Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og målrettet markedsføring. Hvis du klikker videre på siden, aksepterer du at det blir satt informasjonskapsler til disse formålene. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
utsikt fra Lions Rock

Løveklippen i Sigiriya (Sigiriya-klippen)

Oppdag den imponerende Sigiriya-klippen, et høydepunkt i Sri Lankas kultur og historie. Lær om historien bak Løveklippen, og se de kongelige hagene og slottsruinene på toppen. En uforglemmelig reiseopplevelse i vakre Sri Lanka venter på deg.

Løveklippen i Sigiriya (Sigiriya-klippen)

Sri Lanka

Etter å ha besøkt grottetempelet i Dambulla har du muligheten til å utforske et av de mest fantastiske monumentene i Sri Lankas kultur og historie: Sigiriya-klippen. Den imponerende klippen reiser seg bratt nesten 200 meter over landskapet.

På toppen av Sigiriya-klippen ligger ruinene av kong Kasyapas imponerende festning, som ble bygget på 500-tallet. Sigiriya-klippen med festningen står på UNESCOs verdensarvliste og er et av de best bevarte eksemplene på byplanlegging fra den tiden. For å nå toppen må du gå opp 1 202 trappetrinn, men utsikten som venter på toppen er spektakulær.

Du starter med å gå gjennom den symmetriske Royal Gardens, som ligger ved foten av klippen og er blant de eldste hageanleggene i verden. Underveis er det flere muligheter til å ta en kort pause, og jo høyere du klatrer, desto mer åpner det frodige landskapet seg for deg.

Omtrent halvveis oppe finner du et lite platå der kongen en gang lot bygge en port i form av en gigantisk løve, og derfor er klippen også kjent som "Løveklippen". I dag er det bare løvepotene som står igjen, men det er et nasjonalsymbol for Sri Lankas befolkning og en av grunnene til at det er en løve på Sri Lankas flagg.

Når du kommer opp på toppen av klippen, kan du utforske ruinene av borgen. Det er imponerende å tenke på hvordan man på 500-tallet klarte å transportere byggematerialer opp en 200 meter høy klippe og bygge en festning med palasser, dammer og et avansert vanningsanlegg som kunne pumpe vann helt opp til toppen ved hjelp av et imponerende hydraulisk system.

Priser

Fakta om Sri Lanka
  • Colombo
  • Singalesisk og tamilsk
  • Sri Lankansk Rupee (LKR)
  • 20,3 millioner
  • 22°C - 32°C
  • Sommertid +5,5 timer, vintertid +4,5 timer