne minneverdige rundturen i Negombo, som gir deg et fascinerende innblikk i byens kultur og historie.
 
På denne turen kan du utforske noen av byens mest bemerkelsesverdige severdigheter, inkludert et besøk på Negombos fiskemarked, en spasertur gjennom hovedbyen og basaren, et stopp ved Angurukaramulla buddhisttempel og en utforskning av de historiske katolske kirkene.
 
På fiskemarkedet i Negombo får du muligheten til å se fiskerne i aksjon, og det er en fornøyelse å se de fargerike båtene og de forskjellige fiskeslagene som er utstilt for salg. Du kan til og med prøve å forhandle om fersk sjømat eller deilig fisk.
 
Turen tar deg også med til hovedbyen og basaren, der du kan oppleve den lokale kulturen og atmosfæren. Ta en spasertur langs de travle gatene, der du finner fargerike boder som selger alt fra fersk frukt og grønnsaker til kunsthåndverk og tekstiler. Kanskje du har lyst til å smake på lokal snacks eller kjøpe med deg noen suvenirer hjem?
 
Besøk også buddhisttempelet Angurukaramulla. Dette imponerende tempelet er kjent for sin vakre arkitektur og sine imponerende veggmalerier og takdekorasjoner som forteller Buddhas historie. Gå en tur rundt i tempelet og opplev den fredelige atmosfæren og den åndelige betydningen det har for de lokale buddhistene.
 
Du kan også besøke de historiske katolske kirkene i Negombo. De vakre kirkene er en fryd for øyet, og du kan ta deg tid til å beundre arkitekturen og den historiske betydningen.
 
Selv om turen bare tar 3-4 timer, får du et godt innblikk i Negombos kultur, historie og gastronomi. På denne turen kan du fordype deg i Negombos sjarm og oppdage noen av byens mest bemerkelsesverdige severdigheter.

Les mer

Bli med på denne fotturen til Little Adam's Peak, som er et must når du besøker Ella. Turen til toppen av Little Adam's Peak er relativt enkel, da toppen bare er 1141 meter høy, noe som gjør det til en behagelig totimers tur.
 
Stien begynner i flatt terreng og omgir deg med naturskjønne omgivelser mens du går gjennom frodige tebusker. Stien blir brattere og brattere etter hvert som du nærmer deg toppen, så det er lurt å ta på seg et par tursko for ekstra stabilitet. Til tross for den beskjedne innsatsen denne turen krever, vil du bli rikelig belønnet med fantastisk utsikt fra toppen, som inkluderer en dyp dal og de omkringliggende åsene.
 
Turen er egnet for barn og er en ideell aktivitet for hele familien.

Les mer

Bli med familien på en uforglemmelig heldagsutflukt til to utrolige steder på Sri Lanka: Dambulla Cave Temple og Sigiriya Lion Rock.
 
Første stopp er Dambulla Cave Temple, et imponerende grottetempel som er det største og best bevarte på Sri Lanka. Tempelet, som står på UNESCOs verdensarvliste, består av fem naturlige grotter, fylt med fascinerende statuer og veggmalerier som vil forbløffe både barn og voksne.
 
Vi fortsetter videre til Sigiriya, der vi besøker Sigiriya Lion Rock, et av de mest imponerende monumentene i Sri Lankas kultur og historie. Denne fantastiske klippen reiser seg nesten 200 meter over landskapet og skjuler ruinene av kong Kasyapas imponerende festning fra 500-tallet. Den står på UNESCOs verdensarvliste og er et utmerket eksempel på antikk byplanlegging. Med sine 1202 trappetrinn til toppen er det en utfordrende, men utrolig givende tur, og utsikten fra toppen vil garantert ta pusten fra deg.
 
Du begynner oppstigningen til klippen med å gå gjennom de vakre, symmetriske kongelige hagene ved foten av klippen, som er blant de eldste hageanleggene i verden. Underveis finner du flere muligheter til å ta en velfortjent pause, og jo høyere du kommer, jo mer åpner det frodige landskapet seg for deg.
 
Omtrent halvveis oppe kommer du til et lite platå der kongen en gang bygde en port i form av en gigantisk løve, noe som ga klippen navnet "Lion Rock". Selv om det bare er løvepotene igjen i dag, er det fortsatt et nasjonalt monument som vekker stolthet hos det srilankiske folket og forklarer hvorfor det er en løve på det srilankiske flagget.
 
Når du kommer opp på toppen av klippen, kan du utforske de imponerende borgruinene. Det er vanskelig å ikke la seg imponere av omfanget av byggingen, særlig med tanke på de enorme utfordringene det var å frakte byggematerialer opp en 200 meter høy klippe på 500-tallet. Palasser, dammer og et avansert vanningssystem som pumpet vann hele veien opp til toppen ved hjelp av et imponerende hydraulisk system, vitner om kong Kasyapas utrolige bragder.
 
Det er rikelig med tid til å utforske begge disse stedene sammen med familien.

Les mer

Etter å ha besøkt grottetempelet i Dambulla har du muligheten til å utforske et av de mest fantastiske monumentene i Sri Lankas kultur og historie: Sigiriya-klippen. Den imponerende klippen reiser seg bratt nesten 200 meter over landskapet.
 
På toppen av Sigiriya-klippen ligger ruinene av kong Kasyapas imponerende festning, som ble bygget på 500-tallet. Sigiriya-klippen med festningen står på UNESCOs verdensarvliste og er et av de best bevarte eksemplene på byplanlegging fra den tiden. For å nå toppen må du gå opp 1 202 trappetrinn, men utsikten som venter på toppen er spektakulær.
 
Du starter med å gå gjennom den symmetriske Royal Gardens, som ligger ved foten av klippen og er blant de eldste hageanleggene i verden. Underveis er det flere muligheter til å ta en kort pause, og jo høyere du klatrer, desto mer åpner det frodige landskapet seg for deg.
 
Omtrent halvveis oppe finner du et lite platå der kongen en gang lot bygge en port i form av en gigantisk løve, og derfor er klippen også kjent som "Løveklippen". I dag er det bare løvepotene som står igjen, men det er et nasjonalsymbol for Sri Lankas befolkning og en av grunnene til at det er en løve på Sri Lankas flagg.
 
Når du kommer opp på toppen av klippen, kan du utforske ruinene av borgen. Det er imponerende å tenke på hvordan man på 500-tallet klarte å transportere byggematerialer opp en 200 meter høy klippe og bygge en festning med palasser, dammer og et avansert vanningsanlegg som kunne pumpe vann helt opp til toppen ved hjelp av et imponerende hydraulisk system.

Les mer